ماهان شبکه ایرانیان

بازی رسانه‌ای اصلاح‌طلبان با سیدحسن خمینی

گروه سیاست سایت فردا – خبرسازترین کاندیدای احتمالی اصلاح‌طلبان انگار سیدحسن خمینی است. از جدی شدن بحث ورود او به انتخابات خیلی نمی‌گذرد اما بگومگو و جنجال بسیاری پیش آورده است. از هفته‌های اول که این گمانه طرح و از سوی برخی مثل فرزند او تکذیب می‌شد گرفته تا وقتی اصلاح‌طلبان دوگانه خمینی – لاریجانی را ساختند. حالا هم که توجه برخی به موضوع تایید صلاحیت و احتمال چالش ساز شدن این قضیه جلب شده، گروهی از اصلاح‌طلب توپ را در زمین رقیب انداخته و بیان این نکته را ناشی از تندروی می‌دانند!
شاهد آنکه دو روزنامه اصلاح‌طلب «شرق» و «اعتماد» در شماره امروز خود به صورت هماهنگ طی مصاحبه‌هایی با جواد امام و فیض‌الله عرب‌سرخی به «کیهان» که قبلا از احتمال رد صلاحیت سیدحسن خمینی گفته بود، می‌تازند.
این روزنامه اصولگرا پیش‌تر طرح نام سیدحسن خمینی به عنوان یک کاندیدای اصلاح‌طلب را بازی رسانه‌ای خوانده و نوشته بود: «جریان اصلاحات و سیدحسن خمینی رابطه خوبی دارند. هر چند یادگار امام رسما عضو هیچ گروه و حزبی نیست، اما روابط نزدیکش با شخصیت‌های برجسته جریان اصلاحات به‌ویژه سیدمحمد خاتمی باعث شده تا بسیاری او را از جمله اصلاح‌طلبان بشناسند. نام سیدحسن خمینی اما حالا در شرایطی مطرح می‌شود که به نظر می‌رسد احزاب اصلاح‌طلب برای رسیدن به کاندیدای واحد چالش‌هایی جدی پیش‌رو دارند. اعتماد از قول اسماعیل گرامی مقدم عضو حزب اعتماد نوشت: اصلاح‌طلبان و خط امامی‌ها و اصولگرایان میانه‌رو از سید حسن خمینی حمایت می‌کنند. این فضاسازی در حالی انجام می‌شود که بنا بر برخی اخبار موثق، ترغیب افراد مشابه برای نامزدی- با احتمال رد صلاحیت شدن- مورد تأکید پدرخوانده‌های طیف مدعی اصلاح‌طلبی قرار گرفته تا با قربانی شدن آنها، بتوان برای نامزد نهایی این طیف فضاسازی کرد و به جای پاسخگویی به کارنامه بسیار منفی اصلاح‌طلبان در دولت یازدهم و دوازدهم، مجلس دهم و همچنین شورای شهر تهران، به مظلوم‌نمایی درباره رد صلاحیت‌ها پرداخت».
کیهان همچنین یادآور شد که طبق اصل 115 قانون اساسی، «رئیس‌جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند، انتخاب گردد: ایرانی‌الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوا، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور». همچنین تاکید می‌کند که «صرف‌نظر از میزان انطباق یا عدم انطباق سیدحسن خمینی با بخش عمده‌ای از این شرایط، محرز است که وی فاقد کمترین سابقه اجرایی (حتی در حد اداره یک شهر و اداره کوچک) برای احراز شرط مدیر و مدبر بودن است. تنها فعالیت او تولیت آستان امام خمینی(ره) و مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام(ره) می‌باشد. سید حسن خمینی پیش از این با وجود ثبت‌نام برای انتخابات مجلس خبرگان، از حضور در آزمون علمی نامزدهای این انتخابات منصرف شد.»
«اعتماد» اما در پاسخ می‌نویسد: « 5 ماه مانده به برگزاری انتخابات سرنوشت‌ساز سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری، در حالی که هر روز نامی جدید به فهرست بلند کاندیداهای احتمالی چپ و راست اضافه می‌شود، به تازگی برخی اصلاح‌طلبان از سید حسن خمینی به عنوان یکی از گزینه‌های مطلوب جریان اصلاحات در این انتخابات نام بردند و همین کافی بود تا برخی طیف‌های تندروی اصولگرا زبان به تخریب یادگار امام بگشایند؛ آن هم در حالی‌که نوه بنیانگذار انقلاب تا کنون پاسخ مثبت به این درخواست اصلاح‌طلبان نداده و چند ماه قبل وقتی بعضی رسانه‌ها بار دیگر از او به این عنوان نام بردند فرزند او تلویحا این احتمال را تکذیب کرد. با این همه هجمه‌ها علیه سید حسن خمینی ادامه دارد. هجمه‌هایی که به باور جواد امام، مدیرعامل بنیاد باران و دبیر کل حزب مجمع ایثارگران ناشی از دلواپسی تندروها از این حضور احتمالی است.»
جواد امام می‌گوید: « به نظرم یکی از دلایل این موضوع، غربت اندیشه‌های امام در فضای مسلط بر جامعه امروز ماست. برخی گرایش‌ها که نهادهای رسمی تبلیغاتی را در کنترل دارند و متکی به ثروت و قدرت هستند، اندیشه‌های امام را کانالیزه می‌کنند و سعی بر این دارند که آنها را با رویکرد مورد علاقه خود به جامعه القاء کنند. ... اکنون نیز در هر دوره‌ای که احتمالی برای نقش آفرینی سیدحسن خمینی و بیت امام در عرصه سیاسی مطرح می‌شود، جناح تمامیت‌خواه، از ترس احیای فرهنگ و رویکرد امام در دوران جدید و گسترش اقبال مردمی، هجمه‌های سازمان یافته‌ای را شروع می‌کنند. هجمه‌های اخیر در برخی رسانه‌ها و فضای مجازی نیز در همین راستا قابل تحلیل است؛ تازگی هم ندارد. از آنجا که سیدحسن خمینی با گرایشی حق مدارانه، در مقاطع مختلف اظهارنظرهایی در دفاع از حقوق مردم داشته است، عده‌ای احساس خطر می‌کنند و رو به تخریب می‌آورند. البته سطح تخریب‌ها در مقطع کنونی بیشتر شده است. اما با وجود همه تخریب‌هایی که صورت گرفته، نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که یادگار امام از محبوبیت بالایی در میان مردم برخوردار است.»
فیض‌الله عرب‌سرخی نیز در گفت‌وگو با «شرق» می‌گوید: «یک جریان افراطی در کشور برنامه‌ریزی کرده‌اند تا تمام نهادهای انتخاباتی را به هر قیمتی در اختیار بگیرند و برای رسیدن به این هدف نیز اگر لازم باشد فضایی را به وجود می‌آورند تا مردم کمتر شرکت کنند و یک‌دستی لازم به وجود آید؛ بنابراین این جریان هر ترفندی را که لازم باشد، به کار می‌بندد تا به این هدف برسد. از آنجا که یک‌سری از نیروهای سیاسی بحث کاندیداتوری سیدحسن آقای خمینی را مطرح کرده‌اند و معتقدند او این موقعیت سیاسی و اجتماعی را دارد تا به‌عنوان نامزد انتخاباتی مطرح شود، این نگرانی برای کیهان و دوستانش ایجاد شده که مبادا این اتفاق بیفتد. اگر حسن آقای خمینی حضور پیدا کند، ردصلاحیتش حتما مثل آقای هاشمی اقدام پرهزینه‌ای است و حضور ایشان نیز ممکن است دامنه مشارکت مردم را بالا ببرد. همچنین این اتفاق می‌تواند رغبت به فعالیت را در میان نیروهای سیاسی افزایش دهد.»
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: «بنابراین حضور سیدحسن خمینی در انتخابات می‌تواند تمام معادلات جریان افراطی را برهم بزند؛ از‌این‌رو به نظرم عصبانیت کیهان و دوستانش و پرخاش‌هایی که این‌روزها به نوه امام می‌شود، از این زاویه است؛ وگرنه اگر موضوع به سوابق اجرائی مربوط باشد، مگر آقای صادق لاریجانی که به ریاست قوه قضائیه رسید، سابقه‌ای اجرائی داشت؟»
نکته قابل توجه اما آن است که روزنامه‌های اصلاح‌طلب و سیاسیونی از جمله عرب‌سرخی و امام درحالی به کیهان به خاطر عنوان کردن بحث احتمال ردصلاحیت می‌تازند که بسیاری از اصلاح‌طلبان نیز پیشتر به این واقعیت اشاره کرده بودند.
به عنوان مثال ناصر قوامی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگویی با «نامه نیوز» گفته بود: « بعید میدانم که سید حسن خمینی در این اوضاع و احوال کشور حاضر شود، کاندیدا شود. ضمن اینکه احتمال رد صلاحیت هم دارد. »
احمد زیدآبادی دیگر چهره سیاسی اصلاح‌طلب نیز هفته گذشت در لایو اینستاگرامی «فردا» از احتمال رد صلاحیت سیدحسن خمینی گفته بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان