ماهان شبکه ایرانیان

گزارش مشرق از تحولات در کرانه باختری؛

طوفان الاقصی و افزایش محبوبیت مقاومت در کرانه باختری/ نگرانی مقامات آمریکایی از پیوستن نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان به گروه‌های مقاومت + فیلم

از آغاز عملیات طوفان الاقصی رویارویی مستقیم نیروهای مقاومت در غزه، کرانه باختری نیز صحنه درگیری و تنش میان نیروهای مقاومت و نظامیان رژیم صهیونیستی شده است.

سرویس جهان مشرق- از آغاز عملیات طوفان الاقصی، اوضاع در کرانه باختری متشنج شده است. نیروهای امنیتی صهیونیست از آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (15 مهر) به طور گسترده به اردوگاه های شمال کرانه باختری یورش بردند، حملات نیروهای امنیتی صهیونیست حدود دو ماه است که شدت گرفته و این روزها اردوگاه جنین و دیگر مناطق کرانه باختری آماج حملات نیروهای اشغالگر است.

نظامیان اشغالگر ده ها فلسطینی را در الخلیل و بیت لحم بازداشت کردند. اشغالگران به فلسطینی های معترض به اقدامات سرکوبگرانه صهیونیست ها در اریحا و روستاهای اطراف سلفیت در کرانه باختری گاز اشک آور، بمب های سمی و گلوله جنگی شلیک کردند.

دکتر هیثم الهدری مدیر بیمارستان الحسین در بیت لحم گفت؛ نیروهای امنیتی صهیونیست، فلسطینی ها به طور مستقیم از ناحیه سر و سینه هدف قرار می دهند و این مسئله قابل توجهی است که این روزها شاهد آن هستیم.

وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده که بیش از 260 فلسطینی از آغاز طوفان الاقصی تاکنون در کرانه باختری شهید و 3200 نفر زخمی شدند.

أمانی سراحنه مسئول اطلاع رسانی باشگاه اسرای فلسطین هم گفت، رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر تاکنون حدود 3500 فلسطینی را در کرانه باختری بازداشت کرده است.

طوفان الاقصی و افزایش محبوبیت مقاومت در کرانه باختری

افزایش محبوبیت حماس در کرانه باختری پس از آزادی اسرای فلسطینی نارضایتی از تشکیلات خودگردان فلسطین را بیشتر کرده است.

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت؛ آزادی زندانیان محبوبیت حماس را در کرانه باختری بالا برده است و مردم در این منطقه، جایی که سال‌ها ناامیدی از تشکیلات خودگردان فلسطین در حال جوشیدن است، بر این باورند که حماس و دیگر گروه‌های مسلح تنها کسانی هستند که می‌توانند برای محافظت از آنها اعتماد کنند.

عصمت منصور کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در رام الله در گفتگو با مشرق گفت: دستاوردهای بزرگ مقاومت در مقابله با اشغالگران و مبادله اسرا، محبوبیت و حمایت از مقاومت را در کرانه باختری افزایش داده است. این نشان می دهد که مقاومت و جانفشانی های رزمندگان فلسطینی مورد تایید ملت فلسطین است. و این حمایت در کرانه باختری بوضوح دیده می شود.

افزایش محبوبیت حماس در کرانه باختری مقام‌های آمریکایی را هم نگران کرده است. مارک وارنر رئیس کمیته اطلاعات مجلس سنای آمریکا گفت، از شرکای اسرائیلی مان می خواهم بخشی از اموال بلوکه شده تشکیلات خودگردان فلسطین را آزاد کنند. من حتی پیش از هفتم اکتبر نگران بودم که نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان دست از کار بکشند و کرانه باختری وارد هرج و مرج واقعی شود و جبهه ای دیگر به روی اسرائیل باز شود.

آمار کارمندان فلسطینی در کرانه باختری که از تشکیلات خودگردان حقوق دریافت می کنند، بیش 180 هزار کارمند است که حدود 40 هزار نفر از آنها نیروی مسلح هستند. به علت ممانعت رژیم صهیونیستی از تحویل درآمدهای مالیاتی و کاهش کمک ها بین المللی به تشکیلات خودگردان فلسطین، این کارمندان اداری و امنیتی، ماهها حقوق دریافت نکره اند.

اوضاع بد اقتصادی نیروهای امنیتی وابسته به تشکیلات خودگردان، سختگیری، فشار و اعمال خشونت بیشتر رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی های کرانه باختری، ممکن است، این نیروهای ناراضی از اوضاع بد اقتصادی را به پیوستن به گروه های مقاومت در کرانه باختری وادار کند.

لمیس فراج کارشناس مسائل اقتصادی در دانشگاه بیرزیت (کرانه باختری) گفت، تشکیلات خودگردان از موضوع استخدام و پرداخت حقوق به کارمندان اداری و نیروهای امنیتی به عنوان ابزاری در جهت اهداف سیاسی و تشکیلاتی خود بهره برداری کرده است و اکنون با مشکل تامین بودجه رو به رو است، نارضایتی میان نیروهای حقوق بگیر در تشکیلات خودگردان فلسطین به اوج خود رسیده است.

کاخ سفید هم از اوضاع کرانه نگران است، متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه این کشور در سفرهای خود به رام الله همواره از محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خواسته تا اقدامات خود را برای بازگرداندن آرامش و ثبات در کرانه باختری بیشتر کند.

ناکارآمدی تشکیلات خودگردان در جلوگیری از عملیات جوانان فلسطینی علیه نیروهای اشغالگر در کرانه باختری و تشکیل هسته ها و گروه های جدید مقاومت مانند گروه عرین الاسود، موجب نارضایتی آمریکا و رژیم صهیونیستی از تشکیلات خودگران فلسطین شده و آنها از ناتوانی محمود عباس در مهار آنها ناامید شده اند و به احتمال زیاد طبقه حاکم کنونی تشکیلات خودگردان را کنار خواهند گذاشت.

بر اساس نظرسنجی که توسط مرکز تحقیقات سیاست و نظرسنجی فلسطین در رام‌الله انجام شده، بیشتر فلسطینی‌ها در کرانه باختری معتقدند تأسیس گروه‌های اسلامی مانند حماس و جهاد اسلامی و مشارکت آنها در مبارزه مسلحانه علیه رژیم صهیونیستی بهترین اتفاقی بود که از سال 1948 برای مردم فلسطین رخ داده است و آنها تشکیلات خودگردان را به عنوان یک سازمان فاسد و سرکوبگر می‌ دانند.

از این رو اگر فلسطینی های کرانه باختری خواستار برگزاری انتخابات شوند، به احتمال زیاد نیروهای طرفدار حماس و جهاد اسلامی مانند سال 2005 پیروزی خواهند شد.

درحالی که همه توجه کابینه جنگ رژیم صهیونیستی به جنگ علیه غزه است، اوضاع کرانه باختری روز به روز پیچیده تر می شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی