همشهری نوشت: شیوه دشمن، جعل کردن است. در این، شکی نیست. پایه کار همان دروغ است. اما در این مدل از دروغپردازی، یک امر مثبت را با وارونه کردن، سیاه جلوه میدهند. با این روش ابهام را ایجاد و بعد افکار مردم را به حال خود رها میکنند. یک عده هم این وارونهنمایی را میپذیرند و باور میکنند. مصداقهایش هم این روزها بسیار است.
یک نمونه همین که میگویند مردم بیدین شدهاند. 2میلیون نفر در لحظه تحویل سال به حرم امام رضا(ع) میروند. مراسم شبقدر پرشورتر از قبل برگزار میشود. بیش از 5میلیون ایرانی در راهپیمایی اربعین شرکت میکنند. اعتکافهای چند صد هزار نفری دانشجویی و دانشآموزی برپا میشود. هیئتها در شبهای ماه رمضان جای سوزن انداختن ندارند. حضور مردم در مهمانی 10کیلومتری عید غدیر همه را غافلگیر میکند. آن وقت از این نشانههای واضح گسترش دینداری مردم میگذرند و بدون سند و مدرک میگویند مردم بیدین شدهاند.
در همین قصه خودکشی آقای پوراحمد، القای ناامیدی گسترده کردند. گفتند مردم از زندگی بریدهاند و خودکشی میکنند. در رسانههایشان تبلیغ کردند که مردم ایران، آینده را تاریک میبینند. بدون اعلام هیچ آمار و ارقامی گفتند که خودکشی زیاد شده است. اما حقیقت چه بود؟ ایران به اعتراف سازمان بهداشت جهانی حتی در میان 100کشور اول، از نظر آمار خودکشی هم قرار ندارد. برعکس ما، کشورهای مدعی پیشرفت، توسعه و رفاه مادی، در رتبههای بالای این فهرست هستند. این آمار و ارقام را سانسور میکنند تا حقیقت وارونه شود.
یا مثلا هشتگ میسازند که اعدام نکنید. طوری فضاسازی میکنند که حاکمیت هر روز صدها نفر را بالای چوبه دار میبرد. با همین اعدامهای خیالی، در اذهان تصویرسازی میکنند، اما واقعیت این است که فقط در همین سال گذشته 650 اعدامی محکوم به قصاص با صلح و سازش، از پای چوبه دار به زندگی دوباره بازگشتند. این عدد را نمیگویند. این حقیقت را وارونه میکنند تا تصویری خشن از ایران بسازند.
مصداقها بسیارند؛ بانک جهانی از رتبه خوب اقتصاد ایران میگوید و آنها از ونزوئلایی شدن اقتصاد کشور. آمار و ارقام از رشد تولید میگوید و آنها از ورشکسته شدن تولیدیها. نظرسنجیها از اعتقاد مردم به حجاب میگوید و آنها از فراگیری کشف حجاب. عیبهای کوچک را بزرگ و دستاوردهای بزرگ را کوچک یا انکار میکنند.