اگر شما هم طرفدار قارچ هستید ولی با سیاه شدن سریع قارچ مشکل دارید پیشنهاد می کنیم تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا روش های ساده ای برای جلوگیری از سیاه شدن قارچ خام و سرخ شده را فرا بگیرید.
روش های جلوگیری از سیاه شدن قارچ خام و سرخ شده
قارچ یکی از خوراکی های پرطرفدار و مفید است که در غذاهای مختلفی استفاده می شود. با این وجود یک چالش رایج مربوط به قارچ، سیاه شدن آن بعد از شستشو، خرد کردن یا سرخ کردن می باشد. در حقیقت وقتی می خواهید غذا درست کنید بعد از خرد کردن قارچ رنگ آن تیره و قهوه ای می شود.

اگر قارچ سیاه شده را در غذا استفاده کنید رنگ غذا تغییر می کند. ضمنا توصیه می شود هرگز از قارچ سیاه شده استفاده نکنید. ولی برای جلوگیری از سیاه شدن قارچ چه در حالت خام یا سرخ شده چه روش هایی وجود دارد؟
سیاه شدن قارچ یکی از مشکلات آشپزی است که توصیه می کنیم تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا روش های جلوگیری از این مشکل را فرا بگیرید. همچنین می توانید برای اطلاع از روش نگهداری قارچ تازه و اصول شستن قارچ از این مقالات هم بازدید نمایید.
چگونه از تیره شدن قارچ خام جلوگیری نماییم؟
قبل از پرداختن به راهکارهای پیشگیری از سیاه شدن قارچ خام بد نیست اطلاعاتی در مورد علت سیاه شدن قارچ هم بدانید. رطوبت زیاد، قرار گرفتن در معرض هوا و سریع اکسید شدن به همراه دمای نامناسب برای پخت موجب سیاه شدن قارچ ها می شود.

حال اگر به دنبال روشی برای جلوگیری از سیاهی قارچ خام هستید روش های زیر پیشنهاد می شود:
1. از آبلیمو یا سرکه استفاده کنید.
بعد از شستن و خرد کردن قارچ چند قطره سرکه یا آبلیمو به آن اضافه کنید. اسید موجود در این مواد از فعالیت آنزیم پلی فنول اکسیداز قارچ جلوگیری و سبب حفظ رنگ سفید آن می شود.
2. قارچ را در آب نمک قرار دهید.
می توانید قارچ های اسلایس شده را چند دقیقه ای در آب نمک قرار دهید. این روش کمک کرده قارچ ها در مقابل اکسیداسیون مقاوم شده و سیاه نشوند.

3. از آب سرد استفاده کنید.
شستن قارچ با آب سرد و بعد خشک کردن سریع آن می تواند سرعت اکسیداسیون و سیاه شدن آن را کاهش دهد. بهتر است آب داغ یا ولرم نباشد زیرا این کار روند سیاه شدن قارچ را تشدید می کند. برای این کار قارچ را 5 دقیقه ای در آب سرد قرار دهید تا شن های ریز داخل آن خارج شود.
بعد به کمک یک ابر نرم قارچ ها را زیر آب سرد خوب بشویید سپس آن را حلقه حلقه نمایید. بعد یک عدد لیموترش را نصف و نیمی از آب لیموترش را روی قارچ ها بریزید. با این روش می توانید به مدت طولانی قارچ را در فریزر نگهداری و همواره سفید و تازه باقی بمانند.

4. قارچ را سریع بپزید.
اگر می خواهید قارچ ها را بلافاصله بعد از اسلایس کردن مصرف کنید. بهتر است سریعا آن را سرخ یا بپزید. هر چه قارچ مدت کمتری در معرض هوا باشد، احتمال سیاه شدن آن بیشتر خواهد بود.
چگونه از تیره شدن قارچ سرخ شده جلوگیری نماییم؟
سرخ کردن قارچ ممکن است موجب تیره شدن آن شود. به منظور حفظ رنگ و بافت قارچ هنگام سرخ کردن روش های زیر پیشنهاد می شود:

از آب لیمو ترش استفاده کنید.
برای تفت دادن قارچ استفاده از آب لیمو ترش مانع از تغییر رنگ قارچ ها می شود. به این ترتیب قارچ ها را داخل تابه ریخته و مقداری آب لیموترش تازه به آن اضافه و به آرامی قارچ ها را سرخ کنید. با این کار قارچ تغییر رنگ نمی دهد. البته دقت کنید حتما از قارچ های باکیفیت و درجه یک استفاده نمایید.
چند قطره آب لیمو ترش هم از تیره شدن قارچ ها جلوگیری می کند و هم طعم خوبی به قارچ می دهد.
از حرارت بالا کمک بگیرید.
اگر قارچ در حرارت بالا و به مدت کوتاه سرخ شود آب موجود در آن سریعا بخار شده و مانع از آزاد شدن بیش از اندازه آب آن می شود در نتیجه از سیاه شدن آن جلوگیری خواهد شد. دقت کنید سرخ شدن بیش از حد قارچ می تواند سبب تیره شدن آن گردد. از این رو قارچ باید در مدت کوتاه و با حرارت مناسب سرخ شود تا رنگ آن حفظ شود.

از روغن مناسب استفاده شود.
روغن زیتون یا کره برای تفت دادن قارچ خیلی مناسب است و سبب حفظ طعم و رنگ قارچ می شود. از روغن های با کیفیت کم پرهیز نمایید. چرا که ممکن است سبب تغییر رنگ قارچ شوند.
چگونه از تیره شدن قارچ در فریزر جلوگیری کنیم؟
برای این که از تیره شدن قارچ در فریزر جلوگیری نمایید روش های زیر پیشنهاد می شود.
1. قارچ های خرد شده را در آب جوش همراه چند قطره آب لیمو برای 1-2 دقیقه بجوشانید. بعد قارچ را آبکشی و در بسته بندی مناسب فریزر قرار دهید. این روش هم از تیره شدن قارچ جلوگیری می کند و هم آن را ضد عفونی و آماده فریز می کند.

2. قارچ را به مدت دو دقیقه در سبد بخارپز قرار داده و بعد با آب سرد آبکشی کنید. این روش به حفظ رنگ سفید قارچ کمک کرده و می توان آن را به مدت طولانی در فریزر نگهداری نمود.
3. قارچ خرد شده را به مدت کوتاه در روغن زیتون یا کره سرخ کنید. بعد از خنک شدن در ظرف درب بسته یا کیسه های مخصوص فریزر قرار دهید. این کار علاوه بر حفظ طعم از تیره شدن قارچ در فریزر جلوگیری می کند.
چند نکته کاربردی
در راستای جلوگیری از تیره شدن قارچ با روش های مختلفی آشنا شدید. اما همیشه لازم نیست بعد از خرید قارچ آن را سریعا بشویید. می توانید خاک و آلودگی را با پارچه نمداری جدا و در یخچال قرار دهید. و هر زمان که قصد مصرف قارچ را داشته باشید به میزان دلخواه جدا و شستشو دهید.

قارچ سریعا می تواند رطوبت را جذب و واکنش اکسیداسیون نشان دهد. با نفوذ آب به داخل قارچ و وجود هوا تغییر رنگ ایجاد می شود. روش ساده دیگر برای جلوگیری از تغییر رنگ قارچ، نگهداری صحیح آن می باشد. قارچ را باید در جای خشک و خنک مثل یخچال و ترجیحا در کیسه کاغذی یا ظرفی درب بسته نگهداری کنید.
نگهداری قارچ در کیسه پلاستیکی سبب تجمع رطوبت و تغییر رنگ آن می شود. مگر این که روی کیسه با چنگال سوراخ هایی ایجاد کنید.