ماهان شبکه ایرانیان

دولت سیزدهم و چالش کارآمدی

گروه سیاست سایت فردا – دولت روحانی وقتی شروع به کار کرد گلایه داشت که ویرانه‌ای تحویل گرفته و کار سختی در پیش دارد. مدیریت هفت ساله و چند ماهه او، اما سبب شد که امروز نه تنها شاهد وضعیت نابسامانی در اقتصاد و معیشت مردم باشیم، بلکه دل‌نگران مسیر سنگلاخی که دولت بعد در پیش دارد هم باشیم. این نگرانی به قدری جدی است که حتی اصلاح‌طلبان نیز انکار نمی‌کنند. مثلا یکی از ضرورت ورود سوپرمن به عرصه کاندیداتوری می‌گوید و دیگری هم هرکسی که هوای ریاست جمهوری در سر داشته باشد، را عاقل نمی‌داند.
واضح است که سامان دادن به وضعیت اقتصادی کشور و خارج کردن مردم از این تنگنای فعلی اصلی‌ترین چالش دولت بعد است و باید اولویت نخست نیز قرار بگیرد، اما حتما مسائل دیگری نیز برای رئیس جمهور آتی و همکارانش چالش ساز خواهد شد. مثلا اینکه بهبود اوضاع اقتصادی از چه طریقی ممکن است و آیا باید مثل دولت قبلی سیاست خارجی را به آن گره زد یا خیر؟
روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد در شماره امروز خود به بررسی این چالش‌ها پرداخته و از قول علی تاجرنیا، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشته است: «بزرگ‌ترین چالش دولت پس از دوره فعلی ریاست‌جمهوری، بحث کارآمدی باشد. علت این موضوع نیز به نظر من به شرایطی برمی‌گردد که طی سال‌های گذشته و تحت‌تاثیر تصمیمات دولت‌های گذشته شکل گرفته است. دو دولت آقای احمدی‌نژاد و دو دولت آقای روحانی، در مسیری پیش رفته اند که به هر حال کشور از نظر مسائل اقتصادی وارد شرایط خاصی شده است. امروز می‌بینیم که مردم با مشکلات مختلفی در حوزه معیشت دست به گریبان هستند. مشکلات اقتصادی و شوک‌های متعدد گرانی باعث شده تا تاب‌آوری جامعه در حوزه معیشت به شدت کاهش پیدا کند. در سال‌های گذشته شرایط عمومی زندگی برای مردم دشوارتر شده و امروز باید گفت که جامعه ایران با توجه به تجربه سخت معیشتی که از سر می‌گذراند، دیگر تحمل سکوت را برابر حوادث و دشواری‌های زندگی ندارد.»
حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا، اما با اشاره به احتمال کاهش مشارکت و روی کار آمدن یک دولت با حداقل آرا، مهم‌ترین چالش دولت را ضعف پایگاه اجتماعی می‌شمارد و می‌گوید: «باتوجه به مشکلات فعلی این احتمال وجود دارد که مردم مشارکت حداقلی در انتخابات داشته باشند.... چالش دیگر این است که اگر دولت ائتلافی شکل نگیرد، این احتمال وجود دارد که رقابت‌های سیاسی افزایش پیدا کند و قوای مختلف کشور وارد عرصه کشمکش شوند؛ حال آنکه در این صورت، طبیعتا این تنش‌ها منجر به تضعیف مجموعه حاکمیت می‌شود. به‌علاوه این‌ها بحث اعتماد عمومی به رفتار دولت آینده هم مطرح است.»
غلامعلی رجایی از چهره‌های سیاسی نزدیک به آیت‌الله هاشمی، اما بین چالش‌هایی که دولت اصلاح‌طلب خواهد داشت با چالش‌هایی که یک دولت اصولگرا پیش رو خواهد داشت، تفکیک قائل شده و می‌گوید: «اگر دولت اصلاح‌طلب تشکیل شود، یکی از چالش‌های جدی‌اش تعامل با مجلس خواهد بود....، اما چنانچه رییس‌جمهوری اصولگرا روی کار بیاید، دولت چالش‌های متفاوتی را تجربه می‌کند و پیش‌بینی‌ام این است که در این صورت، دولت در رویکرد سیاسی داخلی و خارجی خود از تندروی‌ها به دور خواهد بود و نمی‌تواند وارد حرکت‌های افراطی شود. به نظر می‌رسد چنین دولتی باید به سرعت وارد عادی‌سازی روابط در عرصه بین‌الملل ازجمله با عربستان شودچراکه امروز شاهدیم صهیونیست‌ها در تلاش هستند تا فشار‌ها را بر ایران افزایش دهند و در ماه‌های پایانی دولت ترامپ نیز تمام تلاش خود را به‌کار می‌گیرند تا با همکاری عربستان، شرایط را بیش از پیش دشوار کنند.»
وی افزوده است: «چالش این دولت اصولگرا بحث معیشت، رفاه و حل مسائلی است که زندگی عادی و روزمره مردم را با دشواری‌های اساسی مواجه کرده است.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان