ماهان شبکه ایرانیان

تمام مزایا و مضرات چای در یک قاب

چای دارای یک ماده کافئینی است که بدون ناراحتی‌هایی که افراد در زمان مصرف قهوه تجربه می‌کنند، تقویت کننده طبیعی است

در طول سال‌های سال در کشورهای آسیایی، ایران و ترکیه و بریتانیا چای اصلی ترین نوشیدنی بوده که در صبحانه، عصرانه و مهمانی‌ها و انواع مراسم سرو می‌شده است. اما این نوشیدنی دلپذیر چه از نوع سیاه، سبز و انواع دیگر آن مانند هر نوشیدنی و خوراکی دیگری، مزایا و معایبی دارد.

به گزارش همشهری آنلاین، جدید ترین مطالعات نور جدیدی را بر آنچه که مدت‌ها تصور می‌شد یک نوشیدنی سالم است، تابانده است، و در ذهن دوستداران چای این پرسش را ایجاد کرده: آیا چای به همان اندازه که فکر می‌کردیم سالم است؟

مزایای چای

سلامت قلب را افزایش می‌دهد: یک مقاله تحقیقاتی منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی نشان می‌دهد که مصرف منظم چای سبز و سیاه ممکن است به حفظ سلامت قلب کمک کند. چای سرشار از فلاونوئیدها است، یک عامل طعم دهنده که دارای خواص آنتی اکسیدانی است که باعث کاهش فشار خون و افزایش کلسترول می‌شود. این امر گردش خون یا پمپاژ بهتر خون را تسهیل می کند و موارد بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد.

عملکرد شناختی را تقویت می‌کند: چای دارای یک ماده کافئینی است که بدون ناراحتی‌هایی که افراد در زمان مصرف قهوه تجربه می‌کنند، تقویت کننده طبیعی است. کافئین موجود در چای به طور هماهنگ با اسید آمینه «ال تئانین» برای ایجاد یک حالت متمرکز و آرام کار می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که این ترکیب باعث افزایش عملکرد شناختی و هوشیاری می‌شود که آن را به گزینه‌ای عالی برای تیز و هوشیار ماندن در طول روز تبدیل می‌کند.

به گوارش کمک می‌کند: چای، به ویژه دمنوش‌های گیاهی مانند چای نعناع و زنجبیل، با تسکین پوشش معده و افزایش جریان آب، به هضم غذا کمک می‌کند. یک مطالعه منتشر شده در مجله «فیتومدیسین» در سال 2013 نشان داد که روغن نعناع، که یک عنصر کلیدی در چای نعناع است، می‌تواند به تسکین علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS) از جمله نفخ و درد شکم کمک کند. اگرچه مطالعات نشان می‌دهد که چای‌هایی مانند نعناع علائم مرتبط با سوء هاضمه را کاهش می‌دهند و یک درمان محبوب برای ناراحتی معده محسوب می‌شوند.

قدرت ایمنی را افزایش می‌دهد: پلی فنول‌های موجود در انواع مختلف چای، به ویژه چای سبز، ایمنی را تقویت می‌کند. محققان در تحقیقات انجام گرفته متوجه شده‌اند که آنتی اکسیدان‌های مبارزه با رادیکال‌های آزاد موجود در چای می توانند سلول‌های ایمنی را تقویت کرده و همچنین در برابر عفونت‌ها و بیماری‌ها از جمله برخی از سرطان‌ها مقاومت کنند.

باعث آرامش و کاهش استرس می‌شود: دم کردن یک فنجان چای و نوشیدن آهسته و جرعه جرعه آن می‌تواند تاثیر آرام بخشی بر بدن و ذهن داشته باشد. دمنوش‌های گیاهی مانند بابونه برای سال‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند، زیرا دارای خاصیت آرام‌بخشی ملایمی هستند. طبق تحقیقات منتشر شده در «ساینس دایرکت»، مصرف منظم چای تاثیر استرس و اضطراب را کاهش داده و ذهن را آرام می‌کند.

مضرات چای

ممکن است باعث بی خوابی شود: در حالی که کافئین موجود در چای باعث افزایش انرژی می شود، اما می تواند با الگوهای خواب نیز تداخل داشته باشد، به خصوص اگر به مقدار زیاد یا در اواخر روز مصرف شود. کافئین یک محرک است و مصرف آن، به ویژه نزدیک به زمان خواب، ممکن است خواب را با عواقبی نظیر بی‌خوابی و کیفیت پایین خواب مواجه کند.

می‌تواند دندان‌ها را لک کند: چای حاوی تانن است، این مواد شیمیایی هستند که می‌توانند به مرور زمان دندان‌ها را لک کنند. افرادی که به طور منظم چای می‌نوشند ممکن است متوجه لکه‌هایی روی دندان‌های خود شوند، به این معنی که ناگزیر خواهند بود لبخند نزنند یا کمتر لبخند بزنند. این‌ها اگرچه معمولا لکه‌ها بی ضرر هستند، اما ممکن است برای از بین بردن لکه‌ها به کار دندانپزشکی حرفه‌ای نیاز باشد.

می‌تواند باعث کمبود آهن شود: پلی فنول‌ها موادی هستند که در چای یافت می‌شوند و می‌توانند جذب آهن از منابع گیاهی غذایی را مهار کنند. اگر چای در مقادیر زیاد، به خصوص همراه با وعده‌های غذایی مصرف شود، ممکن است به کمبود آهن کمک کند، به ویژه در افرادی که رژیم‌های گیاهخواری یا وگان را دنبال می‌کنند. این بر اساس نتایج یک مطالعه نوشیدن چای همراه با وعده های غذایی می‌تواند جذب آهن را تا 60 درصد کاهش دهد.

می‌تواند معده را تحریک کند: برای برخی افراد، اسیدیته موجود در چای می‌تواند منجر به ناراحتی معده، ریفلاکس اسید یا ورم معده شود. چای‌هایی مانند چای سیاه و برخی از چای‌های گیاهی (مانند نعناع) در افراد حساس باعث بروز ناراحتی یا نفخ می‌شوند.

می‌تواند باعث مصرف بیش از حد کافئین شود: اگرچه چای ملایم‌تر از قهوه است، اما کافئین دارد. بنابراین استفاده بیش از حد از چای منجر به علائمی مانند بی قراری، سردرد و افزایش ضربان قلب می‌شود. همچنین ثابت شده که افزایش سطح کافئین خطر کم آبی را چند برابر می‌کند و امکان دارد به طور غیرمستقیم باعث ایجاد اضطراب در برخی افراد شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی