ماهان شبکه ایرانیان

تاریخ ولادت

در تاریخ ولادت فاطمه علیها السلام نیز مانند تاریخ ولادت برخی حضرات معصومان اختلاف است و به طور کلی، در کتاب های عامه تاریخ ولادت آن بانوی معظمه را پنج سال پیش از بعثت رسول اکرم صلی الله علیه وآله بیان کرده اند

در تاریخ ولادت فاطمه علیها السلام نیز مانند تاریخ ولادت برخی حضرات معصومان اختلاف است و به طور کلی، در کتاب های عامه تاریخ ولادت آن بانوی معظمه را پنج سال پیش از بعثت رسول اکرم صلی الله علیه وآله بیان کرده اند . کتاب های امامیه به استناد روایت رسیده از اهل بیت علیهم السلام، ولادت آن حضرت را در سال پنجم بعثت در مکه معظمه می دانند . بنابراین، در حدود ده سال میان روایات فریقین اختلاف نظر وجود دارد .

اکثر مورخان عامه ولادت زهراعلیها السلام را هم زمان با تعمیر ساختمان کعبه به دست قریش نوشته اند چون این عمل پنج سال پیش از بعثت بوده، لذا تاریخ ولادت را نیز در همان سال قید کرده اند . (1)

برخی نیز مانند حاکم در مستدرک و ابن عبدالبر در استیعاب روایت کرده اند که ولادت فاطمه علیها السلام در سالی اتفاق افتاد که پیامبراکرم صلی الله علیه وآله 41 سال داشت; یعنی یک سال پش از بعثت به دنیا آمده است . (2)علما و مورخان امامیه نیز مانند امین الاسلام طبرسی و کلینی و فتال نیشابوری و دیگران، ولادت حضرت زهراعلیها السلام را در سال پنجم بعثت (20 جمادی الثانی) در مکه نوشته اند . (3)

علامه مجلسی و بعضی علمای دیگر نوشته اند که روزی نبی اکرم با علی علیه السلام و چند تن از اصحاب خود مانند عمار یاسر و عباس بن عبدالمطلب و دیگران در ابطح نشسته بودند، فرشته وحی نازل شد و بدان حضرت ابلاغ نمود که به دستور خداوند باید چهل روز از خدیجه دوری گزینی و به عبادت و تهجد مشغول باشی! البته، انجام این کار برای نبی اکرم صلی الله علیه وآله به علت علاقه شدیدی که به خدیجه داشت سخت و شاق بود اما مقصود این بود که آن حضرت شب ها را به عبادت پرداخته و روزها را روزه بگیرد و از غذاهای بهشتی افطار نماید تا طفلی که بعدا به دنیا خواهد آمد نطفه اش از غذای بهشتی، که پاک و طیب است، تکون یابد . از این رو، رسول خداصلی الله علیه وآله به وسیله عمار به خدیجه پیام فرستاد که گمان نکنی کناره گیری من از تو به علت رنجش و کدورت خاطر است، بلکه فرمان الهی است که چهل روز از تو دوری گزینم و در این کار جز خیر و نیکی چیزی نیست و خدای متعال به وجود تو به فرشتگان مباهات می کند . بنابراین، شب ها درب خانه را ببند و بخواب . و من هم این مدت را در خانه فاطمه بنت اسد (مادر علی علیه السلام) و به روایتی در کوه حراء خواهم ماند . خدیجه برابر دستور نبی گرامی رفتار نمود و مدت چهل شبانه روز از تنهایی و عزلت شوهر عزیزش اندوهناک بود و پیامبر اکرم نیز روزها را روزه می گرفت و شب ها را به عبادت و تهجد مشغول بود تا پس از چهل شبانه روز فرشته وحی نازل گردید و برای آن حضرت از غذاهای بهشتی آورد . رسول اکرم از غذاهای بهشتی افطار نمود و چون برای نماز و عبادت برخاست جبرئیل عرض کرد: امشب از نمازهای مستحبی گذر و به نزد خدیجه برو که خداوند اراده فرموده است امشب از صلب تو فرزندی پاک و پاکیزه به وجود آورد . رسول اکرم صلی الله علیه وآله جهت امتثال امر پروردگار به سوی منزل خدیجه راه افتاد .

خدیجه گوید: من شب ها درب خانه را بسته و تنها می خوابیدم و در آن شب صدای درب خانه را شنیدم و از جایم برخاستم و گفتم کیست که در خانه را می کوبد غیر از محمدصلی الله علیه وآله روا نیست که کسی در این خانه را بکوبد . در این موقع صدای رسول خدا را شنیدم که می فرمود: منم خدیجه در را باز کن فورا در را باز کردم و آن حضرت وارد خانه شد . رسول گرامی صلی الله علیه وآله پس از ورود به خانه، برابر دستور که از فرشته وحی دریافت کرده بود با خدیجه هم بستر شد و نور فاطمه علیها السلام از صلب وی به رحم خدیجه منتقل گردید . (4) روشن است نطفه ای که پس از چهل روز عبادت و تصفیه و خوردن غذای بهشتی در چینین شرایطی حاصل شود، چقدر پاک و پاکیزه خواهد بود .

در امالی صدوق است که پیامبراکرم فرمود: چون مرا به معراج بردند، جبرئیل دست مرا گرفت و داخل بهشت نمود و از خرمای آن به من داد و خوردم و آن خوراک بهشتی در صلب من به نطفه ای تبدیل شد و چون به زمین برگشتم با خدیجه مواقعه نمودم و او به فاطمه آبستن گردید . بنابراین، فاطمه حورا انسیه است که من هر وقت مشتاق بوی بهشت شوم دخترم فاطمه رامی بویم . (5)

در احادیث متواتره از طریق خاصه و عامه روایت شده است که آن حضرت را بدین جهت فاطمه نامیده اند که حق تعالی او و شیعیانش را از آتش دوزخ بریده است، چنان که حضرت رضاعلیه السلام از آبای گرامیش روایت می کند که رسول خداصلی الله علیه وآله فرمود: من دخترم را فاطمه نام نهادم، زیرا که خداوند عز وجل او و دوستدارانش را از آتش بازداشته است . (6)

همچنین روایت شده است که از رسول خدا پرسیدند به چه سبب فاطمه را بتول می نامی؟ فرمود: برای آن که او از خون و عادت زنانگی همیشه طاهر و پاک است . (7)

دانشمند مصری استاد فاضل حسینی می نویسد: طبیعی است که فاطمه نه از لحاظ ولادت بلکه از نظر رسالت، مادر رسول خدا به حساب می آید و شاید این خطاب از آن جهت بود که پیامبر می دانست تقدیر الهی ذریه او را تنها از دامان پاک زهرا به جهان خواهد آورد . فاطمه در حقیقت به منزله موجی بود که باید نور رسول خدا را در طول رشته های ممتد اعصار و قرون عبور دهد و بشریت را از آن نور فیاض و نورانی کند و به همین سبب، بود که او را بی نهایت دوست می داشت و چنان که می دانیم گاهی او را با نام ام ابیها می خواند . (8)

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان