شما علاقه مندان می توانید در بخش آشپزی آرگا انواعی از رسپی های جدید برای غذاها را داشته باشید. در این قسمت نیز با طرز تهیه لقمه تنوری که یک غذای فست فودی ویژه و متنوع است آشنا می شوید.
لقمه تنوری مخصوص:
این لقمه ترکیب بسیار ویژه و خوشمزه ای و یک فست فود متنوع است که می توانید برای پذیرایی های خود داشته باشید. این غذای متنوع می تواند در سبد غذای شما نیز جا داشته باشد. طرز تهیه لقمه اسفناج و لقمه سبزیجات با دستورهای دیگر را در لینک مطالعه می کنید.
مواد اولیه:
- شیر گرم: 2 لیوان
- شکر: 1 قاشق غذاخوری
- مخمر: 1 قاشق غذاخوری
- آرد: 2 لیوان
- گوشت چرخی: 300 گرم
- نمک: 1 قاشق چای خوری
- سیر: 2 حبه
- پیاز: 2 عدد
- فلفل تند: به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- فلفل و نمک: به میزان لازم
- جعفری خرد شده: به میزان لازم
- پاپریکا: به میزان لازم
طرز تهیه لقمه تنوری:
برای آماده کردن این لقمه مخصوص و محبوب ابتدا باید خمیر آن را تهیه کنید. درون کاسهای مقدار شکر مخمر و شیر ولرم بریزید. مواد را کنار گذاشته تا به مدت 10 دقیقه استراحت کند.
بعد از اینکه خمیر شما به عمل آمد، به آن مقداری آرد و نمک اضافه کنید. این مخلوط را چند مرتبه به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید تا خمیر شما در وسط ظرف جمع شود. برای این کار باید خمیر را به خوبی ورز دهید. بعد از 10 دقیقه خمیر را ورز دادید، باید روی آن را یک سلفون بکشید.
پیازها را شسته و پوست کنید. حالا مواد را خرد کرده و سیر را نیز به آن اضافه نمایید. یک تابه برداشته درون آن مقداری روغن ریخته و روی حرارت گذاشته تا گرم شود. سیر و پیاز را به مواد خود اضافه کرده درون تابه تفت دهید تا پیازها طلایی شود.
در ادامه با آن مقدار گوشت چرخی اضافه کرده به همراه مواد تفت داده تا رنگ گوشت چرخی عوض شود. بعد از اینکه گوشتها تفت خورد مقداری رب گوجه فرنگی اضافه کرده و مجدد تفت داده تا رنگ رب گوجه درون آن باز شود. در ادامه کمی رب انار نیز به آن اضافه کنید. از مقداری گشنیز خشک برای معطر کردن مواد استفاده نمایید.
خمیر را به چانه های مختلفی تقسیم کرده و مجدد هر چانه را ورز دهید و مقداری آردپاشی کرده کنار بگذارید و روی آن یک پارچه نخی بکشید. داخل خمیر را کمی گود کرده مقداری از مواد گوشتی تهیه شده را درون آن بریزید. حالا کمی اطراف آن را پوشانده و خمیر را در کف سینی چرب شده یا کاغذ روغنی قرار دهید.
سینی فر را درون دمای 180 درجه سانتیگراد قرار داده و به آن زمان دهید تا طلایی شود. 15 دقیقه برای پخت مواد کافی می باشد. شما می توانید این لقمه را به صورت مغزدار نیز تهیه کرده درون خمیر را گود کرده مقداری از مواد تخم مرغ رومال کنید.