ماهان شبکه ایرانیان

آمادگی های لازم برای اسکن هسته ای قلب

اسکن هسته ای قلب یکی از روش های پیشرفته تصویربرداری برای شناسایی مشکلات قلبی است. این مطلب به نکات مهمی جهت آمادگی اسکن هسته ای قلب اشاره دارد.

آمادگی های لازم برای اسکن هسته ای قلب

قبل و بعد از اسکن هسته ای قلب لازم است نکاتی را رعایت کنید و اقداماتی برای آماده شدن جهت این کار را انجام دهید. اگر قرار است اسکن قلب انجام دهید و نمی دانید قبل و بعد از اسکن چه مواردی را باید رعایت کنید در این مطلب به نکات مهمی جهت آمادگی اسکن هسته ای قلب می پردازیم.

آمادگی اسکن هسته ای قلب چگونه است؟

رعایت نکاتی قبل و بعد از اسکن هسته ای قلب اهمیت دارد و بر دقت نتایج تاثیر زیادی دارد. اگر می خواهید اسکن قلب انجام دهید و اطلاع ندارید که چه مدت باید ناشتا باشید یا چه نکاتی باید رعایت کنید در ادامه مطلب با روش اسکن هسته ای قلب و  نکات مهمی برای آمادگی قبل و بعد از آن آشنا می شوید.

اسکن هسته ای قلب چیست؟

اسکن هسته ای قلب نوعی روش پیشرفته عکسبرداری است که از تکنیک های هسته ای جهت ارزیابی عملکرد قلب و شناسایی مشکلات قلبی مانند نارسایی قلبی و بیماری بلوک قلبی استفاده می کند. این روش بخصوص در تشخیص بیماری های قلبی، ارزیابی میزان جریان خون به عضله قلب و شناسایی نواحی کم خون و آسیب دیده قلب موثر است.

اسکن هسته ای قلب به طور ویژه به پزشک کمک می کند تا شرایط قلب بیمار را به دقت بررسی و تصمیمات درمانی دقیقی اتخاذ نماید. این روش از مواد رادیواکتیو همراه با دوربین های خاصی جهت عکسبرداری از قلب کمک می گیرد.

اسکن هسته ای قلب علیرغم تهیه تصاویری با جزئیات بالا، اطلاعات حیاتی در مورد میزان عملکرد عضله قلب و جریان خون به آن نیز ارائه می دهد. این روش کمک می کند پزشک در مراحل اولیه بیماری را تشخیص و بهترین روش درمانی تجویز شود.

در این روش یک ماده رادیواکتیو به خون تزریق شده و با ردگیری آن از طریق دستگاه اسکن هسته ای یا دوربین گاما عضلات قلب بررسی می شود.

آمادگی های لازم قبل از تصویربرداری هسته ای قلب

پیش از تصویربرداری هسته ای قلب، بیمار باید از وضعیت سلامتی خود آگاه بوده و هر نوع دارویی که استفاده می کند را به پزشک اطلاع دهد. ضمنا آزمایشات لازم مثل نوار قلب و سابقه پزشکی می تواند به دقت نتایج کمک نماید. در ادامه به اقدامات قبل از اسکن هسته ای قلب اشاره می شود.

1. اولین اقدام مشاوره با پزشک معالج است. پزشک می تواند اطلاعات دقیقی درباره نوع اسکن و مراحل آن ارائه دهد و آمادگی های لازم و رژیم غذایی مورد نیاز راهنمایی نماید. این مشاوره نگرانی و سوال های شما را رفع می کند.

2. از مراحل مهم برای آمادگی قبل از اسکن قلب، رعایت رژیم غذایی می باشد. در اکثر موارد پزشک ممکن است از فرد بخواهد پیش از اسکن به مدت چند ساعت از نوشیدن و غذا خوردن پرهیز کند. این محدودیت ها به ویژه پیش از اسکن های استرس قلبی بیشتر اعمال می شود. در حالت کلی موارد زیر توصیه می شود:

  • حداقل چهار ساعت پیش از اسکن مواد غذایی مصرف نشود.
  • از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین مثل چای و قهوه 24 ساعت پیش از اسکن خودداری کنید. کافئین تاثیر مثبت روی ضربان قلب و جریان خون می گذارد و نتیجه اسکن را تحت تاثیر قرار می دهد.

3. اگر اسکن هسته ای قلب شامل تست استرس قلبی باشد پزشک از بیمار می خواهد 24 ساعت قبل از اسکن از ورزش های سنگین خودداری نماید. زیرا فعالیت بدنی سبب تغییراتی در ضربان قلب و فشار خون می شود که بر نتیجه اسکن تاثیر می گذارد.

4. در مورد داروهایی که مصرف می کنید پزشک را مطلع نموده و احتمالا پزشک از شما می خواهد که داروهای خاصی را در صورت امکان قبل از اسکن متوقف نمایید. این مورد بخصوص در مورد داروهای قلبی صادق است.

5. همانطور که پیشتر اشاره شد لازم است سابقه پزشکی خود را ارائه دهید که شامل سابقه جراحی قلبی، هر نوع حساسیت به مواد رادیواکتیو یا دارو، هر نوع بیماری قلبی یا فعلی بخصوص بیماری های قلبی عروقی می باشد.

6. بهتر است روز تصویربرداری هسته ای قلب، با خود همراه داشته باشید. این فرد به شما در مدیریت هر نوع نگرانی و پشتیبانی در طی فرایند اسکن کمک می کند. بخصوص اگر به استراحت یا حمایت در حین اسکن نیاز باشد.

7. اهمیت دارد که روز اسکن قلبی اضطراب و نگرانی خود را کنترل کنید. با پزشک یا پرستار در مورد احساسات خود صحبت کرده تا به شما راهکارهایی برای کاهش استرس ارائه دهند. ضمنا تکنیک های تنفسی عمیق کمک کننده خواهد بود.

8. روزی که اسکن هسته ای قلب دارید لباس راحت و گشاد بپوشید و از همراه داشتن هر نوع جواهرات و لوازم جانبی فلزی خودداری کنید.

9. شب قبل از اسکن هسته ای مصرف داروهای فشار خون باید قطع شود.

10. آقایان باید موهای قفسه سینه خود را بتراشند.

شایان ذکر است پزشک ممکن است به عنوان بخشی از اسکن قلبی تست ورزش نیز برای شما تجویز کند. از این رو باید روی یک تردمیل راه رفته یا روی دوچرخه ثابت رکاب بزنید. در طی این تست توسط یک سری کابل  به دستگاه نوار قلب و کنترل فشار خون متصل می شوید.

در این روش باید به حدی راه رفته یا رکاب بزنید که از شدت خستگی قادر به ادامه نباشید و دچار تنگی نفس یا درد قفسه سینه شوید. در صورتی که قادر به انجام این ورزش نیستید پزشک داروهایی جهت افزایش ضربان قلب به شما می دهد که احتمالا با عوارضی مانند ضعف و سرگیجه همراه است.

مراقبت های بعد از اسکن هسته ای قلب

بعد از انجام اسکن هسته ای قلب، با توجه به نوع این آزمایش پزشک مراقبت هایی بعد از آن توصیه می کند از جمله:

  • استراحت کافی داشته باشید.
  • مایعات بیشتری بنوشید تا مواد رادیواکتیو بدن دفع گردد.

کاربردهای اسکن هسته ای قلب

اسکن هسته ای قلب در موارد زیر کاربرد دارد:

از اسکن هسته ای قلب جهت کمک به تشخیص بیماری های قلبی استفاده می شود که شامل علائم زیر می باشند:

  • تنگی نفس
  • درد قفسه سینه
  • درد قفسه سینه ناشی از ورزش
  • تعیین میزان آسیب به قلب بعد از سکته قلبی
  • الکتروکاردیوگرام غیرطبیعی
  • تجسم الگوهای جریان خون به دیواره های قلب که اسکن پرفیوژن میوکارد نام دارد.
  • بررسی عملکرد کلی قلب با روشی به اسم دروازه قلبی به همراه الکتروکاردیوگرام
  • برای ارزیابی بیماری عروق کرونر
  • ارزیابی حرکت قلب و دیواره های آن

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی