رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری یزد در گفت‌وگو با میزان:

شاهدان دروغین پرونده‌های قضایی با تلاش ضابطان دادگستری شناسایی شوند

دهشیری گفت: اهتمام ضابطان دادگستری در جهت شناسایی و دستگیری شاهدان پولی و دروغین پرونده‌های قضایی که در مسیر دادرسی عادلانه خلل ایجاد می‌کنند، ضروری است.

غلامعلی دهشیری رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری استان یزد در گفت‌وگو باخبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان گفت: ساده ترین و راحت ترین ادله اثبات دعاوی ارائه گواه و شهود است که مبنای بسیاری از احکام را تشکیل می‌دهد.

وی گفت: اما متاسفانه در برخی موارد بازار دغل و فریب در طرح دعاوی واهی یا دعاوی واقعی اما بدون دلیل و مدرک با معرفی شهود دروغین داغ است که در قبال دریافت وجه، شهادت‌های دروغین خود را در پرونده‌ها ثبت کرده و روند دادرسی و اجرای عدالت را تغییر می‌دهند.

این مقام مسئول اظهار کرد: حضور شاهدان دروغین تبعات ناخوشایندی در پی دارد و می‌تواند منجر به صدور احکام غیر واقعی و تضییع حقی از اصحاب دعوی شود و بی اعتمادی مردم به سیستم انتظامی و قضایی را نیز به دنبال دارد. از این رو شناسایی شاهدان دروغین در فرایند دادرسی امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.

دهشیری تأکید کرد: باید برای شناسایی شاهدان دروغین که با دغل و مکر و فریب دستگاه قضایی را به سخره می‌گیرند و عدالت قضایی را تحت الشعاع قرار می‌دهند ضمن پیشگیری از طریق توجه و دقت نظر همکاران محترم قضایی به شدت برخورد کرد.

این مقام قضایی با اشاره به اینکه دادگستری نیز می‌تواند با امکان درج مشخصات شاهدان در سیستم سمپ، شهود دروغین را شناسایی و استخراج کند، تصریح کرد: با شناسایی شاهدان دروغین می‌توان آنان را مورد تعقیب قرار داد و از این طریق جلوی این فریبکاری که مستقیم در مسیر احقاق حق و اجرای عدالت خلل ایجاد می‌کند ، ایستاد و از آن جلوگیری کرد.

وی تصریح کرد: احکامی که صرفاً بر مبنای شهادت شهود صادر شده باشد در صورت اثبات کذب ‌بودن شهادت آن‌ها و محکومیت، شاهد کاذب به مجازات قانونی که در ماده 650 قانون مجازات اسلامی تعیین شده (از سه ماه و یک روز تا دو سال حبس یا جزای نقدی) محکوم و رای صادر شده بر مبنای شهادت کذب نیز بی‌اعتباری می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر