سرویس جهان مشرق - هجدهمین هفته اعتراضات در سرزمین های اشغالی برگزار شد و مانند سابق، ساکنان سرزمین های اشغالی بر علیه نتانیاهو و کابینه آن به خیابان آمدند. رسانه های صهیونیستی اعلام کردند که در این تظاهرات در تل آویو، 110 هزار صهیونیست در اعتراض به طرح اصلاحات قضائی حضور پیدا کردند. علت برگزاری این تظاهرات، به دلیل حضور ضعیف صهیونیست ها در تظاهرات روز پنج شنبه بود که روز برابری نامگذاری شده بود.
این اعتراضات از ابتدای شروع سال میلادی 2023 به صورت هفتگی برگزار شده است و با وجود اعلام نتانیاهو مبنی بر اینکه بررسی و تصویب این طرح به تعویق افتاده است، تظاهر کنندگان به تجمعات خود ادامه میدهند و معتقدند که نتانیاهو و مقامات دولت وی منتظر هستند تا در فرصت مناسبی این طرح را تصویب کنند. در این تظاهرات، صهیونیست ها به مسئله خشونت و قتل زنان در سرزمین های اشغالی اعترضا کردند. سرزمین های اشغالی یکی از ناامن ترین مکان های دنیا برای زنان محسوب میشود، به گونه ای که به صورت روزنامه اخبار تجاوز، خشونت علیه زنان در رسانه های صهیونیستی دیده میشود.
مذاکرات میان دولت رژیم صهیونیستی و جریان اپوزوسیون بدون هیچ دستاوردی کماکان ادامه دارد. مقامات رژیم صهیونیستی بر سر مواضع خود پافشاری میکنند و حاضر به عقب نشینی از خواسته های خود نیستند. بنی گانتس، یکی از رهبران مخالفان دولت نتانیاهو در اظهارات خود در کنست گفت که تاکنون در مذاکرات میان دو طرف هیچ پیشرفتی وجود نداشته است.
بر اساس گزارش یک شبکه صهیونیستی، مقامات ائتلاف حاکم تخمین می زنند که اگر مذاکرات در خانه رئیس رژیم صهیونیستی با شکست مواجه شود، بر نتانیاهو فشار وارد می شود تا روند تصویب این قانون را ادامه دهد. به گفته همین منبع، نتانیاهو ممکن است در اواخر کنفرانس تابستانی با اولتیماتوم حامیان قانون اصلاحات قضائی در لیکود و در میان شرکای ائتلافی خود روبه رو شود.
رئیس رژیم صهیونیستی نیز در رابطه با تنش ها در سرزمین های اشغالی گفت: بیش از یک بار و با درد عمیقی هشدار میدهم که فضای نفرت در همه جای اسرائیل نیز مشهود است - از خیابان، از میزهای خانوادگی در تعطیلات و گروه های اجتماعی واتس اپ و البته تا شبکه های اجتماعی و آنلاین.
در حالی که ائتلاف حاکم فعلی میخواهد طرح اصلاحات قضائی را تصویب کند و جریان مخالف نیز سعی دارد جلوی آن را بگیرد، در درون دولت نتانیاهو نیز وضعیت به گونه ای شده است که متحدان و تشکیل دهندگان ائتلاف سعی دارند نخست وزیر رژیم صهیونیستی را برای ادامه روند تصویب طرح اصلاحات قضائی تحت فشار قرار دهند.
تنش بین بنیامین نتانیاهو و ایتامار بن گویر فروکش نکرده و کماکان ادامه دارد. بن گویر نیز با مسئولان و اشخاصی که نزد وی اعزام می شوند، همکاری نمی کند. حزب ایتمار بن گویر، قدرت یهود، در حال حاضر دست به تحریم رای گیری ها در داخل کنست زده است و اعضای آن در راگیری ها شرکت نمیکنند.
باید دید با نزدیک تر شدن به نشست تابستانی کنست که قرار است طرح اصلاحات قضائی مجددا مورد بررسی قرار بگیرد، مخالفان دولت ائتلافی نتانیاهو، چه واکنشی نشان خواهد داد و آیا این مسئله میتواند باعث افزایش بیش از پیش خشونت ها و اختلافات در میان صهیونیست ها شود؟