رایجه اسطوخودوس، روغن لیموشیرین و رزماری اثرات خوبی در این زمینه دارند. بدین ترتیب ماساژ نه تنها در پیشگیری، بلکه در درمان نیز کمککننده است.
بوییدن گل
پژوهشها نشان داده است که بوییدن گل، عطر و بخور خوشبو باعث ایجاد آرامش، تقویت حافظه و کاهش اضطراب و افزایش کارآیی مغز خواهد شد. حتی تأثیر رایحه گلهای مختلف متفاوت است؛ مثلا گل رز از همه تأثیر بیشتری دارد.باید توجه داشت که عطر و رایحههای دلپذیر جنبه فرهنگی نیز دارد؛ مثلاً در کشور ما اسپند و گلاب به عنوان رایحههای خوشبو مورد استفاده قرار میگیرند.
استفاده از عطریات و بخورهای خوشبو نه فقط در پیشگیری حتی در درمان آلزایمر نیز موثر است. پزشکان معتقدند حتی اگر بیمار آلزایمری قدرت بویایی خود را از دست داده باشد، عطریات قدرت رسیدن به مغز را خواهند داشت. این موضوع قابل توجه مراکز درمانی و نگهداری سالمندان میباشد.
تقویت روحیه شاد
این به معنی بیخیالی و سرخوشی نیست، بلکه عاملی است برای پیشگیری از افسردگی. مطالعات نشان داده افسردگی دائم موجب اختلال عملکرد سلولهای مغزی و کوچک شدن آن میشود. خنده و شادی حتی در سنین بالا منجر به تولید نوعی آنزیم بخصوص و تحریکات مثبت مغزی میگردد. بنابراین تقویت روحیه و شادی ضمن ایجاد آرامش، رابطه مستقیم با کاهش ابتلا به آلزایمر دارد.افسردگی و آلزایمر ارتباط دوسویه با هم دارند.
روی آوردن به کارهای هنری
انجام فعالیتهای هنری باعث از بین رفتن خستگی و کسالت و ایجاد حس خوب پس از دیدن نتیجه کار، مورد تشویق و تایید خود و دیگران واقع شدن میشود که همه تأثیرات مثبتی در روحیه و ایجاد آرامش روانی فرد خواهد داشت. این فعالیتها میتواند شعر، نقاشی، موسیقی، مجسمهسازی، داستاننویسی، تئاتر و حتی آشپزی، باغبانی و کشاورزی باشد.
گوش دادن به موسیقی
از یک طرف با ایجاد روحیه شاد و آرامش در فرد و از طرف دیگر با تحریک و فعالیت مغز اثرات خوبی بر آن خواهد داشت. این تأثیر وقتی که فرد خود موسیقی بنوازد، بیشتر خواهد بود.
انعطاف پذیری
ما نمیتوانیم همه چیز و همه کس را تغییر دهیم. گاه شرایطی در زندگی به وجود میآید که بر وفق مراد ما نیست و چون فقط باید سعی کنیم خود را تطبیق دهیم، خوب است توان سازگاری با شرایط مختلف را در خود تقویت کنیم. پس انعطافپذیر باشید تا بتوانید با تغییرات موجود سازگار شوید و آرامش روحی روانی خود را حفظ کنید.
دیگران را بپذیرید و سعی نکنید آنها را در قالب انتظارات و خواستههای خود شکل دهید.
داشتن زمان فراغت
برنامهریزی برای داشتن زمانهای فراغت کوتاه یا بلند جهت ایجاد آرامش در دورههای اوج فشار روانی بسیار حائز اهمیت است. این هم به انجام بهتر کارها کمک میکند، هم به داشتن روحیهای آرام.
رفتن به طبیعت
هر زمان در زندگی احساس کردید وضع جسمی یا روحی خوبی ندارید، به طبیعت پناه ببرید تا آرامش خود را بازیابید. صداهای طبیعت صداهایی شفابخش هستند؛ پس بکوشید براساس برنامهای منظم در زندگی روزمره زمانی را در طبیعت سپری کنید.
زندگی در زمان حال
زمان حال خود را با احساس گناه بابت گذشته و نگرانی برای آینده تلف نکنید؛ با این کار آرامش زمان حال را از دست میدهید؛ پس آنچه را قبلاً در زندگی رخ داده بپذیرید. در حال زندگی کنید و به آینده بیندیشید.
مشاوره
همانند هر مشکل جسمی که نیازمند مراجعه و استفاده از مشاوره پزشکی است، هرگونه مشکل در روحیه و روان نیز نیازمند مشاوره خاص خود میباشد که مهم است بموقع دریافت شود.تمام مواردی که گفته شد، چیزی بیش از یک تصمیم آگاهانه نیست؛ اینکه بپذیرید فقط خودتان مسؤول سلامتیتان هستید. بنابراین تصمیم بگیرید از آنچه شما را ضعیف و بیمار میکند، بپرهیزید و آرامش را با تمام وجود احساس کنید.
برای خواندن بخش اول- لطفاً آرامش داشته باشید- اینجا کلیک کنید.