ماهان شبکه ایرانیان

چطور مانع کاهش وزن در ماه مبارک رمضان شویم

آیا باید نگران از کاهش وزن ناشی از روزه گرفتن باشیم؟

در حالیکه عده ای از مردم در ماه مبارک رمضان وزن اضافه می کنند عده دیگری هم در تلاشند تا وزنشان را در بازه نرمال نگاه دارند و مانع کاهش وزن شان شوند. روزه گرفتن می‌تواند باعث کاهش وزن شود، به خصوص اگر غذایی که می خورید حاوی کالری کافی برای نیاز روزانه بدنتان نباشد.

آیا باید نگران از کاهش وزن ناشی از روزه گرفتن باشیم؟

هیچ احتیاجی به نگرانی از کاهش وزن نیست مگر اینکه وزن شما در مرز حداقل وزن نرمال و یا کمتر از آن باشد. با محاسبه کردن BMI میتوانید بفهمید که آیا وزن شما از بازه طبیعی و درست آن کمتر است یا نه. برای محاسبه آن کافی است که وزنتان را تقسیم بر مجذور قدتان کنید. اگر حاصل محاسبه شما کمتر از عدد ١٨.٥ شد پس وزن شما از حالت نرمال کمتر است و باید مانع از کاهش وزن بیشتر شوید.

به طور مثال اگر وزن شما ١.٦٤ متر باشد مجذور آن میشود ١.٦4×1.64 که میشود ٢.٦٩، حالا وزنتان را به طور مثال ٥٠ کیلوگرم را تقسیم بر ٢.٦٩ کنید تا BMI خود را بدست آورید. اگر عدد BMI شما کمتر از ١٨.٥ باشد باید مراقب کاهش وزنتان باشید چرا که کمتر از این وزن کمبود وزن محسوب میشود و برای سلامت شما مناسب نیست.

چرا بعضی از ما در رمضان وزن کم می‌کنیم؟

گاهی اوقات روزه ما بیش از ١٣ ساعت طول می کشد، در طول این مدت بدن شما برای برآورده کردن نیازهایش و عملکردهایش به قند نیاز دارد، اما قند غذاها حداکثر ٥ ساعت می توانند در بدن ما دوام بیاورد پس از آن بدن برای تأمین نیازهایش شروع به استفاده از چربی های ذخیره شده در بدن می کند. و تأمین نشدن دوباره این ذخایر باعث کاهش وزن می شود.

راه هایی برای جلوگیری از کاهش وزن:

افطارتان را در دو مرحله بخورید؛

بعضی‌ها فقط با خوردن پیش غذاهایی مثل سوپ یا سالاد سیر میشوند و اشتهای خودشان را از دست میدهند، در نتیجه فقط میتوانند چند لقمه از غذای اصلی را بخورند. این کار باعث می‌شود که بدن شما مواد غذایی مناسب دریافت نکند و این کار نهایتاً باعث کاهش وزنتان می شود. به همین دلیل است که باید افطارتان را در دو وعده نوش جان کنید. اول بهتر است که خرما، سوپ و سالاد را به افطار میل کنید، سپس نماز مغرب را بخوانید و بعد از آن غذای اصلی‌تان را بخورید. این روش خوبی است تا به معده خود زمان کافی بدهید تا برای دریافت غذای اصلی آماده شود.

یادتان باشد که: اگر در طول رمضان خیلی زود احساس سیری میکنید، حواستان باشد که آب را در بین وعده های غذایی‌تان بنوشید، نه همراه آنها. زمان افطار در ابتدا یک لیوان آب بنوشید و چند دقیقه صبر کنید، سپس از افطارتان لذت ببرید. بقیه آب یا مایعات مورد نیاز بدنتان را (بین ٦-٧ لیوان) را در فاصله زمانی افطار تا سحر تقسیم کنید و البته نوشیدن مایعات را ٢ ساعت بعد از خوردن غذای اصلی‌تان شروع کنید.

بشقابتان را با مواد مفید و سالم پر کنید؛

به سالادتان روغن زیتون اضافه کنید، یا همراه غذای خود زیتون مصرف کنید، پنیر کم‌چرب بخورید، و می‌توانید مقداری آجیل مثل گردو و پسته هم به سالاد یا دسرهای رمضان اضافه کنید.

بین افطار و سحر حتماً یک میان وعده مغذی بخورید؛

اگر شب‌ها بیرون میروید یک پیراشکی بخورید با یک لیوان آب میوه طبیعی، یا یک لقمه ساده نان و پنیر همراه یک لیوان شیر. یادتان باشد که شیرینی‌ها را بعد از میان وعده‌ها مصرف کنید تا اول مواد مغذی را دریافت کرده باشید.

حتماً سحری بخورید

خیلی بعید است که بتوانید تمامی مواد مغذی مورد نیازتان را در یک وعده مصرف کنید و بدن‌تان قادر به دریافت آنها باشد. به همین دلیل خوردن یک سحری کامل و مناسب برای سلامت و سرحال بودن شما و ممانعت از کاهش وزن ضروری است. 

در نهایت راه‌های زیادی برای بالا بردن مقدار کالری و ممانعت از کاهش وزن در این ماه وجود دارد. می‌توانید مواد مغذی و سرشار از کالری به غذاهایتان اضافه کنید. که می‌تواند شامل روغن‌های سالم و آجیل، آووکادو و زیتون باشد. و یادتان باشد که در این ماه فعالیت‌های فیزیکی خود را کم نکنید تا اشتها و میلتان را به غذا از دست ندهید.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان