یک گونه دست ماهی که در آبهای استرالیا کشف شده و روی بالههایش راه میرفت، به واسطه روشهای مخرب شکار، آلودگی و نابودی زیستگاهش منقرض شده است.
به گزارش Daily Mail، این ماهی دیگر در آبهای جنوب شرقی استرالیا حضور ندارد و منقرض شده است. گونه منقرض شده یکی از 14 گونه دست ماهی محسوب میشود که از بالههای اصلاح شده برای راه رفتن در بستر دریا استفاده میکرد.
این نوع از دست ماهی اولین بار در قرن نوزدهم در یک برنامه اکتشافی علمی شناسایی شد. «جسیکا میوویگ»، استاد دانشگاه «استرالیای غربی» و مدیر مرکز آینده دریایی در این دانشگاه اعلام کرده:
«برخی ادعا میکنند که اقیانوس برای انقراض حیات وحش دریایی بسیار وسیع است، اما صنعتی شدن اقیانوسها به وسیله ماهیگیری، معدن کاری، اکتشاف نفت و گاز، حمل و نقل و توسعه زیرساختها ریسک انقراض گونههای دریایی را افزایش میدهد.»
هنوز 13 نوع دیگر از دست ماهی در آبهای استرالیا زندگی میکنند که رنگها، ابعاد و شکلهای مختلفی دارند. تمام این ماهیها در بخش پشتی خود دارای باله هستند و چشمهای کوچک آنها در دو طرف سرشان قرار گرفتهاند.
یکی از موارد جالب درباره آنها، عدم وجود بادکنک ماهی برای کنترل شناوری آنها است. بجای این اندام، بالههای جلویی دست ماهی تخت است که امکان استفاده از آنها به عنوان پا برای راه رفتن در بستر دریا را فراهم میکند. به علت عدم امکان شنا، در بالای سرشان تیغهای شبیه به آنتن دارند.
این اولین باری نیست که یک حیوان دریایی منقرض میشود، چرا که انسانها در گذشته با شکار خود باعث نابودی حیوانات زیادی شدهاند که برای مثال میتوان به انقراض فک راهب کارائیب اشاره کرد. با این حال با اولین ماهی دریایی روبهرو هستیم که در زمان مدرن منقرض شده است.