به گزارش اقتصادآنلاین؛ غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری ضمن تبریک میلاد امام رضا (ع) و گرامی داشت یاد و خاطره آیتالله دکتر بهشتی اظهار کرد: بیش از 15 ماه پرتلاش در دوره تحول را در قوه قضائیه پشت سرگذاشتهایم و در هفته قوه قضائیه امتیاز مناسب و نمره قبولی را از مردم کسب کردیم.
وی با تاکید بر اینکه از تجارب مفید مدیران گذشته قوه قضائیه در دوره تحول حداکثر استفاده را داشتهایم، افزود: بر اساس گزارشها در عملکرد سال گذشته و برنامههای هفته قوه قضائیه تفاوتها و تحولهای زیادی را شاهد بودیم.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه افتتاح 47 پروژه عمرانی و بهره برداری بیش از 30 سامانه فناوری جدید در هفته قوه قضائیه انجام شده است، افزود: سعی کردیم در این هفته نیز تحولاتی را شاهد باشیم.
وی گفت: هفته گذشته 370 هیئت به واحدهای اداری و قضائی اعزام شدند، همچنین همزمان نشست صمیمی ریاست قوه قضائیه با جمعی از قضات در ردههای مختلف برگزار شد.
اسماعیلی بازدید مدیران عالی و مدیران استانی از واحدهای تولیدی و صنعتی از دیگر برنامههای ویژه هفته قوه قضائیه دانست و گفت: 273 بازدید در این راستا انجام شده است.
وی حضور در منازل 300 خانواده شهید و جانباز بالای 50 درصد را از دیگر برنامههای هفته قوه قضائیه اعلام کرد و گفت: برگزاری جلسات مدیران عالی با پرسنل و کارکنان از دیگر برنامههای این هفته بود ضمن اینکه دیدار مقامات ارشد قضائی در همه استانها با رهبر معظم انقلاب و بهره مند شدن از فرمایشات ایشان به صورت ویدئوکنفرانس نیز از مهمترین برنامههای این هفته بود.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه برخورد قاطع با مفسدان اقتصادی و برگزاری دادگاههای علنی آخرین حلقه از زنجیره مبارزه با فساد است، گفت: ما اعلام میکنیم از این مسیر عقب گرد نخواهیم داشت و از قطع کردن دستهای آلوده به کرونای فساد اقتصادی مفسدان کوتاه نخواهیم آمد اما اعلام میکنیم که مجازات مفسدان اقتصادی تنها یک حلقه از تحقق عدالت است.
وی گفت: تحقق عدالت و عاری شدن کشور از هر گونه فساد برنامه اصلی قوه قضائیه است، ما برای از بین بردن فساد در جامعه نیازمند اجماع ملی و تکمیل مبارزه با فساد در زمینه پیشگیری، شناسایی، تشخیص و از بین بردن بسترهای فسادزا هستیم.
تسویه 12 هزار میلیاردی بدهیهای فلاحتیان به شبکه بانکی
اسماعیلی با بیان اینکه ما در مبارزه با فساد به دنبال مبارزه با مفسدان، مجازاتهای قانونی و بازدارنده و به دنبال استرداد اموال به غارت رفته از بیت المال مسلمین و به ویژه شبکه بانکی کشور هستیم، گفت: تنها در یک پرونده اقتصادی 12 هزار میلیارد تومان از بدهیهای گروه فلاحتیان در خرداد ماه امسال به شبکه بانکی کشور بازگردانده شد و این امر در وضعیتی اتفاق افتاد که هنوز اجرای این حکم در برخی حوزهها آغاز نشده است و این امر را برای خود دستاورد مهم میدانیم.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در حوزههای دیگر به دنبال تکمیل حمایت از تولید هستیم، ما حلقه اول زنجیره حمایت از تولید را به دست گرفتیم، از واحدهای تولیدی حمایت میکنیم و اعلام کردهایم که واحدهای تولیدی که بدهی دارد و یا چک برگشتی دارد نباید تعطیل شود.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص دیدگاه قوه قضائیه نسبت به نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر افزایش 25 درصدی اجاره بها اظهار کرد: بارها اعلام کردیم که در شرایط فعلی کشور نیازمند تصمیماتی برای تنظیم بازار در بخشهای مختلف و اعمال نظارت نهادهای مسئول در حوزههای که به موجب قانون مسؤلیت دارند هستیم.
اسماعیلی ادامه داد: با انجام وظیفه میتوان از افسار گسیختگی قیمتها جلوگیری کرد و در قوه قضائیه برای ساماندهی بخشهای مختلف نیازهای مردم مطالبه گر هستیم؛ در واحدهای قضائی هم اعلام میکنیم در رابطه با قراردادهای اجاره بها شرایط کرونایی و استیصال مستأجران را در نظر بگیرند.
وی به قضات توصیه کرد که اگر پروندهای در رابطه با تخلیه واحدهای مسکونی و یا افزایش اجاره بهای مسکونی مطرح شد، شرایط روز و سیاستهای قوه قضائیه مبنی بر جلوگیری از افزایش بی رویه قیمتها را مورد لحاظ قرار دهند.
آخرین وضعیت پرونده کارگران آذر آب
سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با آخرین وضعیت پرونده کارگران آذر آب گفت: مطالبات کارگران را به حق میدانیم و معتقدیم باید مطالبات برآورده شود. در برخی موارد شاهد رفتارهایی بودیم که برخی از قواعد نظم عمومی کشور دچار خدشه شد، اما تاکید کردیم سیاست قوه قضائیه در این موارد ارفاقی است.
وی گفت: آنچه این روزها در رابطه با اعتراض آذر آب مطرح شده بود در رابطه با دادنامهای بود که قطعی نشده بود. پس از ابلاغ تعدادی از کارگران گفتند رأی را قبول داریم. دادگاه تجدید نظر استان مرکزی رأی دادگاه بدوی را نقض و در رابطه با کارگران آذر آب حکم برائت صادر شده است.
اسماعیلی در خصوص سرمایه اجتماعی قوه قضائیه در دوره تحول هم گفت: استنباط عمومی ما در رابطه با بعد اجتماعی پیرامون بعد مردمی قوه قضائیه بود، در این رابطه اقدامات زیادی انجام شده که هفده سفر استانی و پنج هزار بازدید مدیران قضائی، نوزده نشست با نخبگان از سوی رئیس قوه قضائیه از جمله آنها است. پاسخگویی به یک میلیون و هشتصد و هشت هزار تماس تلفنی با واحد مردمی قوه قضائیه هم انجام شد.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی مبنی صدور رأی پرونده روح الله زم گفت: حکم صادر شده است و از آنجا که رسیدگی به اتمام رسیده است، حکم مبنی بر محکومیت زم صادر شده است و گرچه ما در ایام غیرقطعی جزئیات آن را نمیگوییم ولی پروندهای بود که در راستای ماده 355 آئین دادرسی کیفری اجازه انتشار جریان دادگاه اخذ شده بود میتوانیم جزئیات آن را بگوییم.
جزئیات پرونده و اتهامات روحالله زم
وی افزود: از موارد اتهامی متعددی که روح الله زم داشت، دادگاه 13 مورد از عناوین ریز اتهامات را توأم با هم از مصادیق افساد فی الارض دانسته است و حکم اعدام صادر کرده است و در مورد چند مورد اتهامی که افساد فی الارض نبود به مجازات حبس محکوم شده که این حکم غیرقطعی و قابل فرجام خواهی است و چنانچه از ناحیه ایشان فرجام خواهی شود پرونده به دیوان عالی ارسال میشود و نهایتاً رأی دیوان عالی کشور است که سرنوشت این پرونده را مشخص میکند.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره "مؤسسه مردم نهادی که اخیراً تعطیل شده و بازداشت افراد این مجموعه" گفت: اینکه افرادی بازداشت شدند را تأیید میکنم و سه نفر بازداشت شدند و ربطی به سازمان و تشکل مردم نهاد ندارد و در مظان اتهاماتی هستند مربوط بخود شخص آنهاست و هر کسی اتهامی متوجه اوست وظیفه ورود و رسیدگی و پیگیری داریم و در اکثر موارد شخص تحت تعقیب است نه نهاد و شغل. اصل بازداشت 3 نفر از وابستگان جمعیت درست است و اتهاماتی که به خود افراد وارد شده و چون آغاز رسیدگی هستیم از جزئیات آن معذورم. برای مثال دانشجویی بازداشت میشود که میگوئیم شغل این فرد برای ما ربطی ندارد.
این خبر در حال تکمیل است...