ماهان شبکه ایرانیان

حدس و گمان‌های رسانه‌ها درباره گزینه وزارت خارجه آمریکا

خبرگزاری مهر: در میان پست های کلیدی دولت جدید آمریکا وزارت خارجه از اهمیت زیادی برخوردار است و از همین رو اغلب رسانه های آمریکایی مطالب زیادی را درباره گزینه اصلی این پست معرفی می کنند.

دلیل اهمیت این وزارت خانه در دولت جدید آمریکا این است که در دولت فعلی ایالات متحده رابطه آمریکا با اغلب کشورهای جهان بر هم خورده و رئیس جمهور و وزیر خارجه جدید یانکی ها راه بسیار زیادی را برای بازگردان آمریکا به ریل قبلی در پیش دارند.

در همین رابطه پایگاه خبری «هیل» وابسته به کنگره آمریکا در شماره جدید خود اعلام کرده که بایدن وزیر خارجه‌اش را انتخاب کرده و به زودی معرفی خواهد کرد.

هنوز مشخص نیست نامزد مورد نظر بایدن چه کسی است اما یک مقام دولت سابق آمریکا در گفتگو با هیل تایید کرد که «تونی بلینکن»، دیپلمات کهنه‌کار و از متحدان دیرینه بایدن نامزد پیشتاز برای تصدی این سمت است.

کریس کونز مانند جو بایدن در عرصه سیاست ایالت «دلاور» در شمال شرقی آمریکا فعالیت کرده است

بنابراین گزارش، بلینکن با توجه به سابقه‌اش که زمانی فرد شماره 2 وزارت خارجه آمریکا بوده و در کنگره و کاخ سفید به عنوان معاون مشاور امنیت ملی اوباما حضور داشته، بهترین گزینه برای این سمت است.

سخنگوی تیم انتقالی بایدن از تایید انتخاب وی سر باز زد اما پایگاه آکسیوس برای اولین بار گزارش داد که او تصمیم خود را درباره این سمت گرفته است.

از جمله دیگر افرادی که گفته شده بایدن برای این سمت در نظر دارد، سناتور «کریس کونز»، سناتور «کریس مورفی»، «ویلیام برنز»، سفیر سابق آمریکا در روسیه و «سوزان رایس»، مشاور امنیت ملی سابق و سفیر پیشین ایالات متحده در سازمان ملل است.

این در حالی است که چندی قبل پولیتکیو در مورد گزینه های وزارت خارجه آمریکا نوشته بود: «سوزان رایس» مشار سابق امنیت ملی در دوره اوباما هم از نامزدهای احتمالی پست وزارت خارجه دولت بایدن است.

از سوی دیگر گروهی از هواداران کریس کونز از هم‌اکنون سندی پنج صفحه‌ای در تشریح دلایل لزوم انتخاب او به عنوان وزیر خارجه دولت جو بایدن تهیه کرده‌اند. کریس کونز مانند جو بایدن در عرصه سیاست ایالت «دلاور» در شمال شرقی آمریکا فعالیت کرده است. او اکنون یکی از دو نماینده این ایالت در مجلس سنای ایالات متحده است. کرسی «کریس کونز» در مجلس سنا زمانی در اختیار جو بایدن بود.

علاوه بر بلینکن، سناتور «کریس کونز»، سناتور «کریس مورفی»، «ویلیام برنز»، سفیر سابق آمریکا در روسیه و «سوزان رایس»، مشاور امنیت ملی سابق و سفیر پیشین ایالات متحده در سازمان ملل از گرینه های تصدی پست وزارت خارجه هستند

او اخیراً بدون رد تمایلش برای فعالیت در عرصه سیاست خارجی گفته بود: «جو بایدن و من دیدگاه‌های بسیار مشابه و خیلی همسو با یکدیگر داریم».

کریس کونز مانند جو بایدن از عملکرد «فراجناحی» و همکاری با جمهوری‌خواهان دفاع می‌کند.

«کریس مورفی» سناتور ایالت کنتیکت نیز یکی از گزینه‌های احتمالی برای سمت وزارت خارجه دولت احتمالی دموکراتها است. جناح پیشروی حزب دموکرات تلاش می‌کند تا کریس مورفی یکی از چهره‌های حاضر در کابینه جو بایدن باشد.

این سناتور 47 ساله یکی از اعضای فعال کمیته روابط خارجی مجلس سنا است. کریس مورفی از منتقدان جدی همکاری واشنگتن با عربستان در جنگ یمن است. وی یکی از معماران طرح وضع محدودیت برای فروش تسلیحات نظامی به عربستان بود.

در خصوص رایس نیز گفته می شود: جو بایدن در صورت قطعی شدن پیروزی در انتخابات احتمالاً در ابتدای دوره ریاست جمهوری خود درگیر مسائل داخلی از جمله شیوع ویروس کرونا و بحران اقتصادی خواهد بود. امری که احتمالاً باعث خواهد شد او به دنبال گزینه‌ای باتجربه برای مقام وزارت خارجه باشد و سوزان رایس می‌تواند چنین گزینه‌ای باشد. او سابقه فعالیت به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل و مشاور امنیت ملی آمریکا را در کارنامه دارد.

سوزان رایس هر چند در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما با جو بایدن در برخی از موضوعات از جمله سیاست آمریکا در قبال مصر و لیبی اختلاف نظر داشت اما رابطه خوبی با نامزد حزب دموکرات برای ریاست جمهوری دارد. او یکی از معدود زنان و سیاه‌پوستانی است که نامش به عنوان گزینه احتمالی وزیر خارجه در دولت احتمالی جو بایدن مطرح شده است. با این حال تائید صلاحیت سوزان رایس در مجلس سنا ممکن است به دلیل انتقاداتی که از او بر سر حمله سال 2012 در بنغازی مطرح می‌شود، دشوار باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان