ماهان شبکه ایرانیان

مشکلات مسکن مردم حل شد؟

شماره روزنامه: ۶۰۲۲ تاریخ چاپ: ۱۴۰۳/۰۳/۱۲ ...

کانال تلگرام روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت: مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی هفته گذشته در جریان افتتاح تعدادی واحد مسکونی از طرح‌‌‌‌ دولتی مسکن‌‌‌‌سازی در استان تهران یک خبر عجیب اعلام کرد. او در این مراسم گفت: «مشکلات مردم در بخش مسکن در حال رفع شدن است.»

چه خوب بود اگر وزیر بخش مسکن، بعد از اینکه از «روند حل شدن مشکلات مردم در بخش مسکن» سخن گفت، «مصادیق بهبود اوضاع در بازار مسکن برای خانوارها» را هم یکی یکی یا لااقل تنها یک مصداق از آن را هم بیان می‌‌‌‌کرد تا مشخص شود «کجای بازار مسکن برای خانوارها»، ‌‌‌‌ بهبود پیدا کرده است.

اما درباره «سریال مشکلات مسکن مردم»، فهرستی از مصادیق وجود دارد که اینجا آنها را لیست می‌‌‌‌کنیم.

گزارش خبرنگار گروه شبکه‌‌‌‌های اجتماعی روزنامه «دنیای‌اقتصاد» درباره «واقعیت بازار مسکن که کاملا با خبر وزیر ناسازگاری دارد»، حاکی است:

اول: تورم اجاره مسکن در شهرهای کشور بالای 40‌درصد است که این «رشد هزینه اجاره‌‌‌‌نشینی»، 3برابر «متوسط رشد سالانه اجاره‌‌‌‌بها در دهه 80 و نیمه اول دهه 90» است.

دوم: میانگین اجاره‌‌‌‌بهای خانه در تهران 2برابر «حداقل حقوق مصوب 1403» است که این یعنی، «هزینه اجاره‌‌‌‌نشینی از استطاعت خیلی از خانوارهای مستاجر حقوق‌‌‌‌بگیر خارج است.»

سوم: قدرت وام خرید مسکن بیش از 2 سال است، «کاملا از بین رفته» و میزان پوشش آن به حدود 10 مترمربع رسیده است.

چهارم اینکه: مطابق گزارش اخیر مرکز پژوهش‌‌‌‌های مجلس از یک‌میلیون و 600‌هزار متقاضی مشمول «مسکن ملی»، فقط 600‌هزار خانوار توانستند «آورده نقدی» خود را پرداخت کنند و این یعنی، «ناتوانی مالی فاقدان مسکن برای پرداخت قیمت مسکن دولتی‌‌‌‌ساز.»

پنجم اینکه: درست در همین ماهی که مهرداد بذرپاش از «حل شدن مشکلات مسکن مردم سخن گفته»، آمار رسمی بانک مرکزی از «جهش 4درصدی قیمت مسکن در ماه اردیبهشت» خبر داده است. بازار مسکن تنها بازاری بوده که در اردیبهشت، «افزایش قیمت» پیدا کرد و بقیه بازارها ریزشی بود.

ششم اینکه: مدت زمان انتظار برای صاحب‌‌‌‌خانه شدن در تهران با قیمت‌ها و حقوق‌‌‌‌های امروز، به «84 سال» رسیده است که این 8 برابر «نرم جهانی» است.

ما اکنون منتظر هستیم «مصادیق مدنظر وزیر درباره بهبود اوضاع مسکن» را ببینیم و بخوانیم. (آخرین خبرها به همراه تحلیل آنها را می‌توانید 24 ساعته در کانال تلگرام روزنامه «دنیای‌اقتصاد» به نشانی den_ir@ ببینید و بخوانید).

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان