ماهان شبکه ایرانیان

حقایقی پیرامون مکمل‌ها (۲)

بخش دوم- با روند رو به رشد زندگی ماشینی در عصر صنعتی امروز دیگر فرصت کافی برای بهره‌مندی از منابع غذایی طبیعی مناسب باقی نمی‌ماند تا انسان‌ها یک زندگی سالم و بدون بیماری داشته باشند.

حقایقی پیرامون مکمل‌ها (2)

 

تعریف مکمل‌ها

مکمل‌های غذایی محصولاتی هستند که همراه رژیم غذایی مصرف می‌شوند و حداقل حاوی یکی از مواد زیر می‌باشند: 1- ویتامین‌ها: مانند C,E,A و غیره 

2-  مواد معدنی: مانند آهن، روی، کلسیم و غیره 

3- چربی‌های غیر اشباع مانند ماهی و روغن زیتون  4- اسیدهای آمینه  5- گیاهان و سبزیجات مانند سیر، پیاز و غیره

ویتامین A:

یک آنتی‌اکسیدان قوی است که با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد سلول‌ها را از سرطان مصون نگه می‌‌دارد، باعث کاهش چین و چروک پوست می‌شود، در رفع آکنه و لکه‌های پوستی موثر است و مو و ناخن را تقویت می‌کند. جگر، انواع ماهی‌ها از جمله قزل‌آلا، قباد، روغن کبد ماهی، کره، زرده تخم‌مرغ، هویج و سبزی‌هایی مانند اسفناج، کلم، کاهو، کدو زرد رنگ، طالبی زرد رنگ، زرد آلو و انبه منابع ویتامین A هستند.

ویتامین C:

یک آنتی‌اکسیدان حیاتی محلول در آب است و در سنتز کلاژن که برای رشد و ترمیم بافت‌های سلولی، رگ‌های خونی، لثه‌ها و استخوان‌ها لازم است، نقش اساسی دارد. زیان‌های انواع آلودگی‌های محیطی را خنثی و از بروز عفونت جلوگیری می‌کند. همچنین سیستم ایمنی را تقویت و از لخته شدن غیر عادی و کبودی پیشگیری کرده و باعث تقویت رگ‌های خونی می‌شود.

منابع ویتامین C عبارتند از: مرکبات (مانند پرتقال، گریپ‌فروت و ...)، سبزیجات دارای برگ سبز (فلفل سبز و براکلی)، گوجه‌فرنگی، لیموترش، طالبی و توت‌فرنگی.

ویتامین E:

این ویتامین یکی از قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان‌ها است. پژوهشگران انستیتو ملی آمریکا اخیرا دریافته‌اند که ویتامین‌های E و C احتمال پیری زودرس و مرگ را تا حد زیادی کاهش می‌دهند. گردو، بادام‌زمینی، زیتون، جگر، سبزیجات، روغن سویا، آفتابگردان، جوانه گندم و سایر روغن‌های گیاهی از منابع غنی ویتامین E هستند.

روغن زیتون کلسترول بد را کاهش داده و حاوی ویتامین E و سلنیوم می‌باشد و به روغن طول عمر معروف است. عصاره هسته انگور نیز منبع سرشاری از ویتامین E می‌باشد. خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره هسته انگور 50 برابر بیشتر از ویتامین E و 20 برابر بیشتر از ویتامین C بوده و با عبور از سد خونی مغز از سلول‌های مغز و سیستم عصبی محافظت می‌کند.

روغن ماهی

چربی‌های غیراشباع موجود در ماهی برای سلول‌های بدن لازمند و سلول‌های بدن بدون آنها قادر به ایفای نقش خود نیستند. پژوهشگران بر این باورند که روغن‌ ماهی یک درمان جادویی است و مصرف روزانه آن (امگا- 3) احتمال مرگ بعد از سکته قلبی را کاهش داده، عروق خونی را لایروبی و ضربان قلب را تنظیم می‌کند و فشار خون را پایین می‌آورد. مصرف هفته‌ای دو تا سه بار ماهی‌های چرب، مانند ماهی آزاد، قباد، ساردین و شاه‌ماهی امگا- 3 لازم بدن را تامین می‌کند.

بیوفلاوونوئیدها

آنتی‌اکسیدان فلاوونوئیدها رنگدانه‌ای است که در گیاهان یافت می‌شود و مسئول حفاظت طبیعی دیواره مویرگ‌ها است و از ایجاد لخته‌های خونی و رسوب چربی جلوگیری می‌کند. فلاوونوئید موجود در سبزیجات، چای، انگور، پیاز و سیب تا 73 درصد از احتمال بروز سکته مغزی جلوگیری به عمل می‌آورد.

سلنیوم

این آنتی‌اکسیدان نیروزا بوده ضمن محافظت از قلب، از بروز پیری زودرس جلوگیری می‌کند و در بدن آنزیمی می‌سازد که به جنگ رادیکال‌های آزاد می‌رود. سلنیوم را می‌توان در غذاهای دریایی، مرغ، دانه آفتابگردان، گوشت، نان و غلات سبوسدار یافت.

سیر

پژوهشگران بر این باورند که سیر دارای پانزده نوع آنتی‌اکسیدان است و چنانچه در برنامه غذایی گنجانده شود، از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند و فشار خون و کلسترول بد را پایین می‌آورد. سیر مانند آسپرین مانع تشکیل لخته خون در عروق شده و برای بهبود درد مفاصل، آرتریت و آسم توصیه می‌شود. سیر خام و پخته به یک اندازه از حملات مرگ ناشی از ناراحتی‌های قلب جلوگیری می‌کند.

گوجه‌فرنگی

سرشار از آنتی‌اکسیدان لیکوپن (ماده قرمز رنگ) است که از ابتلا به انواع سرطان (سرطان پروستات، گوارش) جلوگیری می‌کند.

سیب

سرشار از آنتی‌اکسیدانی به نام کوئرستین است که از سرطان و ایجاد لخته خون جلوگیری به عمل می‌آورد. همچنین وجود ماده‌ای در سیب به نام پکتین، سرب را به طور کامل از بدن دفع می‌کند. به علاوه، پوست سیب قرمز حاوی آنتی‌اکسیدان است و توصیه می‌شود سیب را با پوست مصرف نمایید.

 

 

برای خواندن بخش اول- حقایقی پیرامون مکمل‌ها- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان