ماهان شبکه ایرانیان

یک نماینده مجلس در گفتگو با عصرایران

قطعی برق نباید باعث گرفتار کردن مردم شود / خاموشی ها ارتباطی با قطع مازوت سوزی ندارد

مصطفی نخعی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی : تصور کنیم برای عدم مازوت سوزی خاموشی ها اتفاق افتاده است درست نیست.

مصطفی نخعی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار عصر ایران با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه کشور، گفت:ما 14 نیروگاه در کشور داریم که مازوت سوز هستند و عمدتا نیروگاه های گازی هستند و سوخت دومشان بعد از گاز،  مازوت است و گازوئیل نیست؛باالاجبار باید مازوت استفاده کنند. از این 14 نیروگاه سه نیروگاه کرج، اراک و اصفهان که در کلانشهرها بود با دستور رئیس جمهور  دیگر نمی توانند مازوت استفاده کنند. 

قطعی برق نباید باعث گرفتار کردن مردم شود / خاموشی ها ارتباطی با قطع مازوت سوزی ندارد

وی اظهار کرد: این سه نیروگاه در بهترین حالت سرجمع 2 هزار مگاوات برق تولید می کنند یعنی اگر چیزی نزدیک به 70 هزار مگاوات تولید برق داریم دو هزار مگاوات برای این سه نیروگاه است و خیلی در تولید برق کشور سهمی ندارند . بنابراین اینکه ما تصور کنیم برای عدم مازوت سوزی خاموشی ها اتفاق افتاده است درست نیست. گرچه به این سه نیروگاه در حال حاضر گاز داده می شود و تعطیل نیستند و کماکان با سوخت گاز هم فعال هستند و همه 2 هزار مگاوات هم حذف نشده است. پس کمبود برق و این خاموشی ها که ایجاد کردند ارتباطی با این سه نیروگاه ندارد. 

نخعی گفت: امسال گاز کمتری به نیروگاه ها از ابتدای سال  داده شده است چون محدودیت مازوت سوزی بود حالا این محدودیت یک بخشی به دلیل ورود دادستانی بعضی از استانها بود که مانع بحث مازوت سوزی شده بودند و این دستورات قبل از دستور رئیس جمهور  اتفاق افتاده بود و برخی از دادستانی های بعضی استانها ورود کرده بودند و مانع مازوت سوزی شده بودند بنابراین در بعضی جاها محدودیت مصرف مازوت هم بود.

وی ادامه داد: از طرف دیگر هم گاز کمتری تحویل شده بود چون گاز کمتر تحویل شده بود برای همین ذخایر سوخت مایع کاهش پیدا کرد و با محدودیت تامین سوخت در نیروگاه ها مواجه شدند و کمبود برق به دلیل کاهش ذخایر سوخت مایع نیروگاه ها است. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: ممکن است توقف مازوت سوزی یک سری تبعات اجتماعی داشته باشد.  قبلا این خاموشی ها بود ولی در بخش خانگی نبود و در بخش صنعت بود، صنایع را خاموش می کردند و اولویت برای خاموشی صنعت بود. الان رویه عوض شده و می گویند که بجای اینکه صنعت را خاموش کنیم و تولید را بخوابانیم این را در بخش خانگی بیاوریم که این تصمیم تبعات اجتماعی دارد و مشکلاتی را ایجاد می کند چون در اجرا هم خیلی رعایت خیلی موضوعات نمی شود. بر فرض مثال یکدفعه برق بیمارستان را قطع می کنند اینها گرفتاری برای مردم درست می کند. 

نماینده نهبندان در مجلس افزود: جدا از همه این مسایل این تصمیم از این جهت که تلنگری به مدیران نفت و نیرو است تصمیم خوبی بود که از طرف رئیس جمهور ابلاغ شد.

وی بیان کرد: متاسفانه مدیران وزارت نیرو تاکنون اقدام مشخصی برای افزایش راندمان و تکالیف قانونی که برایشان پیش بینی شده بود نداشتند و همه هنرشان این بود که گاز، مازوت و گازوئیل می دهند و همه اش این بود که از شورای عالی امنیت ملی دستوری بگیرند و شروع به مازوت سوزی و کنند و کار مشخصی برای افزایش راندمان نیروگاه و توسعه انرژی های تجدیدپذیر و کارهای دیگر که باید انجام می شد برای رفع ناترازی نمی کردند.

نخعی گفت:  از طرف دیگر وزارت نفت هم همکاری مشخص نداشت و تهش این بود که نفت و مازوت را تهیه کنند و همه هنرشان همین بود و تصمیم رییس جمهور از این جهت که یک تلنگری به مدیران بود که روی راهکارها فکر و برنامه ریزی کنند.

وی ادامه داد:  اگر  این تصمیم منجر به تحرک در بحث نیرو و نفت شود که مدیریت مصرف داشته باشند و راندمان را افزایش دهند خوب است اما اگر خودشان را با این شرایط وفق ندهند و دوباره با همین شرایط فعلی برنامه ریزی کنند و بار روی دوش مردم بیفتد از این جهت کار مناسبی نیست. قطعا ما در مجلس اینها را رصد می کنیم که این رفتارها چگونه می خواهد دنبال شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی