ماهان شبکه ایرانیان

نگاهی به مزایا و معایب کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی یکی از بهترین نوع کفپوش های رزینی است که در زمینه های مختلف صنعتی، مسکونی، درمانی و &#۸۲۳۰; کارایی دارد. این مطلب به مزایا و معایب کفپوش اپوکسی می پردازد.

نگاهی به مزایا و معایب کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی، مقاومت زیادی در مقابل سایش و فشار دارد و اجرای آن نیز فرایندهای آسانی دارد. این پوشش را می توان برای انواع سطوح به کار برد و جذابیت ظاهری آن نسبت به سایر محصولات بیشتر می باشد. برای اطلاع بیشتر از مزایا و معایب این نوع کفپوش با ادامه مطلب همراه ما باشید.

آشنایی با مزایا و معایب کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی یکی از بهترین انواع کفپوش رزینی است که در زمینه های مختلف صنعتی، درمانی، بهداشتی و مسکونی کاربرد دارد. انتخاب بهترین کفپوش برای تامین امنیت محیط های مختلف اهمیت زیادی دارد. اپوکسی کف برای انواع سطوح قابل استفاده بوده و جذابیت ظاهری آن نسبت به دیگر محصولات بیشتر می باشد.

ضمنا این کفپوش رزینی مقاومت زیادی در مقابل سایش و فشار داشته و اجرای آن نیز فرایندهای ساده ای دارد. از این رو در محیط های صنعتی، تجاری، درمانی و … اپوکسی کف گزینه محبوبی جهت کف سازی به شمار می رود.

از نگاه عموم اپوکسی کف تک لایه بوده که در یک مرحله روی کف اجرا می شود ولی در حقیقت از چند لایه تشکیل شده که شامل لایه پرایمر برای نفوذ در سطح معدنی (بتن، سنگ و موزاییک)، رنگ اپوکسی میانی که هم در مرحله زیرسازی و هم به عنوان لایه پیش از تاپ کوت استفاده می شود و لایه رنگ اپوکسی در دو نوع غلطکی و لیسه ای اجرا می شود.

قابل ذکر است همه موارد مورد استفاده در هر لایه به شکل دو جزئی است که در زمان اجرا بر اساس دستور العمل فنی ترکیب می شوند. برای آشنایی بیشتر با اپوکسی کف با ادامه مطلب همراه باشید.

انواع اپوکسی کف

کفپوش ها متناسب با فضایی که در آن اعمال می گردند، انواع مختلفی دارند. میزان مقاومت آن ها در این کاربری ها متفاوت بوده و دقت کنید انواع پوشش اپوکسی بر اساس میزان رفت و آمد، فشار وارده بر سطح و کاربری آن انتخاب می شود. از این رو انواع پوشش اپوکسی شامل موارد زیر است:

  • اپوکسی کف بیمارستانی
  • اپوکسی کف وینیل فلیک
  • اپوکسی کف پارکینگی
  • اپوکسی کف بافت دار
  • اپوکسی کف متالیک
  • اپوکسی کف ورزشگاهی
  • اپوکسی کف سه بعدی
  • اپوکسی کف ضد اسید
  • اپوکسی کف آنتی استاتیک

تغییرات قیمتی اپوکسی کف به چه عواملی بستگی دارد؟

از جمله عواملی که در قیمت اپوکسی کف تاثیر دارد عبارت است از:

1. سطحی که اپوکسی کف قرار است در آن اجرا شود. اگر سطح خلل و فرج، ناهمواری، گودی، بتن نامسطح، موزاییک شکسته یا لق، ترک های عمیق در کف، آسفالت نامناسب، و درز زیاد داشته باشد از نظر هزینه سبب افزایش قیمت اپوکسی کف می شود زیرا زیرسازی نقش خیلی مهمی روی کیفیت نهایی اپوکسی کف دارد.

2. کیفیت رنگ و رزین مورد استفاده در قیمت کفپوش تاثیر دارد. متریال به کار رفته می تواند به علت استفده از پر کن ها یا استفاده کمتر از رزین اپوکسی ارزان تر باشد. معمولا برای لایه میانی رزین پانزده درصد و برای لایه تاپ کوت رزین 18-20 درصد نرمال می باشد.

زمان، مسافت و هزینه های جانبی بر قیمت اپوکسی کف تاثیر دارد. این که پروژه در فصل زمستان، نزدیک تعطیلات سال جدید و .. صورت گیرد سبب افزایش قیمت کفپوش می شود. همچنین فاصله پروژه تا محل شرکت پیمانکار و هزینه های جانبی شامل اسکان، تغذیه نیروهای اجرایی بر قیمت تمام شده کفپوش تاثیر می گذارد.

اپوکسی کف به چه صورت اجرا می شود؟

کفپوش مورد نظر در چند لایه اجرا می شود و قبل از اجرای لایه ها مهمترین بخش کار، زیرسازی دقیق و باکیفیت می باشد. در ادامه مراحل اجرای پروژه اپوکسی کف ارائه می شود:

1. ابتدا از محل پروژه توسط شرکت پیمانکار بازدید صورت می گیرد تا رطوبت کف، خلل و فرج و ترک و … مورد بررسی قرار گیرد.

2. مرحله بعدی زیرسازی سطح است. در این مرحله علاوه بر ساب و نخاله زدایی سطح موجود از موادی مانند روغن، گازوئیل، و مواد پلیمری و آلی تا حد ممکن زدوده می شود.

3. در این مرحله پرایمر اپوکسی به منظور نفوذ در سطح معدنی( موزاییک، بتن و سنگ) و برقراری چسبندگی بین لایه پلیمری و معدنی انجام می شود.

4. در ادامه تا حد ممکن همه خلل و فرج، ترک و درزها با موادی مانند گروت اپوکسی یا بتونه اپوکسی پر می شود و در صورتی که عمق، طول و عرض موارد اشاره شده از 5 سانتی متر بیشتر بود با سیمان پلیمری هم پر می شوند. در این مرحله به مسطح کردن سطوح باید دقت زیادی صورت گیرد.

5. در این مرحله به کمک رنگ میانی اپوکسی ترک های مویی و خلل و فرج های ریز پر می شود. حداقل ضخامت برای اعمال رنگ یک میلی متر در متر مربع است.

6. در این مرحله ساب ثانویه صورت می گیرد. این مرحله برای نخاله زدایی و یک دست کردن کف انجام می شود.

7. در این جا لایه ماقبل روکش یا پوست پیازی ایجاد می شود. رنگ اپوکسی کف به شکل یکدست صورت می گیرد و منافذ باقی مانده پر می شود.

8. مرحله پایانی یا لایه تاپ کوت. در این مرحله روکش نهایی بر اساس نیاز کارفرما اعمال می شود.

مهمترین شرایط برای ایجاد این کفپوش عبارت است از:

  • بستر زیرین بایستی تمیز و خشک بوده و فاقد هر نوع پوشش به جز اپوکسی، درزگیر، روغن، گریس و دیگر آلودگی ها باشد.
  • برای اجرای اپوکسی روی بتن جدید بایستی حداقل 28 روز زمان جهت خشک شدن کامل بتون مدنظر قرار داد.
  • هر گونه روغن یا دیگر مواد شیمیایی بایستی از روی سطح تمیز و خنثی شود.
  • دمای بستر و محیط بایستی بین 10-50 درجه سانتی گراد در نظر گرفته شود.
  • این کفپوش را می توان با غلتک یا لیسه مخصوص اجرا کرد که در سه یا چهار لایه اعمال می شود.

شایان ذکر است بهترین نوع بتن برای اجرای اپوکسی کف یا هر نوع کفپوش پلیمری، بتن ماله پروانه است که بتن ریزی دستی حتما سطحی با موج فراوان ایجاد می کند.

اپوکسی کف چه کاربردهایی دارد؟

اپوکسی کف نوعی پوشش کف ساخته شده از رزین مصنوعی می باشد که به عنوان محافظ و تزئین روی لایه های بتنی به کار می رود. هنگام اجرای این پوشش با خشک شدن لایه های رزین، اپوکسی کف پیوند قوی و دائمی با سطح بتنی ایجاد و از نفوذ رطوبت و ورود فشار بیش از حد به سطح پیشگیری می کند.

پوشش اپوکسی شناخته شده ترین فناوری کف رزینی می باشند که مقاومت مکانیکی و شیمیایی زیادی دارند. این محصولات در طیف متنوعی از رنگ در دسترس خریداران هستند. از جمله کاربردهای این کفپوش عبارت است از:

  • کف سازی فضاهای صنعتی و تجاری
  • کف سازی پارکینگ و انبارها
  • کف سازی کاربری مسکونی
  • کف سازی مراکز درمانی و بهداشتی به دلیل خصوصیت آنتی باکتریال بودن آن
  • کف سازی سالن های آرایشی و ورزشی
  • کف سازی استخر و سرویس های بهداشتی
  • کف سازی فروشگاه ها و شاپ سنترها
  • کف سازی اتاق های سرور و اتاق برق یا مواردی که به حذف الکتریسته ساکن در سطح نیاز دارد.

اپوکسی کف چه معایبی دارد؟

  • از جمله معایب کفپوش اپوکسی عبارت است از:
  • روی سطوح چرب و مرطوب انجام نمی شود.
  • برای هر لایه باید تایمی جهت خشک شدن در نظر گرفت که زمان اجرای پروژه را افزایش می دهد.
  • ممکن است برخی از انواع اپوکسی کف لغزنده باشند.
  • نسبت به اجسام نوک تیز خش پذیر می باشد.
  • نور ماورابنفش روی این کفپوش تاثیر دارد و سبب از بین رفتن پیگمنت های رنگ و سفید شدن این پوشش می شود.

اپوکسی کف چه مزایایی دارد؟

از جمله مزایا و ویژگی های مثبت اپوکسی کف عبارت است از:

ظاهر بسیار زیبا

این کفپوش زیبایی ظاهری زیادی دارد و می توان به عنوان سطحی بدون درز با قابلیت تمیز کردن راحت، دارای طیف رنگی متنوع و انواع سطوح براق، ساتن و مات مدنظر قرار داد. ضمنا برخی از طرح های این کفپوش حاوی ریزتراشه های رنگی و رنگدانه فلزی می باشند.

نگهداری راحت

با توجه به این که اپوکسی کف بدون درز و غیر قابل نفوذ می باشد، بستر بتنی زیرین از مواد شیمیایی، خاک، مایعات و دیگر آلاینده ها محافظت می شود که این مورد سبب شده کف به راحتی تمیز شوند و تنها به طی و مواد پاک کننده استاندارد و همه منظوره نیاز باشد.

از طرفی پوشش اپوکسی به تکنیک خاصی جهت نظافت، تعمیر و نگهداری نیاز نداشته و می توان در صورت اجرای اصولی این کفپوش تا مدت طولانی از آن استفاده کرد.

ایمنی مناسب

از مزیت های مهم اپوکسی کف توانایی آن در ساخت پروفیل ضد لغزش می باشد. برای ایجاد این پروفیل، شن و ماسه روی پوشش لایه مرطوب هنگام اجرا پخش می شوند. این قابلیت برای فضاهای تجاری و صنعتی کاربردی بوده و ایمنی ساکنان را فراهم می کند.

جالب است بدانید اپوکسی مقاومت زیادی در برابر حرارت، آتش و لغزندگی ناشی از خیس شدن دارد. از این رو استفاده از ان سبب افزایش ایمنی منزل و محل کار می شود.

دوستدار محیط زیست

یکی از علل اصلی برای انتخاب کفپوش اپوکسی به عنوان بهترین کفپوش این است که نوعی ماده دوست دار محیط زیست می باشد. از این رو اگر قصد اجرای کف پوش جدید برای منزل و محیط کار خود دارید بی شک اپوکسی بهترین و نخستین انتخاب خواهد بود.

سازگاری با کاربری های مختلف

این پوشش برای محیط های مختلف صنعتی، تجاری، درمانی، حمل و نقل و … کاربردهای بسیاری دارد. از این رو بر اساس نوع طراحی داخلی کاربری های مختلفی را می توان در رنگ بندی این محصول برای پوشش کف به کار برد.

مقاوم در برابر فشار زیاد

فشار وارد شده بر اپوکسی کف متفاوت است. این میزان فشار می تواند از رفت و آمد سبک تا عبور لیفتراک و کامیون متفاوت باشد. پوشش اپوکسی با داشتن بیشترین مقاومت صنعتی در مقابل فشار وارده ناشی از تجهیزات یک ماده مقاوم در برابر سایش و مواد شیمیایی می باشد.

قابل ذکر است اپوکسی از ترکیب شیمیایی پلیمری پیچیده ایجاد می شود که بسیار مقاوم است.

طول عمر زیاد

ساختمان هایی که توسط اپوکسی کف پوشش داده می شوند طول عمر بیشتر و مقاوم بسیاری در برابر سایش نسبت به دیگر ساختمان هایی که از کف پوش های دیگر استفاده کرده اند دارند. این کار سبب صرفه جویی در هزینه ها شده و از سویی این امکان را می دهد با خیال راحت تری بر سایر پارامترهای منزل تمرکز نمایید.

درخشش سطح

این نوع کفپوش سطحی درخشان و شفاف را برای منزل و محیط کار به همراه می آورد. این کار می تواند زیبایی محیط اطراف را چند برابر نموده و کیفیت آن را ارتقا بخشد.

کاهش هزینه نگهداری و تعمیر

انتخاب این کفپوش به علت مقاومت زیاد آن در مقابل سایش و ضربه این امکان را می دهد که هزینه خیلی کمتری صرف تعمیر و نگهداری کف منزل و محیط کار خود نمایید.

از دیگر مزایای این کفپوش عبارت است از:

  • در صورتی که اپوکسی کف به درستی اجرا شود طول عمر آن بیشتر از 5 سال خواهد بود.
  • نسبت به دیگر کفپوش ها و کارایی آن، قیمت مناسب و شرایط نگهداری راحت تری دارد. به نحوی که اگر به نقطه ای از کفپوش آسیب وارد شود سریعا قابل رفع شدن می باشد.
  • این کفپوش در رنگ های متنوعی ارائه می شود.
  • در برابر مواد شیمیایی با پی اچ بیشتر از 3.4 مقاوم است.
  • با مواد شستشوی معمول قابل تمیز شدن است.
  • از آن جا که این کفپوش فاقد درز است فرصت تجمع قارچ و باکتری در سطح وجود ندارد.
  • مقامت مکانیکی و دوام زیادی دارد.
  • چسبندگی زیادی به سطوح بتونی دارد.
  • بدون حلال و سازگار با محیط زیست می باشد.
  • به عنوان عایق حرارتی نیز موجود می باشد.

با توجه به این مزایا می توان گفت استفاده از این کفپوش به عنوان ابزاری جهت محافظت از کف ساختمان ها امری منطقی و قابل توجه خواهد بود.

اپوکسی کف چه تفاوتی با دیگر پوشش های کف دارد؟

اصلی ترین علت تمایز پوشش اپوکسی با دیگر پوشش های کف، تفاوت در اجزای تشکیل دهنده آن می باشد. بیشتر پوشش ها نظیر رنگ های روغنی تک جزئی بوده ولی پوشش اپوکسی از دو رزین و سخت کننده تشکیل می شود که برای ایجاد بیشترین مقاومت روی کف بایستی با هم مخلوط شوند.

این کفپوش نسبت به کفپوش های دیگر مانند وینیل، کاشی، پلی اورتان و … مزایای مختلفی دارد که آن را به انتخاب نخست مشتریان تبدیل کرده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان