ماهان شبکه ایرانیان

پاسخ پاشینیان به ادعای حمله ارمنستان به آذربایجان

نخست‌وزیر ارمنستان با بیان اینکه هیچ پیش‌شرطی برای تشدید تنش در منطقه وجود ندارد و همه شرایط لازم برای صلح فراهم شده است، خطاب به جمهوری آذربایجان گفت که باید از اقدامات نمایشی و سیاست‌های تشدید تنش دست برداشت و به سمت صلح پایدار و نهادینه حرکت کرد.

پاسخ پاشینیان به ادعای حمله ارمنستان به آذربایجان

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان در مقاله‌ای به ادعاهای مطرح شده از سوی باکو پرداخت و همچنین اشاره کرد که پیش‌نیازهای صلح 2 کشور فراهم شده است.

پاشینیان نوشت: «روایت رسمی جمهوری آذربایجان به طور فزاینده‌ای بر این ادعا متمرکز شده است که ارمنستان در حال تسلیح خود و آماده شدن برای حمله به آذربایجان است و بنابراین، آذربایجان حق دارد از خود دفاع کند و اقدامات پیشگیرانه انجام دهد. اگر این ادعاهای آذربایجان را به شکل ساده‌تر و خلاصه‌تر بیان کنیم، به این معناست که ارمنستان ظاهرا در حال آماده شدن برای حمله به آذربایجان است، بنابراین بهتر است آذربایجان به عنوان یک اقدام پیشگیرانه به ارمنستان حمله کند!»

به گفته نخست‌وزیر ارمنستان، این روایت‌ها می‌توانند 2 منشأ داشته باشند؛ یا جمهوری آذربایجان واقعا فکر می‌کند که ارمنستان قصد حمله به آن را دارد، یا جمهوری آذربایجان خودش قصد حمله به ارمنستان را دارد و در حال ایجاد توجیهی برای این اقدام است.

پاشینیان گفت: «در هر دو حالت، اساس این ادعا، تصور آذربایجان درباره نیت ارمنستان برای حمله به این کشور است.»

آیا ارمنستان در حال آماده‌سازی برای حمله به آذربایجان است؟

نخست‌وزیر ارمنستان اشاره کرد که هر ناظر بی‌طرفی می‌تواند تأیید کند که دولت جمهوری ارمنستان هیچ ابهامی در این موضوع باقی نگذاشته است.

نیکول پاشینیان گفت: «من بارها اعلام کرده‌ام و اکنون لازم می‌دانم تأکید کنم که جمهوری ارمنستان به توافق استراتژیک به‌دست‌آمده در پراگ در تاریخ 6 اکتبر 2022 پایبند است، که بر اساس آن، ارمنستان و آذربایجان تمامیت ارضی و حاکمیت یکدیگر را بر اساس بیانیه آلما-آتا به رسمیت می‌شناسند. به این معنا که جمهوری ارمنستان تمامیت ارضی و حاکمیت جمهوری آذربایجان را براساس قلمرو آذربایجان در اتحاد جماهیر شوروی به رسمیت می‌شناسد و جمهوری آذربایجان هم تمامیت ارضی و حاکمیت جمهوری ارمنستان را براساس قلمرو آن در زمان شوروی به رسمیت می‌شناسد.»

به گفته او، این اصل در هر 2 کشور به‌طور قانونی لازم‌الاجرا شده و بیانیه آلما-آتا به‌عنوان اصل اساسی روند تعیین مرز میان دو کشور تأیید شده است.

پاشینیان گفت: «بر همین اساس، بارها اعلام کرده‌ام که جمهوری ارمنستان قصد ندارد حتی 200 کیلومتر مربع از اراضی را از طریق نظامی بازپس بگیرد... بنابراین، ادعاهای مربوط به قصد ارمنستان برای حمله به آذربایجان کاملا ساختگی است.»

آیا ارمنستان در حال تسلیح خود است؟

به گزارش آرمن‌پرس، پاشینیان می‌گوید که جمهوری ارمنستان در چارچوب اصل مذکور در حال اصلاح ارتش خود است، یعنی برای حفاظت از تمامیت ارضی و حاکمیت خود که به‌صورت بین‌المللی، ازجمله توسط جمهوری آذربایجان، به رسمیت شناخته شده است.

نخست‌وزیر ارمنستان افزود: «این، در ضمن، یک حق بین‌المللی به رسمیت شناخته‌شده برای هر کشوری است و زیر سؤال بردن آن، نقض فاحش حقوق بین‌الملل محسوب می‌شود.

اصلاحات ارتش ارمنستان و ارتباط آن با آذربایجان؛ بله یا خیر؟

نخست‌وزیر ارمنستان در ادامه این پرسش را مطرح کرد که آیا اصلاحات ارتش ارمنستان ارتباطی با جمهوری آذربایجان دارد؟ و خودش پاسخ داد: «هم بله و هم خیر.»

پاشینیان گفت: «می‌گویم خیر، زیرا همان‌طور که پیش‌تر توضیح دادم، ارمنستان هیچ برنامه، نیت یا هدفی برای اقدام نظامی علیه آذربایجان ندارد. می‌گویم بله، زیرا تهدیدات علیه امنیت جمهوری ارمنستان دقیقا از سوی آذربایجان ایجاد می‌شود. اولا، با وجود توافق پراگ، مقامات عالی‌رتبه آذربایجان اظهاراتی مطرح می‌کنند که تمامیت ارضی جمهوری ارمنستان را زیر سؤال می‌برد. این اظهارات به‌طور کامل در روایت موسوم به "آذربایجان غربی" که توسط رهبری عالی آذربایجان حمایت می‌شود، دیده می‌شود...و در اسناد تأسیس سازمانی با همین نام، حدود 60 درصد از سرزمین‌های تحت حاکمیت جمهوری ارمنستان به‌عنوان "مناطقی که در حال حاضر تحت کنترل جمهوری ارمنستان هستند" یا "سرزمینی که در حال حاضر تحت کنترل واحد سیاسی و حقوقی موسوم به جمهوری ارمنستان است" توصیف شده‌اند.»

نیکول پاشینیان افزود: «حال اگر این موارد را در کنار دادگاه نمایشی در باکو، خرید میلیارد دلاری تسلیحات از سوی آذربایجان و لحن تهاجمی مقامات رسمی باکو قرار دهیم... تنها به این نتیجه می‌رسیم که تهدیدات واقعی علیه امنیت جمهوری ارمنستان از سوی آذربایجان در حال شکل‌گیری است.

راه‌حل‌ها روی میز است، پاسخ آذربایجان چیست؟

به گفته او، راه‌حل‌ها روی میز قرار دارند؛ این راه‌حل‌ها نتیجه همکاری مشترک نمایندگان ارمنستان و جمهوری آذربایجان هستند.

نخست‌وزیر ارمنستان تاکید کرد: «اولا، مفاد مورد توافق در توافق‌نامه صلح، نه‌تنها موضوع نداشتن ادعاهای ارضی علیه یکدیگر را حل کرده است، بلکه امکان طرح چنین ادعاهایی در آینده را هم از بین برده است. امضای توافق‌نامه صلح، برای همیشه راه را بر هرگونه ادعای ارضی میان ارمنستان و آذربایجان خواهد بست؛ راهی که پیش‌تر در پراگ بسته شده بود.»

پاشینیان در ادامه افزود، بخش مورد توافق توافق‌نامه صلح، از «وزن و بلوغ کافی» برای امضا برخوردار است، اگرچه جمهوری ارمنستان راه‌حل‌های جامعی برای دو ماده‌ای که هنوز توافق نشده‌اند ارائه داده و منتظر پاسخ مثبت جمهوری آذربایجان است. علاوه بر این، جمهوری ارمنستان پیشنهاد مکتوبی به باکو ارائه داده است که شامل ایجاد سازوکارهای کنترل تسلیحات متقابل و تحقیقات مشترک درباره حوادث مرزی است و منتظر پاسخ مثبت جمهوری آذربایجان می‌باشد.

این مقام ارمنستان همچنین گفت که کشورش پیشنهادی مکتوب برای راه‌اندازی حمل‌ونقل ریلی از آذربایجان به آذربایجان و به‌صورت بین‌المللی از طریق خاک ارمنستان، و از ارمنستان به ارمنستان و به‌صورت بین‌المللی از طریق خاک جمهوری آذربایجان ارائه داده و منتظر پاسخ مثبت آذربایجان است.

او همچنین اشاره کرد که کمیسیون تعیین مرزها و امنیت مرزی بین جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان و همچنین کمیسیون تعیین مرزها بین جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان، به‌طور «عادی و سازنده» در حال فعالیت هستند.

نیکول پاشینیان گفت: «به‌تازگی نشستی میان کمیسیون بین‌نهادی ارمنستان برای اسرای جنگی، گروگان‌ها و مفقودین و کمیسیون دولتی آذربایجان برای اسرای جنگی، گروگان‌ها و شهروندان مفقود برگزار شد. همه این‌ها نشان می‌دهد که هیچ پیش‌شرطی برای تشدید تنش در منطقه وجود ندارد و علاوه بر آن، همه شرایط لازم برای صلح فراهم شده است. باید از اقدامات نمایشی و سیاست‌های تشدید تنش دست برداشت و به سمت صلح پایدار و نهادینه حرکت کرد. ارمنستان نه‌تنها برای این مسیر آماده است، بلکه از آن منحرف نخواهد شد.»

311311

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان