مهندس حسینی، کارشناس دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در وبینار مشوقهای مهارتی خدمت سربازی با بیان اینکه مشوقهای اعطا شده در این زمینه مربوط به آموزشهای قبل از خدمت نظام وظیفه است و مشوقها برای مهارتهای حین خدمت فعال نشده است، گفت: حداکثر یک ماه کسر خدمت سربازی، تعویق یا تعجیل در تاریخ اعزام و تعویق اعزام به خدمت به مدت حداکثر 6 ماه از جمله مشوقهای اعطا شده به مشمولان است.
به گزارش ایسنا، وی این مشوقها را مربوط به مهارت آموزان در 3 سطح دانست و اظهار کرد: گروه اول مهارت آموزان کسانی هستند که دورههای مهارتی کوتاه مدت تخصصی را در مراکز آموزشی فنی و حرفهای یا سایر مراکز مجاز طی کرده و گواهینامه معتبر اخذ و یا در مسابقات مهارتی نیروهای مسلح یا کشوری مقام کسب کردهاند.
حسینی، گروه دوم را فارغالتحصیلان دیپلم (متوسط دوم) هنرستان فنی و حرفهای و کاردانش و گروه سوم را فارغالتحصیلان مقاطع مختلف دانشگاهها عنوان کرد و یادآور شد: برای مهارتهای تخصصی حداکثر 100 امتیاز، برای مهارتهای شغلی عمومی 40 امتیاز، برای سوابق دستیار پژوهشی 40 امتیاز، برای سابقه دستیار آزمایشگاهی، کارآموزی، انجام امور کارگاهی و کارورزی 60 امتیاز و برای تدریس دروس دانشگاهی و دورههای تخصصی 40 امتیاز در نظر گرفته شده است.
حسینی در خصوص میزان بهرهمندی مشمولان از این مشوقها، توضیح داد: برای حداقل 80 ساعت دوره آموزشی، 10 روز کسری خدمت، 10 روز مرخصی تشویقی، تعویق اعزام به مدت حداکثر 2 ماه و بخشش یک ماه اضافه خدمت سنواتی تعیین شده است.
وی ادامه داد: برای بین 81 تا 160 ساعت آموزش، امکان انتخاب سازمان محل خدمت از سوی مشمولان، بخشش 31 تا 60 روز از اضافه خدمت سنواتی و یا 2 تا 4 ماه تعویق اعزام، 11 تا 20 روز کسری خدمت و 11 تا 20 روز مرخصی تشویقی، بین 161 تا 240 ساعت آموزش، 21 تا 30 روز کسر خدمت، 21 تا 30 روز مرخصی تشویقی، بخشش 61 تا 90 روز از اضافه خدمت تعیین شده است.
حسینی افزود: برای بیش از 241 ساعت آموزش، 30 روز کسری خدمت، 30 روز مرخصی تشویقی، تعیین سازمان محل خدمت، بخشش 90 روز از اضافه خدمت سنواتی، بهرهمندی از 6 ماه تعویق اعزام و اعطای یک درجه بالاتر در صورت دارا بودن صلاحیتهای لازم تعیین شده است.
تعیین نوع مهارتهای تخصصی
کارشناس دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم خاطر نشان کرد: طبق آییننامه مهارتهای تخصصی برای اعطای مشوقهای خدمت نظام وظیفه مهارتهایی است که دانشجویان در حین تحصیل در کنار دروس مصوب خود فرا میگیرند تا زمینه استفاده بهتر و عملی از موضوعات فراگرفته شده در طول تحصیل فراهم شود که شامل دورههایی، چون نرم افزارهای تخصصی و کاربرد فناوری در حوزههای تخصصی میشود.
حسینی ادامه داد: مهارتهای شغلی عمومی نیز مهارتهایی که دانشجویان در راستای توسعه فردی کسب میکنند و به آنها کمک میکند تا بتوانند در یک محیط کار واقعی به عنوان فرد مؤثر و مفید مسؤولیتهای محوله را اجرایی کنند؛ مانند مهارت شغلی، ارتباطی، کارگروهی، تصمیمگیری و حل مساله.
وی تاکید کرد: مدارک ارائه شده توسط دانشجویان برای دریافت این مشوقها باید مورد تایید دانشگاه باشد و در صورتی که دوره در سازمان خارج از دانشگاه برگزار شده است، باید شامل موارد زیر باشد:
مراکز دارای مجوز از سازمان فنی و حرفهای شامل وزارت آموزش و پرورش، وزارت ارتباطات و سازمان تبلیغات اسلامی
جهاد دانشگاهی
وزارت جهاد کشاورزی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد LCDL
وزارت بهداشت
وزارت ورزش و جوانان
وزارت گردشگری و میراث فرهنگی.
در این وبینار همچنین به تبیین شیوهنامه اجرایی بهرهمندی از مشوقهای مهارت آموزشی در پیش و حین خدمت نظام وظیفه پرداخته شد.
بر طبق این سند کلیه مشمولان دارای مهارت حداقل دو ماه قبل از اعزام باید در سامانه سرباز ماهر ثبت نام و مدارک مورد نیاز از جمله گواهینامه معتبر مهارت آموزشی را بارگذاری کنند. پس از بررسی مدارک و سوابق بارگذاری شده از سوی دستگاه متولی، نتایج ارزیابی اولیه در خصوص اصالت مدارک از طریق سامانه سرباز ماهر ظرف مدت 15 روز به متقاضی اعلام شود تا در صورت اعتراض نسبت به تکمیل مدارک ظرف یک هفته اقدام شود.
همچنین تاکید شده است که کلیه رشتههای هنرستانهای کشور به عنوان رشتههای مهارت محور و مهارتهای مورد تایید وزارت علوم و دانشگاه آزاد در شمول این مقررات قرار میگیرند.