ماهان شبکه ایرانیان

اروپا و آمریکا علیه گوگل

دادستانی نوشته که شیوه عملکرد گوگل منجر به آسیب مردم شده است. اطلاعات مربوط به جست‌وجو‌های مردم به گفته دادستانی دیگر خصوصی نیست و حق انتخاب آن‌ها نادیده گرفته شده است.

اروپا و  آمریکا علیه
گوگل متهم است که عرصه را برای رقابت دیگر موتور‌های جست‌وجو بسته است

دولت آمریکا، پرونده‌ای علیه شرکت گوگل تشکیل داده که طی آن این غول اینترنتی متهم شده که با زیر پا گذاشتن قوانین رقابتی، جست‌وجو و تبلیغات اینترنتی را در انحصار خود در آورده است. این کیفرخواست بزرگترین چالشی است که دولت آمریکا در مقابله با شرکت‌های اینترنتی پیش کشیده است.

بیش از یک سال است که درباره این بزرگترین شرکت تکنولوژیکی در حال تحقیق هستند و حالا با بزرگ‌ترین چالش در داخل آمریکا و خارج از کشور روبه‌رو شده‌اند.

شرکت گوگل گفته که این پرونده «عمیقا معیوب است».

گوگل می‌گوید که برخلاف آنچه که دستگاه نظارتی دولت می‌گوید، میدان تبلیغات اینترنتی بسیار رقابتی است و این شرکت پیش از هرچیز به فکر مشتریان خود است. به گفته این شرکت مردم «انتخاب می‌کنند که از گوگل استفاده کنند. نه اینکه مجبور باشند یا حق انتخاب دیگری نداشته باشند.»

انحصار‌گرایی
اتهام‌ها به گوگل در دادگاه فدرال ثبت شده است. کیفرخواست را دادگستری آمریکا و یازده ایالت با هم نوشته‌اند. تمرکز این کیفرخواست بر میلیارد‌ها دلار پولی است که گوگل می‌پردازد تا روی هر مرورگری به صورت خودکار موتور جست‌وجوی گوگل نصب شود.

به گفته دادستانی، این عمل باعث می‌شود که جایگاه گوگل به عنوان «دروازه ورود به اینترنت» حفظ شود. برای همین فقط در ایالات متحده، گوگل، هشتاد درصد از جست‌وجو‌ها را در اختیار خود گرفته است.

در کیفرخواست نوشته شده که انگار گوگل، جست‌وجوی اینترنتی را «به نام خود زده است». برای اینکه شرکت‌های دیگر امکان توزیع و شناخته شدن پیدا نمی‌کنند که قدرت گوگل را به چالش بکشند. در ادامه دادستان‌ها به یک نکته زبان‌شناسانه هم اشاره کرده‌اند: «گوگل آن قدر بازار را احاطه کرده که کلمه‌اش به جز دلالت بر شرکت و موتور جست‌وجو، به عنوان فعل هم به کار می‌رود و معنی جست‌وجوی اینترنتی دارد.»

دادستانی نوشته که شیوه عملکرد گوگل منجر به آسیب مردم شده است. اطلاعات مربوط به جست‌وجو‌های مردم به گفته دادستانی دیگر خصوصی نیست و حق انتخاب آن‌ها نادیده گرفته شده است.

سالی هابارد، که در یکی از اندیشکده‌های پایتخت آمریکا درباره شرکت‌های بزرگ تکنولوژیکی تحقیق می‌کند، در توییتر به این خبر واکنش نشان داده و ضمن ابراز خوشحالی از این کیفرخواست یادآور شده که تعقیب موتور جست‌وجوی گوگل، ساده‌ترین کاری بود که دولت می‌توانست انجام دهد.

سیاست‌مداران آمریکایی که در بیشتر موارد اختلاف نظری 180 درجه‌ای دارند، در این مورد با هم اتفاق نظر دارند که باید دولت نظارت بیشتری بر شرکت‌های اینترنتی بزرگ مثل آمازون، اپل، فیس‌بوک و گوگل داشته باشد.

گوگل در اروپا هم با دادگاهی مشابه روبه‌رو است. هم در اروپا و هم در آمریکا، این شرکت در دادگاه از خود دفاع می‌کند.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان