جانشین احتمالی بورل، در جلسه استماعی که برای تایید او در پارلمان اروپا برگزار شد، به تشریح سیاستهای خود درباره مسائل داخلی، منطقهای و فرامنطقهای اتحادیه اروپا، از جمله جنگ اوکراین، تعامل با دولت جدید آمریکا، توانمندیهای دفاعی ایران و روسیه و جنگ غزه پرداخت.
به گزارش ایسنا، «کایا کالاس» نخستوزیر سابق استونی و نامزد ریاست سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا امروز(سهشنبه) در یک جلسه استماع وعده داد که موضع اتحادیه اروپا را در جهان تقویت و از امنیت ژئوپولتیکی و اقتصادی آن دفاع کند.
در بیانیهای که در وبگاه پارلمان اروپا منتشر شده، آمده است که کالاس همچنین خواستار سرمایهگذاری بیشتر در حوزه دفاعی شده و بر اهمیت همکاری با شرکای بینالمللی تاکید کرد.
او در این جلسه با ادعای اینکه روسیه، ایران، کره شمالی و به طور مخفیانهتری چین به دنبال تغییر نظام قانونمند جهانی هستند، خواستار واکنش اتحادیه اروپا به این تهدید در کنار متحدان و شرکای نزدیک آن شد.
جنگ اوکراین
این دیپلمات ارشد اروپایی که به اتخاذ مواضع ضدروسی شهره است، در ادامه گفت: پیروزی اوکراین برای اتحادیه اروپا یک اولویت بهشمار میرود که باید تا جایی که میتواند، کمکهای نظامی، مالی و انسانی مورد نیاز را ارائه کند.
کالاس 47 ساله که حامی پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپاست، تاکید کرد که گسترش این نهاد اروپایی به سمت کشورهای همسایه، یک سرمایهگذاری ژئواستراتژیک است که به نفع خود اتحادیه اروپاست.
مسئله مهاجرت
مسئول جدید سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا درباره موضوع مهاجرت نیز گفت که اتحادیه اروپا برای حفاظت از آزادی تردد و جابجاییها، باید از مرزهای خارجی خود حمایت کند.
به گفته او، اتحادیه اروپا باید از جان باختن افراد جلوگیری کرده و در عین حال، به بهترین شکل به ریشههای اصلی مهاجرت بپردازد.
وابستگی اتحادیه اروپا به چین
کالاس درباره چین بیان کرد که این کشور بیش از پیش به با اتحادیه اروپا به رقابت میپردازد و به رقیبی سیستماتیک تبدیل شده است.
او تاکید کرد که «وابستگی ما نسبت به چین در بخشهای مهم، آسیبی واقعی است. باید این خطرها را از بین ببریم.»
ضرورت سرمایهگذاری بیشتر اتحادیه اروپا در حوزه دفاعی
کالاس در زمینه سیاستهای دفاعی نیز گفت که تولیدات تجهیزات نظامی و مهمات روسیه، کره شمالی و ایران بیش از جوامع یورو-آتلانتیک است.
او افزود: اروپا احتیاج به سرمایهگذاری بیشتری در حوزه دفاعی و بر عهده گرفتن مسئولیتهای بیشتر دارد.
کالاس با اشاره به این که سرمایهگذاری اروپا در حوزه دفاعی کمتر از حد بهینه است، بیان کرد که بالا بردن توانمندیهای دفاعی اروپا بازدارندهای قوی در قبال روسیه خواهد بود.
نحوه تعامل با دولت «دونالد ترامپ»
کالاس در پاسخ به این که چگونه با دولت آتی آمریکا برای تضمین تداوم حمایت از اوکراین تعامل خواهد کرد، با توضیح این که به دنبال ارتباط برقرار کردن و تماس با ریاست جدید دولت آمریکا خواهد بود، گفت: چراکه شاهد این هستم که آمریکا و اتحادیه اروپا در سطح جهانی، قویترین متحدان هستند و ا باید کنار هم بمانیم.
او افزود که آمریکا نمیتواند منحصرا و به بهای اوکراین، بر چین تمرکز کند و در عین حال، چین باید به دلیل حمایت خود از جنگ روسیه در اوکراین، «بهایی را احساس کند.»
تحریمهای روسیه
مسئول جدید سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به این که آیا این نهاد اروپایی باید به جای تمدید تحریمهای خود علیه روسیه هر 6 ماه یک بار، آن را دائمی کند، از این ایده حمایت کرده و در عین حال، در میان اعضای شورای اروپا، شاهد اتحادی در این این زمینه نیست.
جنگ غزه
کالاس با وجود این که کشورهای عضو اتحادیه اروپا، از جمله آلمان و فرانسه به ارسال تسلیحات به اراضی اشغالی ادامه میدهند و تا کنون موضعگیری قاطعانهای برای محکومیت جنایات جنگ رژیم صهیونیستی در غزه نداشته است، درباره مسئله جنگ غزه نیز گفت که اتحادیه اروپا به تلاش برای آتشبس فوری، آزادی اسرا و ارائه کمکهای انسان و حمایت قوی خود از تلاش برای حصول راهکار «2 دولت» میان فلسطین و رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داد.