ماهان شبکه ایرانیان

اسکی ایران در حسرت مدال؛ از تاریخ‌سازی تا واقعیت‌های تلخ

در حالی که کشورهای بیابانی مانند عربستان در حال کسب مدال در رشته‌های ورزشی زمستانی هستند، اسکی ایران همچنان در حسرت مدال و جایگاه مناسب در مسابقات بین‌المللی است. آیا عنوان "تاریخ‌سازی" می‌تواند این فاصله را جبران کند؟

وضعیت اسکی ایران به جایی رسیده است که از کوچکترین ارتقاء در جایگاه ورزشکاران با عنوان تاریخ‌سازی قلمداد می‌شود.

به گزارش ایسنا، رقابت‌های اسکی آلپاین قهرمانی جهان به میزبانی اتریش در حال برگزاری است و ایران با ترکیب 6 وزشکار مرد و 5 ورزشکار زن در این مسابقات شرکت کرده است.

برای همه مشخص است که اسکی ایران با سطح جهان فاصله دارد و نمی‌توان با برنامه و شرایط فعلی انتظار و توقعی برای رقابت جهت کسب مدال یا رتبه های خوب داشت، حتی روند سقوط اسکی ایران به حدی رسیده که در آسیا هم حرفی برای گفتن ندارد و در بازی‌های آسیایی 2025 هاربین حسرت مدال 14 ساله شد.

اما در جریان مسابقات آلپاین قهرمانی جهان در اتریش، صدف ساوه شمشکی روز گذشته در جریان رقابت‌های مارپیچ کوچک در رتبه 37 قرار گرفت که مطابق با خبر فدراسیون اسکی و ورزش‌های زمستانی بهترین رتبه‌ای است که زنان اسکی‌باز ایران در قهرمانی جهان رقم زده‌اند.

فدراسیون اسکی کسب این رتبه را تاریخ‌سازی دانست و سعی کرد با پررنگ نشان دادن این موضوع نگاهی مثبت به اسکی ایجاد کند. این در حالی است که کسب رتبه 37 که تنها نشان‌دهنده ارتقا جایگاه است، تاریخ‌سازی محسوب نمی‌شود. زمانی می‌توان از واژه‌های بزرگ مانند تاریخ‌سازی استفاده کرد که نماینده ایران مدال جهانی یا طلای بازیهای آسیایی بگیرد و یا حداقل بین 10 اسکی‌باز برتر جهان قرار بگیرد اما اینکه بین 39 نفری که به خط پایان رسیدند صاحب رتبه 37 شود، شاید عنوان ارزشمندی برای این ورزشکار و فدراسیون اسکی باشد اما تاریخ سازی در ورزش ایران به حساب نمی‌آید.

هرچند نمی‌خواهیم عملکرد ملی‌پوش اسکی ایران را زیر سوال ببریم اما آنچه مشخص است اسکی ایران در سال‌های اخیر پیشرفت چندانی نداشته و نتایج کسب شده در بازی‌های آسیایی هم گواهی بر این موضوع است، بنابراین با القاب و عناوینی مانند تاریخ‌سازی نباید کم‌توجهی و برنامه‌ریزی نامناسب در ورزشهای زمستانی را به فراموشی سپرد.

به نظر می‌رسد وزارت ورزش و جوانان به عنوان متولی ورزش کشور باید عملکرد اسکی را بررسی کند. درست است که اسکی در ایران به دلیل بارندگی کم و محدودیت زمان استفاده از پیست‌ها همچون کشورهای اروپایی نیست اما نباید این را بهانه کرد و تلاشی در راستای برنامه‌ریزی بهتر و اعزام ورزشکاران به اردوهای خارجی انجام نداد.

این در حالی است که عربستان که کشوری بیابانی است، چهار سال دیگر میزبان بازیهای آسیایی زمستانی است و کشورهایی مانند فیلیپین و تایلند که استوایی هستند و برف ندارند، در همین بازیهای آسیایی 2025 هاربین صاحب مدال شدند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان