فرادید؛ روزهای گذشته بود که مدیرعامل شرکت خودروسازی ریگان خودرو معرفی شد. شرکتی پرحاشیه که همواره برای کرمان موتور به عنوان زیرمجموعه جنجال آفرین بوده است. اما حالا مهدی خطیبی مدیرعامل جدید ریگان خودرو میگوید که محصولات مونتاژی این شرکت بدون هیچ مشکلی وارد بازار خواهد شد. البته او از تولید یک شاسی بلند چینی در سال 1400 نیز خبر داده که مشخصات آن به هاوتای A25 است.
به گزارش فرادید؛ گرچه رسانههای حوزه خودرو معتقدند که شاسی بلند مدنظر ریگان خودرو برای مونتاژ نسخه بروز شده هاوتای A 25 خواهد بود. اما زیرمجموعه جنجالی کرمان موتور هنوز این موضوع را تایید تا تکذیب نکرده است.
هاوتای موتور در سال 2000 میلادی فعالیت خود را شروع کرد و دو سال بعد هم همکاریاش را با هیوندای، استارت زد. حاصل این همکاری عرضه و مونتاژ خودروهای سواری هیوندای برای مشتریان چینی بود. البته ظاهرا کرهایها رضایت چندانی از این همکاری نداشتند، چراکه در سال 2010 از ادامه شراکتشان با هوآتی صرفنظر کردند.
اما همین زمان 8 ساله، فرصت خوبی به هاوتای داد تا بتواند از برخی پلتفرمهای قدیمی هیوندای، برای ادامه حیاتش استفاده کند. هاوتای از سال 2006 مونتاژ هیوندای سانتافه (اتاق SM) را در چین شروع کرد. سپس اندکی بعد تصمیم گرفت تا همان سانتافه نسل اول را با تغییراتی در ظاهر و باطن، تحت برند خودش به بازار چین عرضه کند.
بدینترتیب، موفقترین محصول این شرکت، یعنی شنگدافی (Shengdafei) در سال 2009 خلق شد.
شنگدافی در زبان چینی همان سانتافه است. ظاهرا هاوتای موتور برای جلب توجه بیشتر مشتریانش، حتی نام این خودرو را هم بر وزن نام سانتافه گذاشته بود. البته همین خودرو، در برخی بازارهای صادراتی با نام هاوتای A25 هم فروخته میشد.
هاوتای A25 سانتافه چینی چه ویژگیهایی دارد؟
هاوتای موتور نسل دوم هاوتای A25 را مشابه فیسلیفت هیوندای توسان نسل دوم ساخت، همان فیسلیفت توسان که مدل 2013 آن در بازار ایران به فیس سانتافهای شهرت یافت.
با این اوصاف هاوتای موتور در سال 2017، نحوه نامگذاری محصولاتش را تغییر داد و از نام شنگدافی برای نامیدن همه محصولات کراساور خود بهره برد. سپس نام این خودرو را هم به Shengdafei 5 تغییر داد.
البته نکته قابل توجه اینجاست که نسل اول هوآتی A25 در سگمنت کراساورهای سایز متوسط قرار داشت، اما نسل دوم A 25 کوچکتر شده بود و به سگمنت کراساورهای جمع و جور آمده بود. به همین دلیل احتمالا نسل دوم A25 نه فقط در ظاهر، بلکه در باطن هم مدیون توسان است و از پلتفرم توسان LM بهره میبرد، اما مدارک موثقی برای تایید این موضوع، فعلا وجود ندارد.
مشخصات فنی، امکانات رفاهی و قیمت سانتافه چینی
هاوتای A25 در چین با دو پیشرانه مختلف عرضه میشد. در نسخه بنزینی موتور 5.1 لیتری توربو با بیشینه قدرت 154 اسب بخار و حداکثر گشتاور 215 نیوتن بر متر نقش تولید توان برای این خودرو بر عهده داشت.
نسخه دیزلی هاوتای A25 موتور 8.1 لیتری دیزلی بود که توان تولید 147 اسب بخار و 310 نیوتن گشتاور را داشت. برای ایران نسخه بنزینی در نظر گرفته شده است که نیروی آن به وسیله جعبه دنده 4 سرعته اتومات به چرخهای جلومنتقل میشود.
شتاب A25 برابر با 5.9 ثانیه به صورت رسمی و مصرف ترکیبی اش هم 2.7 لیتر است.
در نسخه فول میتوانید انتظار کراس اووری در سطح معمول بازار را داشته باشید. نسخه A25 امکاناتی همچون TCS، ESP، دیالیت، سنسور پارک، کروزکنترل، سانروف برقی، کیلس و سیستم مولتیمدیابا صفحه نمایشگر 8 اینچی را در اختیارتان میگذارد. اما بزرگترین ایرادی که به هاوتای در این قسمت وارد است تعبیه تنها 2 ایربگ بر روی این خودرو است.
قیمت هاوتای A25 در بازارهای جهانی 13 تا 17 هزار است و احتمالا در ایران بین 600 تا 700 میلیون تومان قیمت خواهد داشت. در آن صورت باید با جک S 5، لیفان X 70، ام وی ام ایکس 33 اس، فیدلیتی و فردا SX 5 رقابت کند.
با این حال، هاوتاوی موتور بعد از آنکه در سال 2018 نسخه الکتریکی A25 را رونمایی کرد، دیگر هیچ خودروی جدیدی را برای بازار چین معرفی نکرد و حتی حاضر به فیسلیفت آنها نشد.
تا به امروز نیز همچنان فروش هاوتای موتور در چین متوقف است طوری که آخرین نسخه هاوتای A25 در این کشور، مربوط به همان مدل 2017 است. مدل 2017 هاوتای A25 وقتی به بازار چین رفت، قیمتی در حدود 85 تا 110 هزار یوآن داشت