سید محمد علی حسینی سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه پیرامون اهمیت برگزاری روز قدس و پرداختن به این مسئله به عنوان موضوع اول جهان اسلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: موضوع فلسطین و در حقیقت مساله غصب آن سرزمین توسط یک رژیم توسعهطلب و نامشروع در این منطقه طی دهههای گذشته، به عنوان عامل اصلی ناامنی و بیثباتی تلقی شده و باعث ایجاد افراطگرایی و تروریسم در این منطقه شده است.
وی ادامه داد: بعد از گذشت چند دهه همچنان شاهد هستیم که این عامل اصلی تروریسم و نا امنی در منطقه پابرجا مانده و از آنجایی که مسئله امنیت و ثبات کشورها در منطقه به دلیل به هم پیوستگی آنها و روابط شان با یکدیگر بسیار اهمیت دارد، هیچ کشوری نمیتواند از بابت وجود رژیم صهیونیستی نگرانی نداشته و نسبت به مسئله فلسطین و آینده مردم آن کشور بیتفاوت باشد.
سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه با بیان اینکه کشورهای منطقه باید در هر سطحی نسبت به مسئله فلسطین و محکوم کردن اقدامات رژیم صهیونیستی موضعگیری داشته باشند، افزود: در محافل بینالمللی، وضعیت مردم فلسطین و سرزمین آن کشور یک میزان سنجشی است برای ادعای تمامی دولتها و سازمانهای منطقهای و بینالمللی که مدعی حقوق بشر هستند؛ یعنی هر آن کس که ادعایی در خصوص رعایت حقوق بشر دارد، ابتدا باید موضع خودش را در قبال این مسئله مشخص کند.
حسینی تصریح کرد: باید پیروان کلیه ادیان الهی نسبت به موضوع فلسطین واکنش داشته باشند، چرا که این مسئله کمی نیست که یک سرزمینی اشغال شده، مردمش آواره و نهایت اینکه مورد ظلم یک رژیم نامشروع قرار گرفته باشند؛ لذا باید نگاه ادیان نسبت به این مسئله، موضعی انسانی و دینی باشد و نسبت به این چالش منطقهای و بینالمللی حساسیت لازم را به خرج دهند.
وی گفت: به اعتقاد من حتی کسانی که مدعی رعایت منشور سازمان ملل هستند و کنوانسیونهای مختلف بینالمللی را رعایت میکنند، نمیتوانند در قبال مسئله فلسطین بیتفاوت بوده و سکوت اختیار کنند؛ بنابراین اگر شخصیتها، دولتها و سازمانهای بینالمللی ادعای رعایت منشور سازمان ملل و حقوق بشر را دارند، ما باید شاهد دو رویکرد و رفتار قطعی از جانب آنها باشیم.
سفیر سابق ایران در ایتالیا با بیان اینکه اولین رویکرد آنها نسبت به مسئله فلسطین، باید «شناخت حقوق ملت مظلوم فلسطین» به عنوان کسانی که سرزمین و خانههای خود را از دست دادهاند، باشد گفت: دومین اقدام و رویکرد آن افراد میتواند این باشد که در منشور ملل متحد این مسئله قید شده که برای احقاق حقوق از دست رفته ملتها و حتی یک فرد، باید اقداماتی محکم و شایسته از جانب دیگر کشورهای جهان صورت بگیرد.
حسینی اظهار داشت: لذا مقابله با رژیم صهیونیستی در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و دیگر راهها باید از سوی دولتهای مختلف و نهادهای بینالمللی به طور کامل انجام گیرد و آنها نمیتوانند خود را از پرداختن به این مسئله مهم بینالمللی مبرّا بدانند.
وی خاطرنشان کرد: این مسئله را از هر بُعدی که به آن نگاه کنیم، درمییابیم که انسانها از هر دین و نژادی که باشند و هر تفکر و گرایش سیاسی که داشته باشند، شخصیت سیاسی و آزادگی آنها ایجاب میکند که نسبت به مسئله فلسطین موضع داشته و از مردم مظلوم آن و آوارگانی که بر اثر توسعهطلبی و اشغالگری رژیم صهیونیستی در کشورهای مختلف زندگی را به سختی می گذرانند، حمایت به عمل آورند.
این دیپلمات ارشد سابق کشورمان ادامه داد: دشمن طی سالهای اخیر در منطقه و در صحنه بینالملل تلاشهای مختلفی را مبنی بر فراموش کردن و یا کمرنگ کردن مسئله فلسطین از خود نشان داده که اینجا حکم می کند ما تمام تلاش خود را در راستای حفظ این مساله به عنوان موضوع اول جهان اسلام و منطقه داشته باشیم.
حسینی بیان کرد: اقدام متقابل ما در برابر این رفتار جبهه دشمن میتواند این باشد که همچنان این مسئله را نه تنها در روز قدس بلکه در همه زمانها در اولویت و دستور کار خود قرار دهیم و آن را زنده نگه داشته و تقویت کنیم، ما میتوانیم در هر محفل منطقهای و یا بینالمللی مسئله فلسطین را مطرح و نسبت به محکوم کردن اقدامات رژیم صهیونیستی اقدام کنیم.
وی ادامه داد: این نکته را باید مد نظر داشته باشیم که جبهه استکبار معمولاً برای پیشبرد توطئههای خود به دنبال منحرف کردن افکار عمومی و یا به دست فراموشی سپرده شدن توطئهها و طرح های شیطنت آمیز پیشین خود هست؛ به این صورت که میخواهد مسئله فلسطین و رژیم صهیونیستی در منطقه فراموش شده تا به انجام سایر طرح های خصمانه خود بپردزاند و اگر این امر محقق شود، ما باید منتظر طرحهای شیطنتآمیز جدیدی از جانب جبهه استکبار در منطقه باشیم.
سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه افزود: طرح تجزیه برخی کشورهای منطقه، ایجاد و یا افزایش اختلافات قومی و مذهبی و گسترش ناآرامی و بیثباتی در کشورهای منطقه، از جمله طرحهای جدید جبهه استکبار است که به جد پیگیر این مسائل هستند، لذا هر چه مسئله فلسطین بیشتر به دست فراموشی سپرده شود، در واقع کمکی است در راستای پیشبرد طرحها و سیاستهای خصمانه جبهه استکبار که میخواهند در کشورهای منطقه آن را پیادهسازی کنند.
حسینی تصریح کرد: بنابراین برای ثبات، امنیت، استقلال، دفاع از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی توسط دولتهای مختلف منطقه، هیچ کس نباید مسئله فلسطین را به فراموشی بسپارد.
وی با بیان اینکه حمایت از مسئله فلسطین در راستای منافع ملی ما قرار دارد، گفت: موضوع فلسطین را میتوانیم از بُعد هویت اسلامی، ملی و فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی نگاه کنیم. ما در فرهنگ اسلامی خود حمایت از مظلومین را داریم و نمیتوانیم نسبت به سرنوشت کشوری که مورد ظلم واقع شده، بیتفاوت باشیم و این مسئله در فرهنگ ایرانی و ملی ما هم وجود دارد و توسط شعرا در ادبیات فارسی ما نیز حمایت از همنوع و مظلوم در برابر ظالم مورد اشاره قرار گرفته است.
سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه گفت: در ادبیات ما این نکته گفته شده که اگر فردی نسبت به درد و ظلمی که به همنوع خودش وارد میشود، بیتفاوت باشد نمیتوان او را انسان خطاب کرد؛ بنابراین ایستادگی در کنار ملت فلسطین و حمایت از آنها حتی ریشه در ادبیات، تاریخ و فرهنگ ملی ما دارد و تمدن اسلامی ـ ایرانی ما پشتوانهای فکری و عقیدتی مناسبی در خصوص حمایت از مظلومین و به ویژه مردم فلسطین است که سالها مورد ستم رژیم غاصب صهیونیستی قرار گرفتهاند.
حسینی اظهار داشت: لذا با همه تفاسیر گفته شده، ما نمیتوانیم نسبت به این مسئله بیتفاوت باشیم و دست روی دست بگذاریم، اگر اقدامات صورت گرفته نسبت به حمایت از مسئله فلسطین از پس از انقلاب تا به امروز انجام نمیشد، با توجه به خوی توسعهطلبی و جنگافروزی رژیم صهیونیستی، مطمئن باشید که امروز تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ما مورد تهدید واقع شده بود.
وی ادامه داد: ما فراموش نکردهایم که اساسیترین شعار رژیم صهیونیستی مسئله «از نیل تا فرات» بود و اگر مقاومتی در برابر این شعار توسعهطلبانه آنها صورت نمیگرفت، یقیناً آن رژیم غاصب میتوانست تا نزدیکی مرزهای ما رشد و گسترش پیدا کرده و امنیت، استقلال، ثبات، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران را مورد تهدید قرار دهد.
سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه گفت: بنابراین شیوه ای که جمهوری اسلامی ایران نسبت به این مساله با توجه به سیاست های اتخاذی امام راحل و پس از ایشان مقام معظم رهبری پیش گرفتند و هر ساله از مساله فلسطین حمایت و آن را در سطح منطقه ای و بین المللی احیا و تقویت کرده اند بهترین شیوه تقابلی در برابر سیاست های توسعه طلبانه و نژاد پرستانه رژیم صهیونیستی بوده و با توجه به این رویکرد ایران نسبت به اشغالگری رژیم صهیونیستی بوده که ما توانستیم امنیت و ثبات خود را حفظ کنیم و دیگر کشورهای منطقه هم از این مساله بهره برداری کرده و تمامیت ارضی و حاکمیت ملی خودشان را در برابر تهدید وجودی رژیم صهیونیستی حفظ کردند.
سفیر سابق ایران در ایتالیا ادامه داد: ما باید همچنان حمایت همه جانبه خود را از مساله فلسطین، مردم مظلوم آن کشور، آوارگانی که در سراسر جهان به واسطه اقدامات رژیم صهیونیستی وجود دارند و گروه های مبارزی که علیه رژیم صهیونیستی در حال نبرد هستند ادامه دهیم تا رژیم اشغالگر قدس نتواند برنامه ها و طرح های شیطنت آمیز آتی خود را در راستای اهداف توسعه طلبانه ای که دارد اجرایی کند.
حسینی در پایان با بیان اینکه امروز حزب الله لبنان توانسته با افزایش قدرت نظامی و جایگاه منطقه ای خود به یک بازوی توانمند در جبهه مقاومت تبدیل شود، خاطرنشان کرد: ما باید تا جایی که توان داریم در برابر رژیم صهیونیستی ایستادگی کنیم تا ثبات و امنیت منطقه هر چه بیشتر تامین شود.