به گزارش نورنیوز، طی چند روز گذشته و پس از ورود شورشیان مسلح معارض دولت سوریه به دمشق و قطعی شدن سقوط دولت بشار اسد، ارتش رژیم اسرائیل با انجام صدها حمله هوایی و زمینی حدود 80 درصد از توان و تجهیزات نظامی ارتش سوریه را نابود کرد. این حملات که از دمشق تا طرطوس را در بر گرفتهاند، شامل تخریب دهها فروند هواپیما، سامانههای پدافند هوایی، شناورهای نظامی و انبارهای تسلیحات بوده است.
درکنار بمباران مستمر تجهیزات نظامی، روز گذشته رسانه های منطقه ای اعلام کردند که تانکها و نفربرهای زرهی ارتش رژیم صهیونیستی بلندیهای «قنیطره» را دور زده و در 20 کیلومتری دمشق مستقر شده اند.
رژیم صهیونیستی با پیشروی در حومه دمشق در امتداد مرز لبنان ارتباطات زمینی میان دو کشور سوریه و لبنان را نیز محدود کرده است. علاوه بر این در چند روز گذشته چند فروند بالگرد آمریکایی و صهیونیستی در نقاط مختلف از کوههای «القلمون» در ریف دمشق فرود آمدند. این بالگردها حامل کارشناسان نظامی بودند که گفته می شود ماموریت انها، انهدام تسلیحات راهبردی سوریه در کوههای القلمون بوده است.
در چند روز اخیر چندین کارشناس ارشد و متخصصین صنایع نظامی در شهرهای مختلف سوریه نیز به صورت مشکوکی به قتل رسیده اند که می تواند اقدامی در جهت تکمیل زنجیره نابودی توانمندیهای نظامی ارتش سوریه باشد.
اسرائیل علاوه بر اقدامات ذکر شده اقدام به تقویت نیروهای خود در جولان اشغالی و افزایش منطقه حائل در عمق خاک سوریه نیز کرده است.
امنیت سازی با خلع سلاح ارتش سوریه
بر اساس گزارشها، ارتش اسرائیل تاکنون موفق شده بین 70 تا 80 درصد از توان نظامی ارتش سوریه را از بین ببرد. این اقدام نه تنها قدرت ارتش سوریه برای دفاع از تمامیت ارضی و ایجاد امنیت در کشور را کاهش میدهد، بلکه با ایجاد شکافهای اساسی در زیرساختهای نظامی این کشور، توانایی دفاعی و پایداری آن را نیز به شدت محدود می کند.
نتیجه چنین اقدامی در سه حوزه راهبردی می تواند برای رژیم صهیونیستی واجد دستاوردهای مهم باشد؛
اول؛ از میان رفتن قدرت نظامی سوریه برای مقابله با اهداف تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی بر علیه این کشور و سایر کشورهای منطقه
دوم؛ اجرای طرح تجزیه سوریه بدون نگرانی از امکان هرگونه مقاومت موثر نظامی توسط حکومت مرکزی
سوم؛ به حداقل رساندن تهدیدات احتمالی گروههای مسلح حاضر در جغرافیای سوریه بر علیه رژیم صهیونیستی.
بسیاری از گروههایی که زیر پرچم معارضین دولت سوریه، اکنون بخشی از ساختار قدرت این کشور محسوب می شوند،حداقل از نظر فکری به گروههایی چون حماس و جهاد اسلامی نزدیک هستند ورژیم اسرائیل از احتمال ایجاد پیوند میان این گروهها بشدت نگران است.
تغییر موازنه قدرت در منطقه:
اسرائیل با این حملات به دنبال تغییر موازنه قدرت در منطقه و افزایش نفوذ خود در سوریه است.سوریه به عنوان یک کشور عربی و هم پیمان ایران و حزب الله همواره یکی از وزنه های اصلی در معادله مهار رژیم صهیونیستی بوده است. اسرائیل با نابود سازی ظرفیتهای نظامی سوریه در تلاش است ضمن تضعیف هسته مرکزی قدرت در این کشور زمینه تاثیر گذاری بر روند تحولات سیاسی در سوریه را افزایش دهد و با کاهش احتمال ورود دمشق به ائتلافهای ضد اسرائیلی در آینده، موازنه قدرت را به نفع خود تغییر داده و مانع از شکلگیری تهدیدات جدید در نزدیکی مرزهایش شود.
سکوت معنا دار رهبران جدید سوریه جدید و جامعه جهانی
اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی چه در بعد نابودسازی ظرفیتهای نظامی این کشور چه پیشروی نظامی در خاک سوریه که نقض آشکار حاکمیت ملی و تمامیت ارضی این کشور محسوب می شود، تاکنون با اعتراض هیچیک از رهبران جدید سوریه، کشورهای عربی، اسلامی و جامعه جهانی روبرو نشده است.
چنین روندی ضمن آن که نگرانی ها در مورد آینده سوریه و سرنوشت غیر قابل پیش بینی مردم این کشور را افزایش می دهد نشانه ای روشن از ضرورت افزایش ظرفیت مقاومت در برابر اهداف خطرناک رژیم صهیونیستی و مقابله با توسعه طلبی این رژیم نامشروع است
مقاومت، تنها گزینه در برابر تجاوزگری اسرائیل
رژیم اسرائیل همچنان به دنبال توسعه ارضی و افزایش نفوذ خود از نیل تا فرات است و اگر تاکنون موفق به تحقق این برنامه نشده صرفا بدلیل سد محکمی است که جریان مقاومت در برابر اهداف تجاوزکارانه این رژیم ایجاد کرده است.
رخدادهای دو هفته اخیر در سوریه و نحوه مواجهه قدرتهای فرامنطقه ای و رژیم صهیونیستی با آن بیش از گذشته نشان داد که ثبات و امنیت در منطقه تنها از طریق "مقاومت" قابل تداوم خواهد بود و اگر این سد مستحکم از مقابل اهداف تجاوزکارانه جنایتکاران حاکم بر تلآویو برداشته شود، هیچ کشور و ملتی در امنیت و آرامش نخواهد بود.