شناسه : ۳۲۴۴۲ - دوشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۲۰
خواص دارویی عناب برای درمان گرمی و التهاب بدن
یک متخصص فیزیولوژی با اشاره به اینکه عناب خواص دارویی دارد و نباید هر روز استفاده شود گفت: بخصوص سردمزاجان باید دقت کنند که زیادهروی در مصرف آن باعث ایجاد مشکل برای آنها نشود. با این حال، این میوه به دلیل طبیعت معتدل رو به خنک، برای التیام مشکلات ناشی از حرارت و التهاب و سوزش بسیار مفید است.
دکتر سید مهدی میرغضنفری گفت: عناب گرچه خواص دارویی شگفت انگیزی دارد اما خاصیت غذایی ندارد و به دلیل سختی در هضم نباید زیاد از آن استفاده شود.
وی با اشاره به مفید بودن عناب برای گلو، ریه و سینه گفت: چون عناب طبیعت رو به خنکی دارد برای رفع سوزش و گرفتگی گلو هنگام استفاده زیاد از حنجره مناسب است و افرادی که سخنران، قاری یا مداح هستند بهتر است گهگاهی از آن استفاده کنند.
به گفته این پژوهشگر طب سنتی، کسانی که در اثر حرارت و گرمی مزاج دچار سوزش ادرار، سوزش مقعد و خارش زیرپوستی می شوند یا التهاب حاد کلیه و مثانه دارند یا مبتلا به مشکل کبد گرم و خستگی های مزمن شدهاند بهتر است تحت نظر متخصصان طب سنتی از این میوه استفاده کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه عناب در سردمزاجان باعث ضعف قوای جنسی میشود اما برای گرم مزاجان فواید بیشتری دارد گفت: مصلح عناب عسل، کشمش و مویز است و بهترین روش استفاده از این میوه برای رفع گرمی و التهاب و سوزش به این شیوه است که افراد 3-2 عدد عناب را با یک قاشق زرشک در یک فنجان آب به مدت چند ساعت خیس کنند و بعد آن را له و مخلوط کرده و از صافی رد کنند. مایع به دست آمده که خنک است برای دفع صفرا و جوشش خون و التیام حرارت و التهابات بدنی مفید است.
به گفته وی در میان عناب های ریز و درشت و تازه و خشکی که در اغلب عطاری ها به فروش می رسد انواع درشتتر و قرمزتر و آنهایی که نیمهخشک و خشک هستند بهتر از انواع ریز و تازه آن است.
این متخصص تصریح کرد: در برخی روایات نقل شده که عناب برای تسکین التهاب چشم مفید است، در نتیجه برخی افراد عناب را نرم کرده و با آن سرمه می کشند اما باید گفت: گرچه عناب طبیعت رو به خنکی دارد و برای التهاب چشم می تواند خوب باشد، مصرف خودسرانه آن مخصوصا در موارد حساس مثل چشم، به هیچوجه توصیه نمیشود.
به توصیه او تجویز گیاهان دارویی فقط باید توسط پزشک حاذق در طب سنتی صورت گیرد.
تمام خواص عناب