به گزارش خبرآنلاین،نخستین نشست سازمان توسعه تجارت ایران با تولیدکنندگان و بازرگانان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.
ایسنا در خبری نوشت:محمدعلی دهقان دهنوی- رئیس سازمان توسعه تجارت- در حاشیه این نشست، در جمع خبرنگاران، ضمن تاکید بر اینکه تمام اقدامات و سیاستگذاریهای ما باید در تعامل و هماهنگی با بخش خصوصی معنا پیدا کند، اظهار کرد: اولین قدم برای توسعه صادرات، حذف موانع و مقررات اضافه است؛ نمیتوان دست و پای صادرکننده را بست و شعار توسعه صادرات داد. کاهش مشکلات صادرکنندگان، برنامه کوتاهمدت ما است. برای میانمدت و بلندمدت نیز توسعه زیرساختهای صادراتی و سرمایهگذاری در تولید رقابتپذیر، سیاستی است که میتواند به توسعه صادرات کمک کند.
این مقام مسئول در رابطه با واردات بدون انتقال ارز نیز خاطرنشان کرد: این موضوع همواره یکی از خواستههای بخش خصوصی بوده که بنظر بنده نیز میتواند کمک کننده باشد؛ اما از سوی دیگر دغدغههایی در بانک مرکزی درخصوص تاثیرگذاری این موضوع بر نرخ ارز در بازار وجود دارد. بنظر میرسد که با رفع این دغدغهها و با طراحی سازوکار جدید، میتوانیم از این امکانات برای کشور استفاده کنیم. تجار و تولیدکنندگان بزرگی داریم که در خارج از کشور اعتبار دارند و حتی میتوانند فاینانس کنند و مواداولیه، ماشینآلات و تجهیزات وارد کشور کنند؛ بنابراین نباید خودمان را از این امکان محروم کنیم.
معاون وزیر صمت در رابطه با رفع تعهدات ارزی نیز گفت: قانونی که در این رابطه در مجلس به تصویب رسیده، اهدافی را دنبال میکرده و قاعدتا توجیهات بخشی از این اهداف کماکان وجود دارد و ممکن است همچنان مورد نیاز باشد. این درحالیست که میدانیم این موضوع تبعاتی برای تجارت کشور داشته و روند آن بایستی اصلاح شود. این اصلاح میتواند در سطح آییننامهها و مقررات یا در سطح رویهها، فرآیندها و هماهنگی با سایر دستگاهها و حتی اصلاحات در سطح قانونی هم باشد.
وی در رابطه با بازنگری در تعرفهها، تصریح کرد: یکی از مواردی که میتواند به توسعه تجارت کمک کند رفع موانع، محدودیتها و کاهش تعرفههاست. تعرفه دو وجه دارد که یک وجه آن برای حمایت از تولید است که نیاز به دقت دارد؛ چراکه چنانچه در این موضوع افراط شود، تعرفهها به مانع توسعه تجارت تبدیل میشود، بنابراین نیاز به حفظ تعادل است. ما نمیتوانیم با ابزار تعرفه در بلندمدت، از تولید حمایت کنیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت در پاسخ به سوالی پیرامون احتمال کاهش تعرفه واردات خودرو، اظهار کرد: در خصوص محصولات مختلف جلساتی در کمیسیون ماده یک با حضور 9 دستگاه ذیربط برگزار و در مورد تعرفه هر گروه کالایی بحث میشود؛ بهتبع این موضوع، موافقان و مخالفان خود را دارد؛ اما امیدوار هستیم نتیجه بهینهای باشد و گرایش کلی ما به سمت کاهش تعرفهها است.
دهقان نبوی در پاسخ به سوالی دیگر در مورد احتمال رفع ممنوعیت آیفون، گفت: در حال حاضر نظری در این رابطه ندارم و معتقد هستم که این موضوع باید در کمیته مربوطه بررسی شود تا تصمیمی درست اخذ شود.
217