خواص خیار چنبر چیست؟

در این مطلب با مهم ترین خواص خیار چنبر که جنبه دارویی و درمانی در طب سنتی دارند، به طور کامل آشنا خواهید شد. این نوع خیار نسبت به خیار سبز خواص، املاح و مواد معدنی بیشتری دارد اما در سبد غذایی خانواده های ایرانی دیده نمی شود. در ادامه مطلب همرا ما باشید.

خواص خیار چنبر چیست؟
از خیار چنبر نسبت به خیار سبز بسیار کمتر استفاده می شود در حالی که خواص آن از خیاز سبز بیشتر می باشد. علاوه بر این در طب سنتی از تخم، ریشه و برگ آن هم استفاده دارویی و درمانی می شود. با ادامه مطلب ما را همراهی کنید تا با فواید و خواص خیار چنبر آشنا شوید.

آنچه باید درباره فواید و خواص خیار چنبر بدانیم

خیار سبز از خانواده کدو اما خیار چنبر از خانواده هندوانه می باشد. این خیار معمولا در فصل تابستان کشت می شود و حاوی ویتامین های A، B و C می باشد. از نظر ویژگی های ظاهری، طعم و خواص به خیار سبز شباهت دارد. پوست خیار چنبر نسبت به خیار سبز روشن تر و ناصاف می باشد. نسبت به خیار سبز مواد و املاح معدنی آن غنی تر و تخمه اش نیز مفیدتر است. به این نوع خیار، خیار شنگ یا خیار چمبر و یا خیار زه هم گفته می شود.

انواع خواص خیار چنبر

از لحاظ ظاهری در مقایسه با خیار سبز عطر کمتر، باریکتر، بلندتر و دارای انحنای بیشتری می باشد. حتی ممکن است طول آن به یک متر هم برسد. این نوع خیار در مناطقی که رادیو اکتیو زیادی دارد، بهتر رشد می کند. تحقیقات نشان داده است که این خیار قدرت جذب بالایی داشته و می تواند خاک را از فلزات سنگین پاک و آن را تصفیه کند که این امر یکی از خواص دارویی خیار چنبر است.

طبع خیار چنبر در طب سنتی سرد و تر می باشد و همان طور که پیشتر گفته شد خواص آن بسیار شبیه به خواص خیار سبز می باشد. مهم ترین خواص درمانی خیار چنبر عبارتند از :

  • مدر بودن و ملین بودن از خواص خیار چنبر است از این رو برای درمان سوزش ادرار، سنگ کلیه و سنگ مثانه بسیار مفید می باشد.

خاصیت های دارویی خیار چنبر

  • تخم خیار چنبر نیز برای درمان سوزاک بسیار نافذ است.
  • کاهش دادن چربی خون و فشارخون از فواید این نوع خیار است همچنین مصرف آن برای بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی نیز مفید می باشد.
  • این خیار اسید اوریک و اورات را حل کرده که این امر در درمان نقرس موثر می باشد.
  • داشتن طبع سرد از خواص خیار چنبر می باشد لذا ضد صفرا بوده و مصرف آن به افرادی صفراوی توصیه می شود.
  • دفع سموم از بدن از خواص مارچوبه و خیار چنبر می باشد و این امر در رفع ناراحتی های معده و کبد نیز بسیار موثر است. به همین جهت در طب سنتی توصیه می شود که بعد از وعده غذای اصلی، خیار چنبر مصرف شود.

خواص درمانی خیار چنبر

  • تصفبه کردن خون و ادرار آور بودن نیز از خاصیت های خیار چنبر می باشد.
  • در طب سنتی از این خیار به صورت موضعی برای رفع دردهای مفصلی و سیاتیک هم استفاده می شود. بدین منظور به مقداری خیار چنبر رنده شده، مقداری آرد جو و روغن کنجد اضافه نمایید تا خمیری شکل شود. از آن به عنوان ضماد برای محل درد استفاده کنید.
  • از دیگر فواید خیار چنبر درمان یرقان می باشد و ضد صفرا است
  • ضد سرطان بودن و کاهش دادن وزن از خواص کدو سبز و خیار چنبر می باشد.
  • حتی خیارهای چنبر تلخ نیز خاصیت درمانی دارند زیرا همچون انسولین عمل کرده و قندخون را کاهش می دهند.

خواص و فواید خیار چنبر در طب سنتی

  • ماسک خیار چنبر برای پوست بسیار خوب است و موجب لطیف شدن و نرم شدن آن می شود که این نیز از دیگر خواص خیار چنبر می باشد. این ماسک یک آبرسان فوق العاده برای پوست می باشد و به پیشگیری و رفع چین و چروک های پوستی بسیار کمک می کند. مواد و ترکیبات موجود در خیار چنبر تیرگی ها و لکه های پوستی ناشی از پیری و افزایش سن را از بین می برد.
  • این نوع خیار به دلیل سرشار بودن مواد معدنی می تواند از شکستن ناخنهای دست و پاها جلوگیری نماید.
  • خیار چنبر از میوه های آب دار می باشد و حدود 96% آن از آب تشکیل شده است که نقش موثری در هیدراته شدن بدن و بهبود سیستم بدن دارد و با مصرف آن ناخالصی های موجود در بدن از طریق ادرار دفع می شوند و همچنین این خیار در درمان بیماری زردی کمک کنده می باشد.
  • پودر دانه خیار چنبر دارویی مفید برای محافظت از روده می باشد و با از بین بردن مشکلات کرم نواری دستگاه گوارش و حذف آن ها این عمل را انجام می دهد. همچنین مصرف خیار چنبر با حذف ترکیبات سمی موجود در روده از ابتلا به سرطان کولون جلوگیری می کند.

مزایای مصرف خیار چنبر

بر شمردن مضرات مصرف خیار چنبر

  • پیشتر به خواص خیار چنبر تلخ پرداخته شد اما مصرف آن در در دوران بارداری و یا عادت ماهیانه مناسب نیست، زیرا ترکیبات آن موجب سقط جنین و یا بیشتر شدن خونریزی در قاعدگی می شود.
  • افراد مبتلا به قند خون که از خیار چنبر تلخ برای کنترل و کاهش دادن آن استفاده می کنند، از این خیار 2 هفته مانده به عمل جراحی استفاده ننمایند زیرا کنترل آن سخت می گردد و حتی احتمال دارد قند خون بسیار پایین بیاید و افت کند
  • افراد سرد مزاج مخصوصا آقایان در مصرف خیار چنبر زیاده روی نکنند زیرا ممکن است میزان اسپرم را کاهش دهد.
  • خیار چنبر دیر هضم و نفاخ می باشد و زیاده روی در مصرف آن برای سالمندان، کودکان و افرادی که ناراحتی معده دارند و یا معده ضعیفی دارند، مناسب نمی باشد. بنابراین به منظور پیش گیری از نفخ در زمان مصرف آن بایستی از عسل، عرق نعناع و نبات داغ استفاده کنید.
  • اگر مشکل فشار خون ندارید، تا جای که امکان دارد به هنگام خوردن خیار چنبر، آن را همراه با مقداری نمک میل کنید. زیرا استفاده از نمک دفع آب موجود در خیار را آسان تر می نماید و همچنین ناراحتی معده را نیز بهبود می بخشد.
  • کسانی که روده و معده حساس و ضعیفی دارند خوردن خیار چنبر توصیه نمی شود زیرا سبب ایجاد درد پهلو و خلط می گردد.
  • خوردن بیش از اندازه خیار چنبر تلخ همچون مصرف بسیاری بیش از حد دیگر میوه ها مضر و خطرناک می باشد. زیرا در این نوع خیار ترکیبات شیمیایی وجود دارد که مصرف آن توسط خانم ها موجب سقط جنین و خونریزی ماهیانه می شود.

خواص خیار چنبر تلخ

همچنان که در این مطلب با خواص و مضرات خیار چنبر آشنا شدید برای آگاهی از خواص و مضرات دیگر میوه ها و سبزیجات می توانید به بخش خواص مواد غذایی مراجعه کنید و اطلاعات لازم در این زمینه را کسب نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان