استاد شعبان عبدالعزیز صیاد در هفت سالگی حافظ کل قرآن شد و این امر هنگامی محقق شد که وی برای فراگیری علوم قرائات و تجوید قرآن کریم به مکتبخانه رفت و نزد استاد «جاد ابوغربیة» به فراگیری علوم قرآنی مشغول شد.
شعبان عبدالعزیز صیاد یکی از قاریان مشهور مصری در 20 سپتامبر سال 1940 میلادی مصادف با 1319 هجری شمسی در روستای «صراوة» از توابع شهر آشمون در استان منوفیه مصر بهدنیا آمد.
پدرش «عبد العزیز إسماعیل احمد الصیاد» قاری قرآن بود و بهسبب تلاوت بسیار زیبایش، در مناسبتها و محافل برای تلاوت قرآن دعوت میشد و این مقدمهای بود تا شعبان عبدالعزیز صیاد از همان اوان کودکی آیات وحی الهی را در دل و جان خود زمزمه کند.
استاد شعبان عبدالعزیز صیاد در هفت سالگی حافظ کل قرآن شد و این امر هنگامی محقق شد که وی برای فراگیری علوم قرائات و تجوید قرآن کریم به مکتبخانه رفت و نزد استاد «جاد ابوغربیة» به فراگیری علوم قرآنی مشغول شد.
وی در 12 سالگی به محافل قرآنی دعوت میشد، او پس از اخذ دیپلم به دانشگاه الازهر مصر رفت و در رشته اصول دین به فراگیری علوم دینی مشغول شد، وی در تلاوت خود بیشتر از سبک استاد «محمد رفعت»، استاد «محمد سلام» و استاد«مصطفی اسماعیل» بهره میگرفت.
استاد شعبان عبدالعزیز صیاد در سال 1966 میلادی از دانشگاه الازهر فارغالتحصیل شد و در آن زمان بهعنوان قاری مشهور برای تلاوت آیات روحبخش قرآن کریم به مجالس و محافل دینی و مذهبی دعوت میشد.
این قاری برجسته کشور مصر در سال 1975 در آزمون ورودی رادیو قرآن مصر شرکت کرد و با موفقیت کامل توانست جواز حضور و تلاوت در رادیو قرآن این کشور را کسب کند و بدین وسیله شهرت استاد و همچنین صدای دلنواز او در سراسر جهان طنینانداز شد.
استاد شعبان عبدالعزیز صیاد در بزرگترین و مشهورترین مساجد کشور مصر به تلاوت پرداخته که از جمله آنها میتوان به مسجد الحسین (ع) و مسجد حضرت زینب (س) اشاره کرد، صدای این قاری برجسته مصری چنان زیبا بود که هنگام تلاوت وی جمع کثیری حتی در هوای سرد گردهم میآمدند تا آوی وحی را با ترنم نغمات ملکوتی این استاد گوش کنند.
این قاری مصری به جمهوری اسلامی ایران نیز برای تلاوت قرآن سفر کرد و عاشقان و تشنگان کلام وحی الهی را با صدای زیبای خود سیراب کرد، وی مشوقان اصلی خود برای تلاوت خود را استاد «مصطفی اسماعیل»، «ابوالعینین شعیشع» و «محمود علیالبناء» میداند.
استاد صیاد علاوه بر ایران به کشورهای مختلف جهان برای تلاوت قرآن کریم مسافرت کرد که از جمله آنها میتوان به کشورهای کویت، امارات، اردن، سوریه، عراق، اندونزی، انگلستان، فرانسه و آمریکا اشاره کرد.
تلاوتهای این قاری برجسته مصری همراه با حزن و سوزی خاص همراه است که تا اعماق دلها رسوخ کرده و قلبها را جلا میدهد،استاد شعبان عبدالعزیز صیاد سرانجام در سال 1998 در سن 58 سالگی دعوت حق را لبیک گفت و به دیدار معبود شتافت. روحش شاد یادش گرامی باد.