گزیده ای از بیانات رهبر انقلاب اسلامی پیرامون اهمیت انتخابات مجلس شورای اسلامی و تبیین جایگاه مجلس در نظام اسلامی:
انعکاس اراده ملت جایگاه مجلس، جایگاهی است بسیار عالی؛ انعکاس نظرات و اراده ی ملت در قوانین و مقررات کشور و رگه های اجرایی کشور است؛ این چیز کمی نیست.
بیانات در دیدار با وزیر و مسؤولان وزارت کشور و استانداران 27/09/1370
مجلس؛ مظهر اراده مردم مجلس شورای اسلامی، یک مرکز اساسی و تعیین کننده برای انقلاب است. همه ی سر رشته های امور، به مجلس شورای اسلامی بر می گردد. مجلس، مظهر حضور و اراده ی مردم در صحنه های گوناگون سیاسی و اقتصادی است. اگر مردم چیزی را در زمینه های اقتصادی یا سیاسی بخواهند که بشود یا نشود و چیزهایی را بخواهند که به سرنوشت کشور ارتباطی پیدا می کند، باید اراده ی خویش را از حنجره و زبان نماینده ی خود بیرون بدهند و به صورت قانون درآورند و این قانون در سطح کشور عمل بشود. این، تأثیر مردم در قانونگذاری است.
بیانات در دیدار خانواده های شهدا و ایثارگران و دست اندرکاران برگزاری انتخابات 22/09/1368
مجلس؛ تجلیگاه عزت ملی مجلس جایگاه بسیار مهمّی است؛ خانه ی ملت است؛ تجلّیگاه عزّت ملی ماست؛ می تواند عزّت اسلامی و عزّت ملی ما را به دنیا نشان دهد؛ تأمین کننده ی منافع عمومی است. با قوانین مجلس است که مسؤولان می توانند حرکت کنند و پیش بروند. مجلس می تواند حافظ امنیت ملی باشد؛ می تواند سدّ مستحکمی در برابر تعرّض دشمنان و طمع ورزی بیگانگان باشد.
بیانات در اجتماع بزرگ مردم قزوین 25/09/1382
انتخابات؛ نقطه وصل مردم و نظام انتخابات، آن نقطه ی اساسی وصل افکار و آرای مردم به بدنه ی نظام اجرایی است. اگر انتخابات - همچنان که بحمداللَّه در گذشته همین طور بوده است - با حضور مردم، با اراده ی مردم، با آزادی کامل مردم و انتخاب آزادانه ی آنها انجام بگیرد، و حداکثر آگاهی از سوی مردم به کار برود، تا این که افراد صالح و شایسته و حقیقتاً حایز شأن نمایندگی این ملت عظیم، به مجلس فرستاده بشوند، نظام اسلامی می تواند مطمئن باشد که در جهت آرزوها و هدفهای خود در حرکت است. این، نقش انتخابات و شأن والای انتخابات است.
بیانات در دیدار با وزیر و مسؤولان وزارت کشور و استانداران 27/09/1370
اتکای به ایمان و عواطف مردم؛ سرّ شکست ناپذیری نظام مسأله ی انتخابات، مسأله ی بسیار مهم و اساسی و تعیین کننده ای است. اهمیت انتخابات از جهات گوناگونی است. یکی از آنها این است که نظام ما نظامی است متّکی به ایمانها و عواطف و علایق مردم. اساساً سرِّ شکست ناپذیری این نظام این است که به مردم متّکی است. این چیز مهمّی است. اتّکای به مردم هم آسان به دست نمی آید و همه جا حاصل نمی شود. اگر یک سرِّ الهی در میان نباشد، توجّه نفوس و دلهای مردم هم ممکن نیست. شما ملاحظه بفرمایید، خدای متعال به پیغمبرِ با آن عظمت می فرماید: «هو الّذی ایّدک بنصره و بالمؤمنین»؛ یعنی مؤمنین را در کنار نصرت الهی می آورد. هیچ بُعدی هم ندارد که آدم بگوید که این «بالمؤمنین»، تفسیر جزئی از مفهوم «بنصره» هم هست که اصلاً نصر الهی به وسیله ی مؤمنین تحقّق می پذیرد. البته در مواردی هم نصرتهای خارج از مقولات عادی در زمان آن بزرگوار بوده است - مثل ملائکه ی مسوّمین و غیرذلک - لیکن عمده اش مؤمنین اند. بعد هم می فرماید: «لو انفقت ما فی الأرض جمیعاً ما الّفت بین قلوبهم و لکنّ اللَّه الّف بینهم». یعنی ای نبی گرامی ما! این «بالمؤمنین»ی هم که ما می گوییم، خیال نکن که خودت توانستی آنها را جذب کنی؛ نه - این کار من و ما و کار عوامل مادی و بشری نیست - این سرّ الهی و سرّ معنوی است.
حال آن نکته ی باریکتر ز مو این جاست که همین سرّ الهی و معنوی هم قابل تعریف است. چیزی نیست که بگوییم عقل شما مردم نمی رسد و سه، چهار نفری هستند که این چیزها را می فهمند؛ نخیر. این امر واضحی است. این سرّ الهی عبارت است از ایمان. وقتی ایمانها در دلهای مردم می جوشد و به مرحله ی عمل سرازیر می شود، نتیجه این است که هر پدیده ای که متّکی به ایمان الهی است، تقویت پیدا می کند.
بیانات در دیدار اعضای هیأت نظارت بر انتخابات شورای نگهبان 14/11/1374
حضور در انتخابات؛ زره پولادین در مقابل مستکبران حضور در انتخابات یکی از مستحکم ترین وسیله هایی است که این ملت می تواند آن را مثل یک زره ی پولادین در مقابل خود و در مقابل حمله ی دشمنان و سوءنیّت و بد دلیِ مستکبران و دخالت کنندگان نگه دارد. انتخابات بسیار مهمّ است.
بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم قم در آستانه سالروز قیام 19 دی 18/10/1382
انتخابات؛ سنگر کشور اهمیت اوّلِ انتخابات به خاطر این است که انتخابات سنگر کشور است؛ حضور مردم در پای صندوقهای رأی، مصون ساز سرنوشت ملت و مردم است و دشمن را از تعرّض و تجاوز و پُرروییِ بیشتر باز می دارد.
بیانات در خطبه های نماز جمعه تهران 24/11/1382
نمونه عظمت نظام اسلامی مسئله ی انتخابات خیلی مهم است. یکی از نمونه های عظمت این نظام، همین انتخابات است. برای همین هم هست که انتخابات ملت ایران - این پدیده ی به این وضوح - را انکار میکنند. مردمسالاری، این چیز واضح را که وابسته ی به انتخابات مردمی است - که در ایران در طول این بیست و هشت نه سال، هر سالی یک بار به طور متوسط اتفاق افتاده است - دشمنان عنود و لجوج انکار میکنند. چرا؟ چون میدانند که این یکی از آن شاخصه های مهم پیروزی ملت ایران است.
بیانات در دیدار هزاران نفر از مردم قم به مناسبت سالروز قیام 19 دی ماه 19/10/1386
نمایشگاه عزم و رشد ملی آنچه که امروز میخواهم به شما بگویم، این است که ملت ایران انتخابات را قدر بدانند. انتخابات یک نمایشگاه است برای نشان دادن عزم و رشد ملی ملت ایران، استقامت ملت ایران، دانائی و هوشیاری ملت ایران، پایبندی ملت ایران به نظام مردم سالاری دینی.
بیانات در اجتماع عظیم مردم یزد 12/10/1386
آن چیزی که قدرت معنوی ملت را به رخ دشمن میکشد انتخابات مصونیت بخش به کشور است. آن چیزی که هیبت این ملت را حفظ میکند، قدرت معنوی او را به رخ دشمنان میکشاند و آنها را از تعرض منع میکند و میترساند، حضور مردمی است؛ که یکی از مظاهرش همین انتخابات است.
خطبه های نماز جمعه تهران 14/11/1390
ملتهای دیگر به انتخابات ما نگاه میکنند من مطمئنم که این انتخابات برای ملتهای دیگر هم یک نشانه ای است. برای همین هم هست که دستگاه های خبیث استکبار، از آمریکا و انگلیس و صهیونیستها و دیگران، دارند مرتباً تلاش میکنند که این انتخابات را به یک جوری خراب کنند، مخدوش کنند. کشورهای دیگر نگاه میکنند ببینند این پیشکسوت انتخاباتی و انقلابی - که ملت ایران است - چه کار خواهد کرد. ملت ایران در این زمینه، جزو پیشکسوتهاست. ملتهای دیگر نگاه میکنند ببینند انتخابات در ایران به کجا خواهد رسید. استکبار دوست دارد که انتخابات در کشور ما آنچنان بشود که ملتها را مأیوس کند.
بیانات در دیدار مردم قم به مناسبت سالروز 19 دی 19/10/1390
مجلس صالح میتواند اثر بگذارد یک مجلس صالح و سالم و قوی میتواند بر عملکرد همه ی دستگاه های کشور اثر بگذارد؛ بر عملکرد دولت، بر عملکرد قوه ی قضائیه، حتّی بر عملکرد نیروهای مسلح میتواند اثر بگذارد. مجلس قوی، مجلس صالح، مجلس سالم، یک چنین وضعی دارد. خب، این مجلس را کی میتواند تشکیل بدهد، جز مردم؟ دشمن این را نمیخواهد.
خطبه های نماز جمعه تهران 14/11/1390