سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژههای مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*******
روزنامههای امروز دوشنبه 11 اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که بالا و پایین شدن قیمت دلار در بازار، استیضاح وزیر صمت و پیشت پرده ترور در سیستان و بلوچستان در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
ششمین وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت جمهوری اسلامی، در دومین استیضاح خود، موفق به جلب رأیاعتماد نمایندگان مجلس یازدهم نشد تا نخستین وزیر کابینه سیدابراهیم رئیسی باشد که با «استیضاح» از ترکیب هیأت دولت سیزدهم خارج میشود. این ماجرای سیاسی مورد توجه بسیاری از روزنامهها قرار گرفته است.
روزنامه آرمان ملی نوشته است:
طرح استیضاح سیدرضا فاطمیامین؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت که در جلسه علنی دیروز مجلس مطرح شد پس از توضیحات متقاضیان استیضاح و دفاعیات وزیر با خارج شدن اعضای دولت از صحن علنی به رای مجلس گذاشته شد که در نهایت نمایندگان مجلس با 162 رای موافق، 102 رای مخالف، 2 رای ممتنع و 6 رای باطله از مجموع 272 رای مأخوذه به استیضاح سیدرضا فاطمیامین رای دادند و سیدرضا فاطمیامین از وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت رفتنی شد. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس بعد از اعلام رای استیضاح فاطمیامین گفت: بر این اساس آقای فاطمیامین موفق به اخذ رای اعتماد مجدد از مجلس نشد.
روزنامه هممیهن با اشاره به خروج فاطمی امین از کابینه مینویسد:
حتی حضور و دفاع تمامقد ابراهیم رئیسی، رئیس دولت در کنار لابیهای همیشگی مانع از خداحافظی سیدرضا فاطمیامین، از وزارت صمت نشد. حواشی حضور فاطمیامین که به نورچشمی رئیسی معروف است، به اندازهای زیاد شده بود که او باید میرفت، این رفتن را حتی دولت نیز پذیرفته بود اما امیدها برای تداوم حضور او همچنان وجود داشت. این بار نمایندگان مجلس انقلابی به دلیل نزدیک شدن به انتخابات مجلس ترجیح دادند در کنار مردم باشند، به همین دلیل تلاش برای ابقا و اخذ رای اعتماد مجدد، چارهساز نشد. در نهایت فاطمیامین با 162 رای موافق، 2 رای ممتنع و 102 رای مخالف از صندلی وزارت صمت کنار گذاشته شد. زمزمههای درگوشی حاکی از آن بود که پایداریچیها از صبح اول وقت به مجلس آمده بودند، تا با رایزنیهایشان از به نتیجه رسیدن استیضاح وزیر صمت جلوگیری کنند.
در ادامه این گزارش آمده است:
اما تلاشهای آنها هم نتوانست مجلسیها را از تصمیم اجرای استیضاح برحذر کند. حتی دولت از مجلس درخواست کرد که جلسه استیضاح را به تعویق بیندازند اما شاید سایه شایعه اهدای خودروهای شاسیبلند آنقدر بر فضای مجلس سنگینی میکرد که این درخواست دولت سیزدهم به سرعت رد شد و نمایندگان مجلس تا استیضاح وزیر پیش رفتند. اولین وزیری که در کابینه دولت سیزدهم کارت زرد گرفت، فاطمیامین، وزیر صمت بود؛ وزیری که بسیاری او را محبوب رئیسی میدانستند امروز پس از دو بار استیضاح بالاخره اعتماد بهارستاننشینها را از دست داد تا صندلی وزارت را به فرد دیگری واگذار کند.
روزنامه اعتماد نیز درباره استیضاح وزیر دولت رئیسی نوشته است:
انگار ماجرای شاسی بلندها استیضاح دیروز وزیر صمت را حیثیتی کرده بود؛ همین شد که حتی دوپینگ حضور غیرمنتظره ابراهیم رییسی هم در جلسه استیضاح وزیر محبوبش فایده نکند تا سرانجام رضا فاطمیامین وزیر صمت با رای مجلس، از سمت خود برکنار شود، آنهم در جلسهای که یکی از موافقان استیضاح، در پاسخ به فریادهای مخالفان گفته بود «نمیخواهد نوکریتان به دولت را ثابت کنید!» رضا فاطمیامین روز گذشته در جریان استیضاح نمایندگان، نتوانست برای بار سوم اعتماد آنها را به خود جلب کند و اینبار مجلسیها او را راهی ساختمان وزارت صمت کردند که وسایلش را از اتاق وزارتی جمع کند!
روزنامه همشهری نیز با چاپ کاریکاتوری نه چندان جالب از فاطمی امین مینویسد:
.این دومین باری بود که وزیر صمت دولت سیزدهم در معرض استیضاح نمایندگان مجلس یازدهم قرار میگرفت. پیش از این در 10آبان ماه1401 نیز فاطمیامین برای دفاع از عملکردش، در بهارستان حاضر شده بود و در آن نشست، 186نفر از نمایندگان، با اکثریت مطلق، به ادامه کار وی رأی داده بودند.
خانم مولاوردی چرا اصرار دارید این همه اشتباه کنید؟
شهیندخت مولاوردی، فعال سیاسی اصلاحطلب و معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور در دولت روحانی، روز گذشته در کانال تلگرامی خود به مناسبت روز ملی خلیج فارس، این روز را با عکس پرچمی با نماد شیر و خورشید تبریک گفت!
روزنامه جوان درباره این ماجرا مینویسد:
حاشیهسازیهای مولاوردی با فضای مجازی البته تازگی ندارد و مسبوق به سابقه است. چنانکه او پیشتر پوستری در کانالش در حمایت از خانواده منتشر کرد که طرح منتشر شده، نماد همجنسبازی بود. مولاوردی آن روزها توجیه آورد که در خواب و بیداری اقدام به انتشار چنین پستی کرده است! دیروز، اما در صفحه اینستاگرام خود توضیح داد: «امروز در کانال تلگرامیام به مناسبت روز ملی خلیج فارس، در انتخاب تصویر مربوطه بی دقتی شده بود که به محض اطلاع، پست آن حذف و بعد از مدتها اسباب توهین و هتاکی و اتهامافکنی فراهم شد و بهانه به دست جریان و کسانی داد که مترصد ساختن کوه از کاه و متخصص به حاشیه راندن مسائل اساسی هستند.» اکنون این سؤال از خانم مولاوردی مطرح است که چرا دست به اقدامی میزنید که مورد نقد قرار بگیرید و به زعم خودتان «اسباب توهین و هتاکی و اتهام افکنی» فراهم میکنید؟ منتقدان از کجا بفهمند که شما اشتباه کردهاید یا عمداً کاری کردهاید!؟ آیا این اشتباهات اتفاقی است یا تلاشی برای سنجش حساسیت افکار عمومی و به صدر اخبار و واکنشها آمده است؟
ترور آگاهی در سیستان و بلوچستان
روز گذشته خبر رسید که سرهنگ علیرضا شهرکی، رئیس پلیس آگاهی شهرستان سراوان و همسرش به دست تروریستهای سلفی به شهادت رسیدند.
روزنامه وطن امروز با اشاره به این حادثه تلخ تروریستی نوشته است:
یک جنایت دیگر توسط دوستان عبدالحمید اسماعیلزهی در سیستانوبلوچستان اتفاق افتاد. ساعت 7:10 صبح روز گذشته سرهنگ علیرضا شهرکی، رئیس پلیس آگاهی سراوان در حالی که با همسرش در یکی از خیابانهای این شهرستان در حال تردد بود، توسط معاندان ناجوانمردانه ترور شدند و به شهادت رسیدند. سرهنگ شهرکی در همان لحظات اولیه ترور به شهادت میرسد اما همسر ایشان به بیمارستان انتقال مییابد که متاسفانه وی نیز ساعاتی بعد بهرغم تلاش کادر درمان به علت شدت جراحات وارده به درجه رفیع شهادت نایل میآید. گفتنی است از این شهیدان والامقام یک دختر 16 ساله و یک پسر 15 ساله به جا مانده است.
در ادامه این گزارش آمده است:
ما نخستین بار نیست که تروریستهای معاند تحت تاثیر صحبتهای عبدالحمید و مواضع او اقدام به تولید خشونت میکنند. همزمان با آشوبهای اخیر، جریان ضدانقلاب حساب ویژهای روی گزینه اختلافافکنی در سیستانوبلوچستان باز کرد. ایجاد ناامنی و اقدامات مسلحانه در برخی شهرستانهای این استان از جمله اقدامات جریان آشوب در راستای این هدف بود. آذرماه سال گذشته گروهی با هدف تفرقهافکنی و با راه انداختن جنگ قومی - مذهبی، مولوی عبدالواحد ریگی از علمای شاخص استان سیستانوبلوچستان و امام جمعه مسجد امام حسین(ع) خاش را ربودند و با 3 گلوله ایشان را به شهادت رساندند.