ماهان شبکه ایرانیان

سرمقاله (مطالبات زنان)

در پرنیانی ترین ستایش ها، او را سپاس می گوییم که علم را به انسان آموخت، فطرت را در او اندوخت و عشق را در او افروخت تا با این سه مشعل که از جنس نور الهی است و پس خاموش ناشدنی، «بستاید و بستاند» و حقیقت ها را بشناسد و آنگاه که بر این آگاهی مسئولیت آور و ایمان عشق آمیز دست یافت دارای رسالت می گردد و از لحظه ای که آن آگاهی و ایمان در او قرار گرفت و به ...

در پرنیانی ترین ستایش ها، او را سپاس می گوییم که علم را به انسان آموخت، فطرت را در او اندوخت و عشق را در او افروخت تا با این سه مشعل که از جنس نور الهی است و پس خاموش ناشدنی، «بستاید و بستاند» و حقیقت ها را بشناسد و آنگاه که بر این آگاهی مسئولیت آور و ایمان عشق آمیز دست یافت دارای رسالت می گردد و از لحظه ای که آن آگاهی و ایمان در او قرار گرفت و به اقرارش واداشت رسولی می شود که بی قرار یک رسالت عظیم خواهد بود تا در پی آن هم خود را بسازد و هم جامعه را .. . .

این مواجهه صحیح با دین، نشان می دهد که دین دارای روح والاگرایی و راه درمانگرانه زندگی انسان است، در واقع دین همتا و همپای نقش حیاتی «تنفس تغذیه تندرستی» در اصل زنده ماندن، ما نقش حیات بخشی در اصل چگونه زیستن دارد، به دیگر زبان، دین مورد نیاز بشر، دین «اینجا اکنون» است نه دین آنجا و فردا دینی با خواص و سودمندی های نقد، نه با آثار و خواص نسیه و موکول شده به فرداها ! بی تردید شریعت اسلام به عنوان جوان ترین و کمال یافته ترین دین آسمانی پاسخها و پیگردهایش هم برای تدبیر حیات این جهانی و هم تأمین حیات آن جهانی ست و از این روی خبر صدق «الااسلام یعلوا و لایعلی علیه» بر تارک آن می درخشد و این ادعای صادقانه و آزمون پذیر را دارد که هیچ مشکلی از مشکلات بشر نیست که گشایشش در اسلام نباشد وهیچ حکمی از احکام نورانی و نیرومند آن نیست که خالی از اصل مهرورزی و انسان پروری باشد از این روی حکومت اسلامی موظف است تا با تکاپو در تثلیث: 1 استخراج و کشف احکام و قوانین الهی 2 – ابلاغ و اثبات حکمت ها و جلوه های مهرآمیز احکام 3 – اقدام و بکارگیری قوانین و احکام به منظور بهره مندی عملی از آنها، فعالیت های خود را سامان دهد، لذا با این اعتقاد دست به جستاری گذرا در موضوع مطالبات زنان زده تا در فضای انتخاب هشتمین رئیس جمهور میهن اسلامی، سهم زنان بویژه در بخش مدیریتی و سیاستها و اجرائیات کلان معلوم گردد تا در میان انبوه حرفهایی که عمدتاً در قالب آرزوهای احساس برانگیز و بعضاً در قواره برنامه های معقول مطرح می شود سهم زنان معلوم گردد، سهمی که یا از روی جهل برنامه ریزان، «ناشناخته» می ماند و یا از روی غفلت شان «نامتوازن» مطرح می گردد خاصه آنکه امروز ما در برابر یک رسالت عظیم جهانی قرار داریم، در این زمان ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، چه قصد تعلیم جهان را داشته باشیم و یا نداشته باشیم مورد توجه و تمایل مردم آزاده و معنویت جوی جهان هستیم که در گوشه و کنار دنیا، ایران اسلامی را «آرمانکده» خود می دانند و می بینند و پی گیر این دلواپسی بزرگ هستند که سرنوشت آرمانها با همت آرمانگرایان چه می شود؟ لذا شناخت احکام و آموزه های اسلام «به راستی» و پیاده کردن و دنبال کردن آن «به درستی» ضمن اینکه ما را در آن رسالت جهانی موفق می دارد، شهد حاکمیت احکام خدا را در کام شهروندان اش می چشاند، و آنها را یک به یک، مبلغ پیام عدالت خواهانه انقلاب می کند که همین موضوع، رسالت ما را یک رسالت «تاریخی جهانی»نموده است. رسالتی که در آن نقش بی جایگزین و بی مانند زنان، انکار ناپذیر است به همین دلیل ما ادعا داریم هم چنانکه در اصل پذیرش و پرورش پیام انقلاب اسلامی، زنان به عنوان نخستین آحاد ایمان آورندگان، نقش بی بدیلی را داشتند در عرصه جهانی نیز اگر بخواهد خبر خیری در دنیا اتفاق بیافتد و ماندگار و فراگیر شود باز باید ماجرا از زنان آغاز شود که هم قابلیت پذیرش بهتر را دارند و هم قدرت پرورش بیشتر را . . . .

به جهت همه ضرورتها و قابلیت های برشمرده لازم است موقعیت زنان در استراتژی ملی رئیس جمهور منتخب مردم معلوم گردد تا توانها و تکلیفها حق ها و حدها، بدرستی شناخته و دنبال شود بدین منظور ما نیز از انباشت حرمانها، مرارتها، و توقعات انجام نشده زنان، مطالبات شان را دسته بندی نموده و ضمن اعتراف به اینکه انباشت مطالبات زنان یا نتیجه دور افتادگی از قوانین مترقی اسلام است و یا ناشی از اجرای نادرست قوانین درست، آرزو می کنیم که بعد از این حرفهای ابری شکل و متغیر در موضوع زنان پایان پذیرد، تا بعد از این کمتر شاهد سرگردانی زنان در رسیدن به قله قاف آرزوها و تعارفات ناشدنی! باشیم و ببینیم که با یک نگاه واقع گرایانه مسئولان درد آشنا در رفع موانع جدی ای که بر سر راه ترقی و تعالی زنان وجود دارد، سختکوشی می کنند که البته این حقیقت را هم باید از نظر دور نداشت که زنانِ جویای تأمین حقوق در جامعه امروز، در وقت ضرورت ایثارِ حقوقِ فردی چگونه حقوق خود را در پای تکالیف عظیمی چون حفظ کیان اسلام و انقلاب همانند دوران دفاع مقدس فدا می کنند و نکته آخر، قبل از طرح فهرست مطالبات زنان، این است که این مطالبات، در راستای کسبِ توصیفی است که امام رحمه الله علیه از اسلام داشتند، ایشان در فرازی از سخنان خود فرمودند: اسلام دو کلمه است کلمه اول این است که «لاتَظلمون» یعنی ظلم نکنید و کلمه دوم آن است که «لاتُظلمون» یعنی مورد ظلم واقع نشوید و چه کسی است که نداند برای ظلم نکردن «اخلاق» می خواهیم و برای ظلم نشدن «قانون»، در این تعریف کوتاه و محکم و مستند، حضرت امام هم روح اخلاقی اسلام، برای ساختن انسان تبیین می شود و هم روح نظام مندی و قانون گرایی آن برای ساختن جامعه، چرا که اخلاق، فرد را تطهیر می کند و قانون جامعه را، البته باید در همین موضوع اعتراف کرد که ما در مسئله زنان از یک سو با کمبود قوانین متوازن و معین حقوق و حدود ایشان مواجهیم و از سوی دیگر با وفور عدم اجرا و یا اجرای ناقص قوانین، که اگر این بی اعتنایی ها و بی توجهی ها ادامه یابد معلوم نیست که چه هزینه های سنگینی را برای آن متحمل خواهیم شد و چه آسان و ناباورانه از «عرصه فرصتهای نزدیک» به «ورطه تهدیدهای ناگهانی» خواهیم افتاد. که اذیت شدن زنان ضمن اینکه، آرامش نیمی از جامعه را بر هم می زند، و پرورش نیمه دیگر آن را نیز مختل خواهد نمود و چه زیبا و جامعه شناسانه امام علی بن ابیطالب(ع) فرموده است: و لا تهییجوا النساء باذیً... «زنان را با اذیت ها دچار هیجان نکنید» که نه آنان آرام می یابند و نه جامعه.

از این رو مطالبات زنان را در عرصه های چهارگانه فرهنگی اجتماعی – اقتصادی وسیاسی دسته بندی نموده و با بیان فهرست موضوعات و عناوین از اندیشمندان دلسوز و مدیران دردمند درخواست هم اندیشی و ارائه راهکارهای عملی را داریم.

1- مطالبات زنان در عرصه فرهنگی:

تبیین توان و استعداد زنان و لزوم افزایش و بکارگیری آن بر اساس آموزه های دینی و مستندات سنت و سیره معصومین و بینش و روش امام و مقام معظم رهبری.

تبیین دیدگاهها اسلام در موضوع زن و تبدیل نظرگاهها به سیاستها و برنامه ها به منظور تأمین «حق مساوی بودن» در حقوق انسانی و «حق متفاوت بودن» در حقوق زن بودن.

تبیین حقوق و حدود ویژه زنان و روان سازی پذیرش و آسان سازی دسترسی به ملزومات مربوط به آن در بعد تکوینی نظیر قاعدگی، بارداری، زایمان، شیردهی و در بعد تکریمی نظیر حجاب و . . .

تبیین نظرگاههای لیبرالیسم فمینیسم در موضوع هویت زن – نحوه حمایت از او و نتایج عمل و کارکرد این نگاه در جوامع مختلف.

ترسیم منحنی آگاهی ها و اطلاعات مورد نیاز زنان جهت انجام وظایف و کسب حقوق.

2 - مطالبات زنان در عرصه اجتماعی:

بهره مندی از بهداشت – پوشاک – تغذیه – تفریح – مناسب و متناسب با حقوق و حدود زنان.

دسترسی آسان و فراگیر و ارزان به اقلام مورد نیاز جهت تأمین حجاب، بهداشت، تفریح سالم و… .

رسیدگی امدادی به زنان آسیب دیده و در معرض آسیبهای اجتماعی با تدوین سیاستهای پیشگیری کننده و ایجاد مراکز حمایت کننده.

3 - مطالبات زنان در عرصه سیاسی:

تبیین سهم زنان در چینش مدیران سیاسی کشور.

تبیین جایگاه نخبگان و توده های زنان در مشارکتهای سیاسی کشور.

تبیین نقش نخبگان و توده های زنان در مشاغل سیاسی کشور.

تبیین استراتژی مشخص و متوازن بر اساس آموزه های دین به منظور بهبود وضعیت منحنی فرصتهای مشارکت و مشاغل سیاسی زنان.

تبیین نقش زنان در تحقق انقلاب فرهنگی و صدور فرهنگ انقلاب.

تبیین جایگاه و سهم سیاسی زنان در چینش مدیرتهای عالی کشور.

تبیین نقش زنان در مشاغل سیاسی در تاریخ اسلام.

تبیین نقش زنان در مدیریتهای کلان حکومت حضرت مهدی(عج) با توجه به نسبت قابل تأمل ] کمتر از یک به 6 حضور زنان [ در امیران و سران حکومت ایشان.

4 - مطالبات زنان در عرصه های اقتصادی:

تعریف کار زنان و تعیین و حمایت از تأثیر آن در درآمد ملی.

تبیین جایگاه اقتصادی زن از دیدگاه اسلام و مرز پایانی و حمایت های عملی نظام از آن.

تبیین دیدگاه نظام نسبت به ضرورت، میزان و حمایت دسترسی به مشاغل و فرصتهای اشتغال زا.

تبیین مفهوم و پی گیری عملیاتی شایسته سالاری در مشاغل.

حفظ و حمایت از طبیعت زن و دفاع عدالتمندانه از جذب، بکارگیری، ارتقاء و بازنشستگی و فوت زنان در مسیر اشتغال.

تبیین ضرورت توانا سازی اقتصادی زنان و شناسایی مصادیق آن و ارائه طریق.

پیش بینی مراکز حمایت کننده از حقوق اقتصادی زنان در تظلمات و رسیدگی به شکایات ایشان.

در پایان آرزومندیم که طرح مطالبات زنان، با نوع و حجم پی گیری های متناسب، زمینه را برای حضور هر چه بیشتر زنان شایسته ایران اسلامی در عرصه های مختلف فراهم آورد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان