ماهان شبکه ایرانیان

با حضور کارشناسان در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی؛

نشست نقد و بررسی کتاب «نگهبان تاریکی» برگزار شد

سومین نشست از سلسله گفتگوهای حوزه رویکردهای داستانی دفاع مقدس با بررسی کتاب «نگهبان تاریکی» برگزار شد.

نشست نقد و بررسی کتاب «نگهبان تاریکی» برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در این نشست حجت الاسلام و المسلمین علی ذوعلم رییس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی، محمدرضا سنگری، مدیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه، مجتبی رحماندوست، محمدرضا موحدی و مجید قیصری، نویسنده کتاب «نگهبان تاریکی» حضور داشتند.

محمدرضا سنگری، مدیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه در ابتدای جلسه با پرسش این سوال که چه نوع نگاهی در جامعه به دفاع مقدس وجود دارد و اصلا باید به این مقوله چگونه نگاه کرد گفت: به نظر بنده این کتاب به خوبی مقوله دفاع مقدس را نشان داده و به گونه‌ای «نگهبان تاریکی» تلفیقی از نماد و اسطوره است.

مجید قیصری نویسنده کتاب گفت: تنظیم داستان نوعی فن است و باید بدانیم که اولین و آخرین قصه در داستان خیلی مهم است. کوبنده بودن داستان اول و آخر باعث جذب مخاطب شده و یکی از دلایل طولانی شدن این کار تنظیم و جایگیری این دو داستان بود.

مجتبی رحماندوست فعال عرصه ادبیات دفاع مقدس گفت: برخی از ادبیات جنگ در خود جنگ تولید شده و برخی حتی در جنگ آغاز می‌شود. که این یک نوع ادبیات دفاع مقدس است و حتی شعارهایی که دیگر افراد را به سمت جبهه‌های نبرد می‌کشاند نیز ادبیات دفاع مقدس است.

محمدرضا موحدی در ادامه این نشست با تشریح دسته‌بندی‌های مختلف ادبیات گفت: ادبیات تقسیم‌بندی‌های زیادی از قبیل زمانی، سلیقه‌ای و غیره دارد که در این اثر از کدام مورد تقسیم‌بندی قرار است استفاده کنیم؟ برداشت من از این اثر انسان محور بودن آن است و به نظرم این کتاب با داستان‌های انسان محورانه‌ای که در خود دارد اصلا در بحث دفاع مقدس قرار نمی‌گیرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان