در کمیسیون های تخصصی مجلس چه گذشت؟

خبرگزاری ایسنا: سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از موافقت این کمیسیون با ایجاد بیمه ناباروری خبر داد.

زهرا شیخی در توضیح جلسه امروز کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: کمیسیون بهداشت امروز به بررسی بخش سلامت مربوط به طرح جمعیت و تعالی خانواده پرداخت و موافقت کرد که افراد با مشکل ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گیرند چون در حال حاضر بیمه ناباروری وجود ندارد و خیلی از خانواده ها به دلیل فشار مالی و مشکلات ایجاد شده از درمان منصرف می شوند.

وی افزود: همچنین تاکید کمیسیون بهداشت بر این است که باید از تمام ظرفیت های علمی برای درمان ناباروری استفاده کرد و در این راه از متخصصان دانشگاهی و کارشناسان این حوزه و به طور کلی از تمامی ظرفیت ها برای هدف تعالی خانواده و افزایش جمعیت بهره گرفت.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت که در جلسه امروز ماده مربوط به ایجاد بیمه ناباروری و استفاده از تمامی تخصص ها در درمان ناباروری در طرح جمعیت و تعالی خانواده به تصویب کمیسیون رسید.

بررسی نظرات نمایندگان در مورد طرح تامین کالاهای اساسی در کمیسیون بودجه

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از بررسی نظرات نمایندگان در مورد طرح تامین کالاهای اساسی در جلسه این کمیسیون خبر داد.

محمدمهدی مفتح در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به جلسه عصر امروز(دوشنبه) کمیسیون برنامه و بودجه گفت: در جلسه امروز برخی مسایل تکمیلی نسبت به گزارش کمیسیون درباره طرح تامین کالاهای اساسی که از سوی نمایندگان مطرح شده بود مورد بحث و بررسی قرار گرفت تا این طرح به قانونی جامع و کامل تبدیل شود. کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات از هر پیشنهادی که موجب تکمیل‌تر شدن طرح تامین کالاهای اساسی شود، استقبال می‌کند.

وی با بیان اینکه براساس آیین‌نامه داخلی مجلس به دلیل ارائه گزارش این طرح به هیئت رئیسه مجلس دیگر امکان بازگشت به آن و ایجاد تغییرات وجود ندارد، افزود: در این راستا پیشنهادات مصوب شده در کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات یا در صحن علنی و در زمان بررسی طرح مطرح خواهد شد و یا آنکه رئیس مجلس طرح تامین کالاهای اساسی را به کمیسیون ارجاع می‌دهد تا ما بتوانیم تغییرات لازم را اعمال کنیم.

مفتح با اشاره به بررسی طرح یک فوریتی بند (ن) تبصره (6) بودجه سال 99 هم گفت: براساس این بند 30 درصد منابع آلایندگی در اختیار سازمان محیط زیست قرار می‌گرفت که به موجب پیشنهاد تعدادی از نمایندگان و تایید کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات، این بند حذف و عوارض آلایندگی مانند روال معمول قانونی صرف خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه یادآور شد: همچنین استفساریه تبصره (62) قانون برنامه دوم توسعه درباره منابع مربوط به دائمی شدن صندوق ذخیره فرهنگیان در این جلسه مطرح و با مخالفت اعضای کمیسیون رد شد زیرا این موضوع نیازمند اصلاح قانون است و با یک استفساریه حل نخواهد شد.

 

هرگونه مانع یا اخلال در روند واردات دارو محکوم است

فراکسیون هلال احمر مجلس در بیانیه‌ای اعلام کرد که ایجاد هرگونه مانع یا اخلال در روند واردات کالاهای خریداری شده دارویی، کیت‌های تشخیص و دیگر تجهیزات و لوازم پزشکی شدیداً محکوم می‌شود.

به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس، فراکسیون هلال احمر مجلس شورای اسلامی در خصوص اقدامات خصمانه دولت ایالات متحده آمریکا علیه سلامت ایرانیان بیانیه ‌ای صادر کرد.

متن کامل بیانیه فراکسیون هلال احمر به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

اقدامات تحمیلی و خصمانه بیگانگان بر ضد سیاست استقلال طلبانه جمهوری اسلامی ایران تازگی نداشته و از بدو پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران تاکنون ادامه دارد.

اعمال تحریم‌های غیرقانونی ویژگی اصلی سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران است. در این راستا، دولت آمریکا نه تنها به تعهدات عام خود در زمینه اقلام انسان‌دوستانه عمل نمی‌کند بلکه در اقدامی مغایر با اصول صریح حقوق بین‌الملل، قرار موقت دیوان بین‌المللی دادگستری صادره در تاریخ 3 اکتبر 2018 را نیز اجرایی ننموده است.

دولت آمریکا با وجود تعهدّات ِمبرم و آشکار خود، برخلاف قواعد پذیرفته شده بین‌المللی با اقدامات خودسرانه و یک‌جانبه، سیاست فشار حداکثری را علیه ملت ایران دنبال می‌‍کند. حاکمان کاخ سفید با نقض صریح قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد، به زعم خویش عرصه‌های مختلف بازرگانی و اقتصادی ملت مظلوم ایران را هدف قرار داده اند.

فراکسیون هلال احمر مجلس شورای اسلامی بنا به وظیفه ذاتی خویش اعلام می‌دارد که غیر بشری‌ترین رفتار ایالات متحده آمریکا علیه ملت ایران، تحریم اقلام و تجهیزات پزشکی و دارویی است که به نحو فزاینده‌ای به ویژه در حوزه بیماری‌های خاص ازجمله هموفیلی، صرع، سلول درمانی، پیوند مغز استخوان، بیماری پروانه‌ای یا اپیدرمولایزیس بولوزا (EB) و نیز حوزه توانبخشی، روزانه جان افراد بی‌گناه را در معرض خطر و حتی مرگ قرار داده است. این اقدامات خصمانه و غیرانسان دوستانه آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که مقامات این کشور و متحدان غربی آنها مزورانه بیان می‌کنند که دارو، اقلام و تجهیزات پزشکی مشمول تحریم نیست.

کدام انسان آزادی‌خواه و شریف می‌تواند این ادعای دروغین آمریکا را تصدیق نماید که اخذ مجوز صادرات برای تولیدکنندگان خارجی دارو و یا ارسال مواد اولیه دارو به جمهوری اسلامی ایران برقرار است! با هر تأخیر یا وقفه در دریافت دارو و خدمات پزشکی، جان میلیون‌ها بیمار یا نیازمند در معرض خطر حیاتی قرار دارد و بدون شک مسئولیت آن بر عهده دولت ایالات متحده آمریکا می‌باشد. لازم است به صراحت گفته شود اگر دارایی‌های بلوکه شده جمهوری اسلامی یران توسط دولت ظالم و خبیث آمریکا و برخی از بانک‌های اروپایی که به اصطلاح مدافع حقوق بشر می‌باشند، آزاد شود، به تنهایی برای رفع نیازمندی‌های حوزه درمان و بهداشت کفایت می‌کند.

براساس گزارش انجمن تالاسمی ایران که یک نهاد غیردولتی و عام‌المنفعه می‌باشد، 23 هزار بیمار ایرانی در بدترین شرایط ممکن قرار دارند و تحریم‌های ظالمانه آمریکا و متحدان غربی آن بیشترین خسارات مادی، معنوی، روحی و روانی را بر بیماران مذکور وارد کرده است، همچنین براساس گزارش مرکز ملی تحقیقات حقوق سلامت، اقدام ایالات متحده در تحریم و ممانعت از تجارت دارو و اقلام و تجهیزات پزشکی به جمهوری اسلامی ایران، مغایر با دستور موقت دیوان بین‌المللی دادگستری صادره در تاریخ 3 اکتبر 2018 می‌باشد. دیوان در دستور مزبور تداوم تجارت دارو و تجهیزات پزشکی و نقل و انتقالات مربوط به معاملات این کالاها را تضمین کرده است.

در حال حاضر طرف‌های خارجی معامله کننده با اتباع ایرانی نیز از ترس مواجهه با جریمه‌های اعمال شده ازسوی آمریکا حاضر به معامله نمی‌باشند که این امر موجب وارد شدن خسارتهای غیرقابل جبران بر سلامت و حیات ایرانیان شده است. علاوه بر این صادرات و واردات دارو، آموزش و پژوهش پزشکی نیز مستقیماً از این تحریم‌ها تاثیر پذیرفته است. همچنین انتشار مقالات و شرکت در سمینارهای پزشکی و همکاری بین دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایرانی با سایر دانشگاهها به جهت تحریم آمریکا دچار مشکل شده است. در گزارش مرکز، به موارد متعددی از تاثیر مخرب تحریم‌ها بر روابط و معاملات بین‌المللی دارویی اشاره شده است. به طور مثال اثرات تحریم تولیدات واکسن انسانی (که سبب کاهش یا قطع همکاری شرکتهای Rieckermann،Roquette ، ELLAB با انستیتو پاستور شده است) و حوزه انتقال خون و نیز حوزه‌های علمی و پژوهشی کشور در زمینه‌های پزشکی را متأثر ساخته و این جنگ اقتصادی، ابعاد علمی و انسانی گسترده‌ای را موافق خواست ایالات متحده و به رغم ادعاهای مکرر او در بر گرفته است. تهدید سلامت و امنیت روانی یک کشور، دیر یا زود تهدید سلامت و امنیت روانی سایر کشورها می‌باشد.

ضروری است مجامع مستقل بین‌المللی و دولت‌های مستقل با چنین اقدامات غیرانسان دوستانه و مغایر با اصول اولیه حقوق بشر مقابله کنند و تدابیر لازم را برای ممنوعیت آن معمول دارند چرا که اگر چنین اقداماتی مشروعیت یابد در آینده نزدیک بهای آن را کشورهایی خواهند پرداخت که در مقابل تحریم حق سلامت شهروندان ایرانی سکوت کرده‌اند.

فراکسیون هلال احمر مجلس شورای اسلامی از تمامی اعضای جامعه بین‌المللی علی‌الخصوص کشورهای اروپایی می‌خواهد در این جنایت هولناک و سازمان یافته علیه بشریت با دولت تروریست آمریکا همراه نشوند.

ایجاد هرگونه مانع یا اخلال در روند واردات کالاهای خریداری شده دارویی، کیت‌های تشخیص و دیگر تجهیزات و لوازم پزشکی شدیداً محکوم می‌شود و انتظار آنست که کشورهای اروپایی در سریعترین زمان ممکن با توجه به بحران همه‌گیری کرونا موانع نقل و انتقالات پولی و مالی را در این زمینه برطرف سازند. از نگاه جمهوری اسلامی ایران، چنین اقداماتی مصداق بارز جنایت علیه بشریت بوده و مسئولیت مستقیم آن برعهده دولت آمریکا می‌باشد.

فراکسیون هلال احمر مجلس شورای اسلامی خاطر نشان می‌سازد که حق بر سلامت که به معنای دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و درمانی بوده و در بسیاری از اسناد بین‌المللی از جمله اعلامیه جهانی حقوق‌ بشر و میثاقین (میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی) به صراحت بر آن تاکید شده، از سوی مدعیان حقوق‌بشر به طور آشکار در حال نقض است. دسترسی آحاد شهروندان به بالاترین استانداردهای سلامت جسم و روان حق مسلم هر فرد می باشد.

جمهوری اسلامی ایران همواره عضوی فعال، سازنده و سرافراز در جامعه جهانی است و در دشوارترین شرایط حیات بشری، از اصول انساندوستانه در کمک به افراد بشر دریغ نخواهد کرد.

 

تصویب کلیات طرح ساماندهی شبکه ملی اطلاعات در کمیسیون فرهنگی مجلس

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از تصویب کلیات طرح ساماندهی شبکه ملی اطلاعات کشور در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.

احمد راستینه نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به نشست امروز کمیسیون فرهنگی مجلس گفت:‌ در جلسه امروز طرح ساماندهی شبکه ملی اطلاعات مورد بحث و بررسی قرار گرفت و کلیات آن به تصویب اعضای کمیسیون رسید.

وی افزود: این طرح به دنبال ساماندهی شبکه ملی اطلاعات و نیز استفاده از توان و ظرفیت داخلی برای این منظور و گسترش اقتصاد دیجیتال است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: پس از تصویب کلیات این طرح جزئیات آن برای بررسی کارشناسی به مرکز پژوهش‌های مجلس ارسال شد تا پس از انجام کار کارشناسی مجدد به صحن کمیسیون ارائه شود.

راستینه خاطرنشان کرد: علاوه بر این در جلسه امروز اخبار مربوط به حوزه ورزش کشور نیز مطرح و بررسی شد و بر این نکته تأکید شد که دولت ظرف یک ماه آینده لایحه باشگاه‌داری را به مجلس و کمیسیون فرهنگی ارائه کند که این موضوع مورد تأکید معاون پارلمانی وزیر ورزش نیز بود.

وی افزود: در ادامه این جلسه موضوع اولویت‌های کاری کمیسیون که توسط مرکز پژوهش‌های مجلس ارائه شده بود، مطرح و نظرات اعضا در این باره اخذ شد که بحث جمعیت و خانواده و نیز فضای مجازی به عنوان دو اولویت اصلی کمیسیون مدنظر قرار گرفت و اولویت‌های بعدی کمیسیون در جلسات آینده مشخص خواهد شد.

بررسی لایحه درآمد پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در کمیسیون شوراها/ کسب نظر از شورای نگهبان برای نهایی شدن لایحه

سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس از بررسی بررسی لایحه درآمد پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در این کمیسیون خبر داد و گفت: چون تاکنون 3 بار شورای نگهبان به این لایحه ایراد گرفته است مقرر شده با نظر اعضای حقوقدان این شورا این لایحه را بررسی کنیم.

علی حدادی سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس در تشریح جزئیات نشست عصر امروز (دوشنبه 5 آبان) این کمیسیون اظهار داشت: در این نشست لایحه درآمد پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها مورد بررسی قرار گرفت. این در حالی است که پیش از این و در سه مرحله این لایحه در صحن علنی مجلس به تصویب رسیده و به شورای نگهبان ارجاع شده بود اما این شورا ایراداتی به این مصوبه مجلس گرفته و آن را بازگردانده بود.

وی افزود: شورای نگهبان در تاریخ‌ 7 خرداد 99 برای آخرین بار به این مصوبه مجلس ایراد گرفته بود. این در حالی است که در 26 بهمن 98 و 8 دی 98 دومین و سومین زمان‌هایی بود که شورای نگهبان به این مصوبه ایراد گرفته بود.

سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس تصریح کرد: شورای نگهبان این مصوبه مجلس را مغایر اصل 100 قانون اساسی دانسته بود و مسئولینی از وزارت کشور، شهرداری‌ها در این کمیسیون حاضر شده و این لایحه را بررسی کردیم.

حدادی گفت: طبق نظر کمیسیون شوراها مقرر شد در نشست فردای این کمیسیون لایحه درآمد پایداری شهرداری‌ها و دهیاری‌ها بعد از اخذ نظر شورای نگهبان جهت بررسی بیشتر در نظر گرفته شود تا به سرانجام برسد.

وی خاطرنشان کرد: مولوی نماینده آبادان در مجلس در نشست عصر امروز کمیسیون شوراها درخواست تحقیق و تفحص از استانداری خوزستان را مطرح کرده بود که ضمن طرح موضوع مقرر شد تا این درخواست مورد بررسی بیشتر قرار گرفته و نظر کمیسیون در این باره اعلام شود.

سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس گفت: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته قرار است فردا ساعت 14 اعضای هیأت رئیسه کمیسیون شوراهای مجلس با برخی از اعضای شورای نگهبان درباره مباحث این کمیسیون دیدار داشته باشند.

حدادی خاطرنشان کرد: به احتمال زیاد فردا یا پس‌فردا طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.

 

بررسی تمدید کنکور داوطلبین نظام قدیم در نشست فردای کمیسیون آموزش

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به تأیید تعداد دیگری از مواد طرح جهش تولید دانش بنیان، از بررسی تمدید کنکور داوطلبین نظام قدیم در نشست فردای (سه‌شنبه) این کمیسیون خبر داد.

حجت‌الاسلام احمدحسین فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس در تشریح جزئیات دستورکاهای امروز (دوشنبه 5 آبان) این کمیسیون اظهار داشت:‌ در نشست عصر امروز ادامه بررسی طرح جهش تولید دانش بنیان صورت گرفت و سه ماده دیگر این طرح به تصویب اعضای این کمیسیون رسیده و عملاً تاکنون 10 ماده از این طرح تأیید شده و فقط سه ماده از آن باقی مانده است که ادامه بررسی مواد باقی‌مانده در نشست فردا (سه‌شنبه 6 آبان) خواهد بود.

وی افزود: در نشست فردای این کمیسیون هم معاون پژوهشی وزارت علوم در کمیسیون آموزش مجلس حاضر شده و طرح جهش تولید دانش‌بنیان را با او بررسی خواهیم کرد.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس تصریح کرد: به احتمال زیاد آخرین وضعیت حضور داوطلبین نظام قدیم در کنکور سراسری هم در نشست کمیسیون آموزش بررسی خواهد شد.

 

بررسی طرح ارتقای حکمرانی در حوزه ریال در کمیسیون اقتصادی مجلس

طرح ارتقای حکمرانی در حوزه ریال در کمیسیون اقتصادی مجلس به بحث گذاشته شد که البته رای گیری در جلسه امروز درباره آن صورت نگرفت.

غلامرضا مرحبا عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس درباره نشست امروز (دوشنبه 5 آبان‌ماه) کمیسیون متبوع اظهار داشت: در نشست، امروز آقای زاکانی و معاونان چند از مرکز پژوهش مجلس حضور یافتند و درباره اولویت های کمیسیون تبادل نظر صورت گرفت.

وی افزود: طرح ارتقای حکمرانی در حوزه ریال نیز از دیگر مباحثی بود که در کمیسیون اقتصادی مجلس به بحث گذاشته شد که البته رای گیری درباره آن صورت نگرفت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان