ماهان شبکه ایرانیان

آشنایی با محوطه باستانی سراب قجر در ایلام‌

محوطه باستانی سراب قجر در بخش شرقی روستای قجر در محلی به نام سراب واقع شده است، اقلیم منطقه معتدل کوهستانی و زیرساخت طبیعی آن شنی و رسی است و درختان تنومند بلوط موجود در حواشی اثر، گونه جنگلی شاخص این محدوده تاریخی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ایلام گفت: محوطه باستانی سراب «قجر» در استان ایلام با شناسه‌های فرهنگی متعلق به دوره پارت‌ها در شرق روستای قجر واقع است.

«حبیب‌الله محمودیان» با بیان این مطلب به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: محوطه باستانی سراب قجر در بخش شرقی روستای قجر در محلی به نام سراب واقع شده است، اقلیم منطقه معتدل کوهستانی و زیرساخت طبیعی آن شنی و رسی است و درختان تنومند بلوط موجود در حواشی اثر، گونه جنگلی شاخص این محدوده تاریخی است.

وی خاطرنشان نشان کرد: زمین سطحی اثر قابل کشت است و بخشی از آن به‌باغ میوه تبدیل شده است.

محمودیان ادامه داد: سفال مهم‌ترین شناسه فرهنگی سطح محوطه باستانی سراب قجر است که اکثراً چرخ‌ساز و دارای لعابی گلی بوده و دارای رنگ‌های قهوه‌ای روشن در سطوح داخلی و بیرونی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ایلام افزود: رنگ خمیره سفالینه‌ها خاکستری روشن و آجری قرمز بوده و شاموت آن‌ها کانی ریز و درشت و سنگ‌ریزه است.

وی گفت: گاه‌نگاری اولیه نشانگر استقرار در این منطقه در دوره پارت و عصر مفرغ بوده است.
این باستان‌شناس اضافه کرد: تکه‌های سفالینه مشخص کننده انواع ظروف خصوصاً خمره‌های بزرگ است که معمولاً در اکثر مکان‌های باستانی منطقه غرب زاگرس دیده می‌شود.

محمودیان بیان کرد: با توجه به گستردگی محوطه و شواهد فرهنگی آن، اثر از نوع ثبتی درجه دو بوده، بنابراین ثبت و حفاظت آن لازم است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی