ماهان شبکه ایرانیان

زندگی خود را ازسـموم پاک کنید (۱)

رنگ‌های شیمیایی حاوی مواد و ترکیبات فرار ارگانیک هستند که مجاری تنفس را تحریک می‌کنند و باعث ایجاد سردرد و سستی و بی‌حالی می‌شوند.

زندگی خود را ازسـموم پاک کنید (1)

 دکتر حمید محقق؛ پزشک داخلی مرکز تحقیقات گوارش و کبد

آیا می‌دانید که:

- 99 درصد از هشتاد هزار نوع ماده شیمیایی موجود در محیط پیرامون ما تا قبل از سال 1950 اصلا وجود نداشتند.

- 57 درصد از غذاها، اعم از غلات، گوشت‌ها و حتی آب دست‌کم به یک مورد یا بیشتر از حشره‌کش‌ها آلوده‌اند.

پیشرفت علوم و تکنولوژی، به خصوص در یک قرن اخیر، باعث شده است که انسان با مواد جدیدی که قبل از آن هرگز وجود نداشته است در تماس باشد. بسیاری از این مواد که در واقع به منظور بهبود کیفیت زندگی ساخته و شناخته شده‌اند، ممکن است به صورت شمشیر دو لبه‌‌ای عمل کرده و اثرات سمی بر بدن و اکوسیستم داشته باشند.

ما نمی‌توانیم به‌طور صددرصد از این مواد شیمیایی دوری کنیم واصلاً لزومی هم ندارد این‌کار را انجام دهیم، بلکه می‌توانیم از انواع بسیار مضرتر و خطرناک‌تر مواد شیمیایی بپرهیزیم. واکنش مردم به این مواد شیمیایی دوگونه است یا وحشت‌زده می‌شوند و یا اینکه حقیقت را انکار می‌کنند.

ما نمی‌توانیم پلاستیک را از زندگی‌مان حذف کنیم، ولی برای آنکه استرس ناشی از مواد شیمیایی و مضر مواد پلاستیکی آزارمان ندهد می‌توانیم حجم آنها را در زندگی‌مان کاهش دهیم. البته باید توجه داشت که در مورد بعضی مواد دیدگاه جامعه اشتباه بوده و فاقد اثرات سمی هستند. در زیر در مورد تعدادی از این مواد که در زندگی روزمره استفاده بسیاری دارند، صحبت می‌‌شود.

 رنگ‌های نقاشی با پایه روغن

رنگ‌های شیمیایی حاوی مواد و ترکیبات فرار ارگانیک هستند که مجاری تنفس را تحریک می‌کنند و باعث ایجاد سردرد و سستی و بی‌حالی می‌شوند. رنگ‌های سربی هنوز هم در بسیاری از کشورها مشاهده می‌شوند. زمانی که رنگ خشک می‌شود، گرده‌هایی از آن منتشر می‌شود.

البته بدن کودکان حساس‌تر است و بسیار زود به این گرده‌ها آلوده می‌شود. این مواد مضر در زنان باردار خطر زایمان زود هنگام و نارس را به دنبال دارند؛ پس باید به‌طور کامل از آنها دوری کرد.

 دود سیگار

دود سیگار حاوی آمونیاک، بنزن، فرمالدهید و 50 نوع ماده شیمیایی خطرناک و سرطان‌زاست دود سیگار به ریه‌ها، کلیه‌ها و کبد آسیب می‌رساند. به علاوه، در تمام اعضای بدن، خطر ابتلا به سرطان را به میزان زیادی افزایش می‌‌دهد. هیچکس ادعا نمی کندکه ترک سیگار ساده است.

ولی همه می‌‌گویند که این سختی، ارزش تحمل آن را دارد .ترک سیگار به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش می‌‌دهد. بیماریهایی که جان بسیاری را می‌‌گیرند. همچنین ترک سیگار احتمال ایجاد بیماری ریوی و سرطان را کاهش می‌‌دهد.

ترک سیگار بیش از هر کسی، سبب نجات جان شما و افراد غیرسیگاری پیرامون‌تان می‌‌شود. برای ترک سیگاراهمیت ندارد که شما چقدر یا چه مدت سیگار کشیده‌اید، زمانی که شما سیگار را ترک می‌‌کنید خطر ابتلا به بیماری قلبی کاهش می‌‌یابد. در نتیجه پس از تنها 3 سال از ترک سیگار خطر ابتلا به بیماری قلبی به همان میزانی است که گویا شما اصلا سیگار نکشیده‌اید .

 مواد شیمیایی آنتی‌میکروبیال

 تری‌کلوزان، از مواد شیمیایی است که در تولید صابون‌های ضدعفونی کننده آنتی‌باکتریال، پاک‌کننده‌ها، دئودورانت‌ها و گاهی خمیردندان‌ها به کار می‌‌رود. این ماده وارد سلول‌های باکتریایی شده و بر غشاء سلولی و تولید مواد مورد نیاز باکتری اثر می‌گذارد. این ماده در لیست FDA به عنوان ماده‌ای که بی‌خطر و مؤثر بودنش به عنوان یک ماده گندزدا مشخص نیست قرار گرفته است.

این ماده سمی است و موجب مسمومیت کبد و ریه‌ها می‌شود، به علاوه می‌تواند باعث ایجاد اختلال در هورمون‌های تیروئید نیز بشود. ما از صابون‌های آنتی‌میکروبیال استفاده می‌کنیم بدون آنکه توجهی به آن داشته باشیم؛ در حالی‌که این ماده شیمیایی خطرناک است و باید از آن به‌طور کامل دوری کرد.

 خوشبو کننده‌های هوا

در واقع این خوشبو کننده‌ها، آلاینده‌های هوا هستند. حدود 20 درصد از مردم با استفاده از این خوشبو کننده‌ها دچار سردرد می‌شوند. این تعداد در افراد مبتلا به آسم به 34 درصد می‌رسد. مشکلات تنفسی و برخی مسائل دیگر نیز ممکن است علاوه بر سردرد این افراد را تهدید کند.

به علاوه، مانع توانایی ما در بوئیدن می‌شوند، زیرا باعث انتشار عوامل کسالت آور عصبی می شوند و مجاری بینی را با لایه ای از روغن  می‌پوشانند. علاوه بر این مشکلات، مسئله تجمع این مواد خطرناک شیمیایی در  لوله های فاضلاب است، که علاوه بر عدم وجود هزینه کافی در تصفیه آنها آب کافی هم برای رقیق سازی آنها وجود ندارد.

 غذاهای کنسروی

بیسفنول  BPA) A )یک ماده شیمیایی است که بالغ بر 40 سال، برای ساخت پلاستیک‌های پلی‌کربنات (معمولاً دارای کد بازیافت #7 و یا «PC» است) و آستر چسبناک پلاستیکی که برای جلوگیری از زنگ زدن قوطی‌های کنسرو و فاسد شدن غذا به کار می‌‌رفت، مورد استفاده قرار گرفته است...

برای خواندن بخش دوم- زندگی خود را ازسـموم پاک کنید- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان