ماهان شبکه ایرانیان

نگرانی عمیق اروپا از سیاست خارجی ترامپ؛ فردی غیرقابل پیش‌بینی

روزنامه گاردین نوشت که کشورهای اروپایی نگرانی عمیقی نسبت به سیاست خارجی دولت دونالد ترامپ دارند، زیرا او را فردی غیرقابل پیش‌بینی می‌دانند که حرف اول و آخر را در مورد همه مسائل می‌زند.

«گاردین» نوشت که کشورهای اروپایی نگرانی عمیقی نسبت به سیاست خارجی دولت «دونالد ترامپ» دارند زیرا احساس می کنند وی فردی غیرقابل پیش‌بینی است که حرف اول و آخر را در مورد همه مسائل می زند.

به گزارش ایرنا، به نوشته این روزنامه بریتانیایی، هم‌پیمانان غربی ایالات متحده برای بازگشت «دونالد ترامپ» آماده شده‌اند، و با وجود امیدواری اما درکل برای بدترین‌ اتفاقاتی که ممکن است آشوب‌زا و گیج‌کننده باشد، آمادگی ندارند.

طبق این گزارش، در دوره پیش از مراسم تحلیف ترامپ سیگنال‌هایی پیچیده و متناقضی ارسال شده است؛ ترامپ بر اعمال تعرفه‌ها را علیه کانادا، چین و مکزیک فشار آورده و وعده داده است که گرینلند و کانال پاناما را بخرد و اگر قادر نشد، آن‌ها را تصرف کند. ترامپ همچنین از نفوذ خود برای فشار به «بنیامین نتانیاهو» برای پذیرش آتش‌بس غزه که از آن امتناع می‌کرد، بهره برده است.

این گزارش بر انتخاب «مارکو روبیو» به عنوان وزیر امور خارجه و مسیر سیاست خارجی ترامپ متمرکز شده و آورده است: این این پرسش در اروپا مطرح است که آیا روبیو و وزارت امور خارجه در برابر دیگر نهادها، بر سیاست خارجی تسلط خواهند داشت اما در هر صورت شرایط آینده به شدت به «سوزی وایلز» رئیس دفتر کاخ سفید و «مایک والتز» مشاور امنیت ملی ترامپ بستگی دارد.

گاردین تاکید دارد: ترامپ صریح تر شده، ضمن آنکه غیرقابل پیش بینی بودن شیوه عملی او است. او به وال استریت ژورنال گفت که خوشحال است «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین «به من احترام می‌گذارد چون می‌داند که من دیوانه‌ام.» ... در این شرایط بسیاری انتظار دارند ترامپ دولت خود را سریع شکل دهد، تلاش کند تا مخالفانش را به هم بریزد و ثابت کند که رویکرد «نخست آمریکا» واقعیت دارد.

این گزارش خاطرنشان کرد: او نمی‌تواند در روز اول، امیدوار باشد که جنگ اوکراین را در 24 ساعت به پایان برساند، اخراج‌های گسترده مهاجران را آغاز یا تعرفه‌های 25 درصدی را در سراسر جهان اعمال کند، اما از او انتظار می‌رود که کشورهای خارجی‌ای که می خواهد هدف بگیرد را مشخص کند، از جمله کانادا، چین و مکزیک.

گزارش با بیان اینکه چین یک سال است که برای پاسخ به اقدامات ترامپ آماده می‌شود و در جستجو برای متحدان است، افزود: اما در اروپا خصومت عمومی نسبت به ترامپ بیشتر از سایر نقاط است، و نگرانی های بیشتری وجود دارد. «رابرت هابک» وزیر اقتصاد آلمان پیش‌بینی کرد که تعرفه‌های ایالات متحده علیه اتحادیه اروپا طوری طراحی خواهند شد که به صنعت آلمان آسیب وارد کنند.

گزارش این روزنامه سپس به جلسه روبیو با سنا و اظهارات در مورد اوکراین، ناتو، اروپا و چین پرداخت و عنوان داشت که او پی در پی در توضیحات خود به نقش جهانی ایالات متحده و اهمیت ایجاد اتحادها اشاره داشت و حتی ترجیح داد همکاری با مکزیک را بر مبارزه با کارتل های مواد مخدر مطرح کند.

گزارش در مورد دیدگاه وی به تحولات غزه نیز یادآور شد: روبیو اظهار داشت که دولت ترامپ به صورت تاریخی طرفدار اسرائیل خواهد بود، اما با این حال کنترل دوباره غزه از طرف اسرائیل را رد کرد.

در بخش پایانی این گزارش در پاسخ به این پرسش که آیا دیدگاه روبیو در حیطه سیاست خارجی خیلی اهمیت دارد، به نقل از «مالکوم ترنبول» نخست وزیر پیشین استرالیا آورده است که در دولت جدید آمریکا تنها یک تصمیم گیرنده وجود خواهد داشت و آن هم «دونالد ترامپ» است.

وی توصیه کرده است: با توجه به اینکه دستورات اجرایی هفته آینده از کاخ سفید صادر خواهند شد – که بسیاری از آن‌ها نسبت به متحدان واشنگتن خصمانه خواهند بود – آزمون اول این است که در برابر زورگویی‌ها ایستادگی کنیم، اما سپس باید او را قانع کنیم که نقطه مشترکی وجود دارد، زیرا تنها یک سوال (سیاسی-تجاری) است که ترامپ همیشه می‌پرسد: در این میان چه چیزی به من می‌رسد؟

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی