مویز یکی از خشکبارهای مقوی بوده که باید در سبد غذای شما وجود داشته باشد. شما می توانید در این قسمت با طرز تهیه شیره مویز نیز آشنا شوید. با این رسپی شما می توانید از خواص فوق العاده آن بهره مند شوید.
شیره مویز با دستور خانگی:
آماده کردن این شیره بسیار ساده بوده و در کمترین زمان می توانید یک شیره مقوی و سالم داشته باشید. طرز تهیه شیره انگور و شیره خرما با دستورهای متنوع را در ادامه مطالعه می کنید.
مواد اولیه:
- مویز: به میزان دلخواه
- آب: به میزان لازم
طرز تهیه شیره مویز:
آماده کردن این شیره در منزل بسیار ساده می باشد. شما باید ابتدا مویز را از قبل درون مقداری آب و خیس کنید. حتماً باید از مویز سیاه و مرغوب استفاده نمایید تا شیره مرغوبی نیز داشته باشید. مویزها را شسته تا خاک آن گرفته شود. در ادامه آن را درون آب ولرم ریخته و چند ساعتی زمان دهید تا به خوبی مویزها آبدار شود.
برای اینکه مویزها به خوبی خیس شود، باید چند ساعتی با آن زمان دهید. اگر مویز را بدون استراحت در آب شیره گیری کنید، آب کمتری داشته و به هیچ عنوان شیره آن گرفته نمی شود. هرچه مویزها بیشتر در آب ولرم باشد، میزان شیره دهی آن نیز بیشتر می شود.
در ادامه نوبت به پختن مویزها می رسد. مویزهای خیس خورده را درون قابلمه ریخته و به همراه همان آب ها درون قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. بعد از اینکه مویزها به جوش آمد، زیر حرارت را کم کرده و زمان دهید تا با حرارت ملایم به خوبی نرم و پخته شود. برای داشتن یک شیره مرغوب می توانید از آتش برای پختن شیره استفاده کنید.
بعد از اینکه به مدت چند ساعت مواد روی حرارت باقی ماند، می توانید آن را از یک صافی رد کرده تا پوره های مویز گرفته شود. برای این کار باید زمان دهید تا مویزها خنک شده و بعد آب آن را بگیرید.
در قسمت بعدی نیز آب مویزها را مجدد روی حرارت گذاشته تا با حرارت ملایم به مدت چند ساعت پخته شده و یک شیره غلیظ و سالم داشته باشید. در قسمت بعدی می توانید به این شیر مقداری نیز شکر اضافه کنید که نیازی به این کار نیست.
مقداری از شهد و شیره مویز را درون لیوان ریخته و روی آن آب بریزید. حالا شربت شما آماده بوده و می توانید نوش جان کنید. شما به روش های دیگری نیز می توانید این شربت را تهیه کنید.
اگر می خواهید این آبگیری را برای تهیه شربت انجام دهید، نیازی به حرارت گذاشتن مویز در مرحله دوم نیست. بعد از اینکه مویز را روی حرارت گذاشتید و به جوش آمد و به خوبی آب انداخت، می توانید آن را از روی حرارت برداشته بعد از سرد شدن از صافی رد کرده و حالا شربت شما آماده بود و می توانید درون یخچال نگهداری کنید.
این شربت خانگی دستور ساده ای داشته و با خواص مهم خود می تواند یک گزینه مناسب و عالی برای سبدهای غذایی شما عزیزان باشد. طعم این مویز و شربت آن بسیار عالی بوده و با کشمش یا انگوز مخصوص تهیه می شود.