ماهان شبکه ایرانیان

باید همواره آماده وقوع زلزله در تهران باشیم

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله: شعار و تاکید ویژه کنفرانس فوق «زلزله و کلان شهرها؛ با تاکید بر زلزله تهران» تعیین شده است و این کنفرانس دنبال این است که بتواند دیدگاه‌های جمع بندی شده‌ای را در اختیار مسئولان شهری قرار بدهد؛ چرا که زلزله به دلیل تبعات فاجعه باری که ایجاد می‌کند باید موضوع مهم مدیریت شهری باشد.

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه باید همواره آماده وقوع زلزله در تهران باشیم، گفت: جنگ و زلزله دو موضوعی هستند که می تواند تاب آوری یک کشور را تحت شعاع قرار دهد یا ممکن است یک زلزله چند ثانیه‌ای استقلال یک کشور را از بین ببرد. بر این اساس همواره باید آماده وقوع زلزله باشیم.

عبدالرضا سروقد مقدم در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب به تشریح جزییات نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله پرداخت و اظهار کرد: این کنفرانس یکی از قدیمی ترین کنفرانس‌هایی است که از 33 سال قبل شروع و به طور منظم در کشور توسط پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله برگزار می شود.

عضو هیات علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله تصریح کرد: نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله علاوه ارائه آخرین یافته های علمی، یک اهداف مشخص تری برای جامعه دارد و هدف از برگزاری آن این است که در کنار تحقیقاتی علمی و کاربردی که در حوزه زلزله صورت می گیرد، یک سری نتایج مشخص در حوزه زلزله برای کشور و جهان ارائه دهیم.

سروقد مقدم خاطرنشان کرد: شعار و تاکید ویژه کنفرانس فوق «زلزله و کلان شهرها؛ با تاکید بر زلزله تهران» تعیین شده است و این کنفرانس دنبال این است که بتواند دیدگاه های جمع بندی شده ای را در اختیار مسئولان شهری قرار بدهد؛ چرا که زلزله به دلیل تبعات فاجعه باری که ایجاد می کند باید موضوع مهم مدیریت شهری باشد.

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله یادآور شد: ما در کشور خود سوانح و حوادث طبیعی مختلفی داریم که باید مورد توجه قرار بگیرند. حتی اگر ما ملاک این حوادث را تعداد کشته ها در نظر بگیریم، ممکن است بسیاری از حوادث نظیر فرونشست، سیل، آلودگی هوا، سوانح رانندگی، آتش سوزی ها تعداد زیادی کشته بدهند. اما در بحث زلزله موضوع فقط تعداد کشته ها نیست. در واقع اگر چه وقوع هر کدام از حوادث طبیعی تبعات سنیگینی را برای جامعه دارد. اما وقوع هیچ کدام از این حوادث به جز زلزله موجب فلج شدن شهر نمی شود. براین اساس تاب آوری در برابر این اتفاقات به عنوان ملاک اصلی بررسی ها قرار می گیرد. اینکه چه سوانح یا حوادثی می تواند تاب آوری جامعه را تحت شعاع قرار بدهد.

وی ادامه داد: جنگ و زلزله دو موضوعی هستند که می تواند تاب آوری یک کشور را تحت شعاع قرار دهد. در واقع وقوع سایر حوادث اگر چه صدمات سنگینی را برای جامعه ایجاد می کنند؛ اما جامعه در برابر آن حوادث تاب آوری دارد. این در حالی است که یک زلزله چند ثانیه ای ممکن است حتی استقلال یک کشور را از بین ببرد؛ بنابراین ما باید همواره آماده وقوع زلزله در تهران باشیم.

سروقد مقدم خاطرنشان کرد: هدف نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله این است که بتواند یافته های علمی را به صورت جمع بندی شده در اختیار مدیریت شهری قرار بدهد. به این جهت ما در پژوهشگاه زلزله به صورت هفتگی در خصوص این کنفرانس نشست برگزار کردیم تا همه موارد مرتبط از جمله ساخت و ساز روی گسل، برآورد زلزله، مخاطرات ژئوتکنیکی، مدیریت بحران و غیره را مورد بررسی قرار دادیم. جمع بندی این نشست ها در روزهای کنفرانس ارائه خواهد شد تا در نهایت به صورت بیانیه راهکارهای مشخص در هر کدام از این چالش ها را معین کنیم.

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله تاکید کرد: این کنفرانس از 18 ازدیبهشت ماه تا 20 این ماه در مرکز همایش های برج میلاد برگزار خواهد شد و بیش از 450 مقاله ارسالی به این کنفرانس مورد داوری قرار گرفت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی