ماهان شبکه ایرانیان

فریاد دیرهنگام سیاستمداران علیه نسل کشی اسرائیل

ادامه جنگ و کشتار غیرنظامیان در غزه سرانجام صدای سیاستمداران را هم بلند کرد. گاردین در گزارشی در این باره می نویسد: جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده هم به درخواست کنندگان از اسرائیل برای کنار گذاشتن طرح‌های حمله نظامی همه‌جانبه به شهر رفح در جنوب غزه، پیوسته است.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به اظهارات نخست وزیر رژیم اسرائیل مبنی بر اینکه پناهجویان در رفح قبل از یک حمله نظامی بزرگ از منطقه تخلیه خواهند شد، گفت: «کجا؟ به کره ماه؟ این افراد را به کجا می‌برند؟»

به گزارش جماران، ادامه جنگ و کشتار غیرنظامیان در غزه سرانجام صدای سیاستمداران را هم بلند کرد. گاردین در گزارشی در این باره می نویسد: جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده هم به درخواست کنندگان از اسرائیل برای کنار گذاشتن طرح‌های حمله نظامی همه‌جانبه به شهر رفح در جنوب غزه، پیوسته است.

رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه پس از گفتگو با ملک عبدالله پادشاه اردن در کاخ سفید گفت: «عملیات نظامی بزرگ در رفح نباید بدون برنامه‌ای معتبر برای تضمین امنیت و حمایت بیش از یک میلیون نفر که در آنجا پناه گرفته‌اند، ادامه یابد. بسیاری از مردم آنجا چندین بار آواره شده اند و اکنون در رفح جمع شده اند، در معرض خطر و آسیب پذیر هستند. آنها باید محافظت شوند.»

جو بایدن در بخش هایی از سخنان خود ادعا کرد که  ایالات متحده شب و روز روی تلاش هایی برای توافق برای توقف شش هفته ای درگیری ها بین اسرائیل و حماس به عنوان پله ای برای آتش بس طولانی تر کار کرده است. او گفت که «عناصر کلیدی توافق روی میز است اگرچه شکاف‌ها باقی مانده است.»

ملک عبدالله درخواست بایدن برای آتش بس گسترده را تکرار کرد. او گفت: «ما نمی‌توانیم بایستیم و اجازه دهیم این روند ادامه پیدا کند. ما اکنون به یک آتش بس پایدار نیاز داریم. این جنگ باید پایان یابد..»

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در بحبوحه افزایش هشدار بین‌المللی نسبت به افزایش تلفات غزه - که روز دوشنبه به 28340 نفر رسید - با عصبانیت رهبر اسرائیل را مورد انتقاد قرار داد و گفت که نتانیاهو به حرف کسی گوش نمی‌دهد.

بورل در پاسخ به اظهارات نتانیاهو مبنی بر اینکه پناهجویان در رفح قبل از یک حمله نظامی بزرگ از منطقه تخلیه خواهند شد، گفت: «کجا؟ به کره ماه؟ این افراد را به کجا می‌برند؟»

او در ادامه گفت اگر باور دارید که افراد زیادی [در غزه] کشته می‌شوند، شاید باید اسلحه‌های کمتری ارائه کنید تا از کشته شدن تعداد زیادی از مردم جلوگیری کنید. این اقدامی متناقض است که کشورها به طور مکرر اعلام کنند اسرائیل تعداد زیادی غیرنظامی را در غزه می‌کشد اما هیچ اقدام مشخصی برای جلوگیری از این کشتار انجام نمی‌دهد.

او خطاب به خبرنگاران گفت: چند بار شنیده‌اید که برجسته‌ترین رهبران جهان می‌گویند افراد زیادی کشته می‌شوند. پرزیدنت بایدن گفته است که این کشتار غیرنظامیان مناسب نیست، خب، اگر معتقدید که تعداد زیادی از مردم کشته می‌شوند، شاید باید اسلحه کمتری ارائه دهید تا از کشته شدن این همه مردم جلوگیری کنید. این منطقی است.

بورل همچنین خاطرنشان کرد که دادگاه هلند اخیرا به دولت این کشور دستور داد تا صادرات قطعات جنگنده «F-35» به اسرائیل را به دلیل نگرانی‌هایی درباره استفاده از آنها و نقض قوانین بین‌المللی در جنگ غزه، متوقف کند.

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، احساسات بورل را به زبان دیپلماتیک‌تر بازتاب داد و گفت: «واقعاً، ما فکر می‌کنیم، غیرممکن است که ببینیم چگونه می‌توان جنگی را در میان این افراد انجام داد، جایی برای آنها وجود ندارد. آنها نمی توانند به جنوب مصر بروند، نمی توانند به شمال بروند و به خانه های خود بازگردند زیرا بسیاری از آنها ویران شده اند. بنابراین ما بسیار نگران وضعیت هستیم و از اسرائیل می‌خواهیم که حمله را متوقف کند و قبل از هر اقدامی جدی فکر کند.

سخنگوی ریشی سوناک گفت که نخست وزیر عمیقا نگران احتمال حمله نظامی به رفح است.

پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، همچنین پیشنهاد کرد که عدم اطمینان از مراقبت ویژه از غیرنظامیان در رفح به منافع خود اسرائیل آسیب جدی وارد می‌کند.

هفته گذشته، همتای آلمانی او، آنالنا بائربوک، هشدار داد که حمله اسرائیل به رفح یک فاجعه انسانی در حال شکل گیری خواهد بود. او افزود: مردم غزه نمی توانند در هوا ناپدید شوند.

فولکر ترک، مسئول حقوق بشر سازمان ملل، گفت: «جهان نباید اجازه دهد این اتفاق بیفتد. آنهایی که نفوذ دارند باید به جای توانمندسازی نظامی اسرائیل، مهارش کنند.»

علیرغم هشدارهای فزاینده آژانس‌های امدادرسان و جامعه بین‌المللی مبنی بر فاجعه‌بار بودن حمله به رفح، نتانیاهو قصد خود را برای تمدید حمله اسرائیل تکرار کرده است. حماس گفت که پیشروی جدید به رفح، ادامه مذاکرات برای بازگرداندن گروگان ها ( اسرا)  در ازای آتش بس را از بین می برد.

در ساعات اولیه روز دوشنبه، ارتش اسرائیل حملات هوایی را به رفح آغاز کرد و نیروهای آن برای نجات دو اسیر حمله کردند. ساکنان گفتند که دو مسجد و چندین خانه در بیش از یک ساعت حملات جنگنده‌ها، تانک‌ها و کشتی‌های اسرائیلی مورد اصابت قرار گرفت و باعث وحشت گسترده مردمی شد که در خواب بودند.

به گفته دکتر مروان الحمس، مدیر بیمارستان ابویوسف النجار، زنان و کودکان در میان کشته شدگان بودند و ده ها زخمی شدند.

گروگان های ( اسرای)  آزاد شده، فرناندو سیمون مارمان، 60 ساله، و لوئیس هار، 70 ساله، که در 7 اکتبر اسیر گرفته شده بودند، به بیمارستانی در مرکز اسرائیل منتقل شدند و پزشکان تأیید کردند که در وضعیت "خوب" هستند.  عکسی که در رسانه ها منتشر شد، این دو مرد را در بیمارستان نشان می داد که در کنار بستگان خود روی مبل نشسته بودند. داماد هار گفت که این دو مرد لاغر و رنگ پریده بودند اما به خوبی ارتباط برقرار می کردند و از محیط اطراف خود آگاه بودند.

حماس روز دوشنبه اعلام کرد که تعدادی از اسیرها در میان کشته‌شدگان و مجروحان حملات هوایی سنگین اسرائیل که همراه با مأموریت نجات بود، هستند. شاخه مسلح این گروه در بیانیه ای تاکید کرد که سه نفر از هشت اسیر اسرائیلی که پس از حملات هوایی به شدت مجروح شده بودند، متعاقباً بر اثر جراحات جان باختند.

کاخ سفید گفته است که قبل از انجام عملیات نجات، جو بایدن روز یکشنبه به نتانیاهو گفت که اسرائیل نباید بدون داشتن برنامه ای معتبر برای اطمینان از امنیت مردمی که در آنجا پناه گرفته اند، عملیات نظامی در رفح را آغاز کند.

روز دوشنبه، دادگاهی در هلند به دولت هلند دستور داد تا صادرات قطعات جنگنده F-35 به اسرائیل را متوقف کند و حکم داد که خطر آشکار استفاده از این هواپیماها برای نقض قوانین بین المللی بشردوستانه وجود دارد. چندین سازمان حقوق بشر در ماه دسامبر یک کمپین قانونی را آغاز کرده بودند و خواستار ارزیابی مجدد ادامه انتقال قطعات هواپیما در چارچوب اقدامات نظامی اسرائیل در غزه شده بودند.

دادگاه استیناف هلند گفت: «غیرقابل انکار است که خطر آشکاری وجود دارد که قطعات F-35 صادر شده در نقض جدی قوانین بین‌المللی بشردوستانه استفاده می‌شوند. اسرائیل هنگام انجام حملات خود به اندازه کافی عواقب آن را برای جمعیت غیرنظامی در نظر نمی‌گیرد.»

دولت هلند اعلام کرد که به دلیل نگرانی از اینکه این فرمان به مسئولیت دولت برای تدوین سیاست خارجی تعرض کرده، به دادگاه عالی کشور شکایت خواهد کرد.

دولت بریتانیا تحریم های جدیدی را علیه چهار شهرک نشین «افراطی» اسرائیلی که مرتکب نقض حقوق بشر علیه جوامع فلسطینی در کرانه باختری شده اند، اعلام کرد. کامرون در بیانیه‌ای که توسط وزارت خارجه منتشر شد، گفت: «تحریم‌های امروز محدودیت‌هایی را برای کسانی که در برخی از فاحش‌ترین نقض حقوق بشر دخالت دارند، ایجاد می‌کند. ما باید در مورد آنچه در اینجا اتفاق می افتد شفاف باشیم. شهرک نشینان افراطی اسرائیل فلسطینی ها را اغلب با اسلحه تهدید می کنند و آنها را مجبور به ترک سرزمینی می کنند که حق آنهاست. این رفتار غیرقانونی و غیرقابل قبول است. اسرائیل همچنین باید اقدامات قوی‌تری انجام دهد و خشونت شهرک‌نشینان را متوقف کند. اغلب، ما شاهد انجام تعهدات و تعهداتی هستیم که انجام نشده است.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان