قوی‌ترین دوربین جهان که تصاویر ۳۲۰۰ مگاپیکسلی ثبت می‌کند

قوی‌ترین سنسور دوربین جهان موفق شده است تصاویری با وضوح شگفت انگیز به ثبت برساند. ادعا شده است که وضوح این تصاویر تا ۳۲۰۰ مگاپیکسل نیز میرسند. محققان می‌گویند با استفاده از این تصاویر قرار است عکس‌های نجومی با وضوح بالا از کائنات به ثبت برسد تا درک ما را از جهان دگرگون کند.

قوی‌ترین دوربین جهان که تصاویر 3200 مگاپیکسلی ثبت می‌کند
 
بزرگترین سنسور دوربین جهان، برای اولین بار عکسی با وضوح 3200 مگا پیکسلی گرفته است. گفته شده کاربرد این سنسور دوربین دیجیتال در کیهان شناسی و ثبت تصاویر با کیفیت از کائنات خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از نیواتلس، نسل بعدی، دستگاه‌های که توانایی عکس گرفتن را دارند، درصدد آن هستند که یکی بزرگترین ماجراجویی‌هایی عرصه علم را یعنی گرفتن بزرگترین عکس جهان را به منصه ظهور برسانند. یک صفحة کانونی که درحقیقت بزرگترین دوربین تا به‌حال ساخته‌شده جهان است برای اینکار یعنی گرفتن عکسی با وضوحه 3200 مگا پیکسلی بکاربرده‌شده‌است.
 

ثبت تصاویر 3200 مگاپیکسلی توسط قوی‌ترین سنسور دوربین جهان

گروهی که در این پروژه درحال پیشبرد روند هستند حال آماده‌شده‌اند که سنسور فوق حساسی تلسکوپی را که قادر است اجسام را 100 میلیون برایر تارتر از آن چیزی که یک چشم معمولی می‌بیند را نصب نمایند. بزرگترین و قدرمتندترین دوربین جهان تا سال 2015 در آزمایشگاه ملی شتابدهنده‌های «اس-ال-ای-سی» وزارت انرژی ایالات متحدة آمریکا مشغول به‌کار بوده‌است.

قوی‌ترین دوربین جهان که تصاویر 3200 مگاپیکسلی ثبت می‌کند
 
 
قوی‌ترین دوربین جهان که تصاویر 3200 مگاپیکسلی ثبت می‌کند
 
قوی‌ترین دوربین جهان که تصاویر 3200 مگاپیکسلی ثبت می‌کند
 
این دوربین درحقیقت قطعه اصلی رصدخانة «ورا سی-رابین» در شیلی بوده‌است که در طی ده‌سال مشغول گرفتن و جمع‌آوری گسترده‌ترین، سریع‌ترین و عمیق‌ترین عکس‌هایی از آسمان شب بوده، تا به‌حال گرفته‌شده‌است. این نوآوری و ابتکار عمل مرهوم سازمان تحقیقات زمان و فضا بوده‌است که درجهت رفع نواقصی در سخت‌افزار آن سازمان، اختراع‌شده‌است.

این صفحة کانونی، مجموعه‌ای از 189 سنسور عکس‌گیرنده است که هرکدام قادر بودند عکس‌هایی با وضوح 16 مگا پیکسل را ثبت‌کنند. دستگاهی که از این مجموعة سر هم‌بندی شده بدست آمده‌است قادر تا بیش از 61 سانتی‌متر باز شود، که برای گرفتن عکس از آسمان به‌اندازه 40 ماه کامل کافی می‌باشد؛ و آنچنان حساسیتی دارد اجسام نجومی را به‌گونه‌ای لکه‌دار می‌کند گویی که انسان قادر باشد شعله شمع را از هزاران مایل دورتر دیده و آن را بررسی کند.

دوربین دیجیتال یک دستگاه الکترونیکی است که برای گرفتن عکس و ذخیرهٔ آن بجای فیلم عکاسی از حسگر‌های حساس به نور معمولاً از نوع CCD یا CMOS استفاده می‌کند و تصویر گرفته شده توسط سنسور طی چند مرحله به حافظهٔ دوربین برای استفاده فرستاده می‌شود.
 
منبع: علم وفناوری
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر