ماهان شبکه ایرانیان

تأثیر زمان بر پوست

گفتگو با دکتر پرویز طوسی درباره تغییرات پوست و مو در دوران سالمندی   اگر شما پایتان را از ۶۰ سالگی آن طرف‌تر گذاشته‌اید، حتما می‌دانید که پوست و موی شما در این سنین تغییراتی با قبل کرده است

تأثیر زمان بر پوست

گفتگو با دکتر پرویز طوسی درباره تغییرات پوست و مو در دوران سالمندی
 

اگر شما پایتان را از 60 سالگی آن طرف‌تر گذاشته‌اید، حتما می‌دانید که پوست و موی شما در این سنین تغییراتی با قبل کرده است. با دکتر پرویز طوسی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی درباره این که چه کنیم تا در سالمندی پوست و موی سالم و زیبایی داشته باشیم، به گفتگو نشسته‌ایم:

آقای دکتر! بسیاری از سالمندان از لکه‌های قهوه‌ای‌رنگ روی دستانشان گله دارند، علتش چیست؟
 

عوارض پوستی که در سنین بالا مشاهده می‌شوند انواع متعددی دارند. یک نوع آن لکه‌هایی است که در قسمت‌هایی که در معرض نور آفتاب‌اند مانند صورت و پشت دست‌ها بروز می‌کنند.
این لکه‌ها قهوه‌ای رنگ‌ هستند و اگر روی آنها دست کشیده شود، پوسته زبری دارند. این لکه‌ها عوارض دیررس نور آفتاب هستند و ممکن است پیش سرطانی باشند، یعنی در آینده به نوعی سرطان پوست تبدیل شوند. این لکه‌ها بیشتر در افراد با موی بور، چشم آبی و پوست سفید مشاهده می‌شود که باید از سنین کودکی در برابر آفتاب خوردن زیاد به پوست محافظت شوند. نوع دیگر لکه‌های قهوه‌ای رنگ وجود دارد که جنبه ارثی دارند. پوسته ندارند و اهمیت چندانی هم ندارند فقط از لحاظ زیبایی ممکن است برای فرد ایجاد ناراحتی کنند.

این لکه‌ها سرطانی هم می‌شوند؟
 

در سنین بالا باید به فکر بدخیمی‌های پوست بود زیرا بدخیمی پوست در این سنین افزایش می‌یابد و بیشتر دیده می‌شود مانند انواع به خصوصی از سرطان پوست. اگر فرد زخمی پیدا کرد و یک ماه بگذرد و خوب نشود یکی از تشخیص‌ها سرطان است که باید به پزشک متخصص مراجعه کرد تا نمونه‌برداری شود و زیر میکروسکوپ بررسی شود. ملانوم سرطان دیگری است که سرطان سلول‌های رنگ دانه‌ساز پوست است و به صورت لکه خود را نشان می‌دهد و پس از مدتی ناگهان تغییر رنگ می‌دهد و حدودش نامنظم می‌شود یا خون‌ریزی می‌کند و یا برجستگی‌هایی روی آن دیده می‌شود و موجب مراجعه فرد به متخصص پوست می‌شود.
نوعی دیگر از سرطان روی لکه‌ای زبری که قبلا در موردش صحبت کردیم، روی ضایعات متعدد پوستی و جاهای سوختگی قدیمی دیده می‌شود البته در جاهایی که در معرض نور آفتاب است، بیشتر است و در کسانی که پیوند کلیه انجام داده و داروهای تضعیف کننده ایمنی می‌خورند، احتمال بروز این سرطان وجود دارد.

سالمندان با چین و چروک‌ها چه‌کنند؟
 

به دو دلیل چین و چروک‌ مشاهده می‌شود. یکی ارث و دیگری آفتابی که در سال‌های متوالی بر پوست می‌تابد بنابراین بهتر است از کودکی بچه‌ها لباس‌های کافی بپوشند و جاهایی را که در معرض نور آفتاب است با ضدآفتاب و همچنین کلا‌ه‌های لبه‌دار بپوشانند.

خشکی پوست در این سنین طبیعی است؟
 

تغییراتی در موها مشاهده می‌شوند. موها خاکستری و سفید می‌شوند، تعداد موها کم می‌شوند و می‌ریزند و همچنین ناخن‌ها ضخیم می‌شوند و پوست چروک می‌خورد. خشکی پوست نیز در این سنین بسیار شایع است.

تأثیر زمان بر پوست


آیا داروها هم بر پوست سالمندان تاثیر دارند؟
 

بله. عوارض داروها روی پوست مشاهده می‌شوند و افراد مسن به علت اینکه داروهای متعددی مصرف می‌کنند باید به عوارض داروها هم توجه داشته باشند و اگر بثورات پوستی مشاهده کردند باید به متخصص پوست مراجعه کنند و درمان لازم را انجام دهند.

بعضی از خانم‌ها در سالمندی از کم شدن موهایشان شکایت دارند، چه کار می‌توانند انجام دهند؟
 

اگر خانمی ریزش موی مانند مردان داشته باشد درمان خیلی موثری وجود ندارد اما اگر ریزش مو خفیف باشد می‌توانند از محلول‌هایی که دوام موها را بیشتر می‌کنند، استفاده کنند.

آیا این چین و چروک‌ها و لکه‌هایی که اسم بردید درمان دارند؟
 

بله در صورت خفیف بودن می‌توان این عوارض را با لیزر و کرم و درمان‌های رایج دیگر از بین برد که یکی از درمان‌ها برای لکه‌ها سرما درمانی است.
منبع:http://salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان