پروانه سلحشوری در نشست واکاوی ضرروت حضور زنان در کابینه دولت دوازدهم در کتابخانه ملی، گفت: براساس سخنان آقای روحانی حضور زنان در عرصههای مدیریت در دوران دولت یازدهم 268 درصد رشد داشته اما این میزان رشد و حضور، زنان را راضی نمیکند چراکه در حال حاضر زنان در سطوح بالای اجتماعی و آموزشی قرار داشته و مطالبه محور هستند.
رییس فراکسیون زنان مجلس ادامه داد: درست است در کابینه معاونت رییسجمهور بالاتر از وزیر قرار دارد اما روحانی برای پست معاونت نیاز به رای مجلس ندارد اما آنچه برای ما در فراکسیون زنان اهمیت دارد این است که مجلس باید خود را ثابت کند تا چه حد زنان را همراهی خواهد کرد و این مطالبه را در روزی مطرح کردیم که خود رییسجمهور از تبعیضها بر علیه زنان شکایت داشته و به ما وعده دادند فرصتهای برابری برای زنان قائل خواهد شد.
او با تاکید بر اینکه ما دیگر حتی فرصت برابر هم نمیخواهیم، گفت: سطح مطالبه بهحدی پایین آمده که ما فرصت برابر نمیخواهیم بلکه میخواهیم مولاوردی سرجایش بماند و این مطالبه امروز تمامی زنان است.
او ادامه داد: ما نیز معتقد به بحث شایستگی هستیم. بهشخصه بهشدت به شایستهسالاری اعتقاد دارم. هر چند تبعیض مثبت برای کشورهای در حال توسعه را تا حدودی ضروری نمیدانم اما با این وجود معتقدیم زنان ما این شایستگی و توانایی را دارند که در قدرت حضور داشته باشند ولی از آنجایی که قدرت در دست افراد خاصی است حداقل مطالبه ما فرصت دادن به زنان است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: در مجلس در چهارشنبه آخر هفته که معمولا نماینده شهرستانها در شهرهای خود حضور پیدا میکنند از 176 نماینده حاضر 157 نماینده امضا کردند که با حضور وزیر زن در کابینه موافق هستند. یعنی ما توانستیم توافق مردان را در مجلس بگیریم. با این حال همان روز چهرههای شاخصی از نمایندگان اعلام کردند که ما در صورتی امضا میکنیم که واژه اصلح آورده شود با این حال ما جواب دادیم برای مرد بودن وزیر چنین شرطی را مطرح میکنید که برای زنان شرط و شروط میگذارید؟
سلحشوری با طرح این پرسش که جامعه چقدر از وزیران مرد رضایت دارد، تصریح کرد: از آنجایی که جامعه از عملکرد برخی وزرای مرد به شدت ناراضی هستند اما راضی نیستیم جای آنها را به یک زن بدهیم اما تا نوبت به زنان میشود میگویند باید مراحل را بگذرانند، پس این همه مردان که چهل سال است پس از انقلاب در حال تجربهاندوزی هستند چرا اجازه نمیدهند زنان هم در این آزمون و خطا، خطا کنند؟
او ابراز تاسف کرد که منظور از فرصت برابر ، دادن پنجاه درصد وزارتخانه ها به زنان نیست. چون به مرگ گرفته اند و به تب راضی شده ایم. از یک سو نگران باقی ماندن خانم مولاوردی هستیم و از سویی انتظار داریم که وزارت به زنان سپرده شود زیرا در دولت قبل و دولت های قبل وزرای مردی بودند که خوب عمل نکردند.
احمدینژاد حریم روحانیت را شکست
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: زنان باید بتوانند خود احزاب سیاسی قدرتمندی ایجاد کنند و با مطالبه عام و حضور مستمر در این عرصه جای پای خود را محکم کنند.
اشرف بروجردی در نشست واکاوی ضرورت حضور زنان در کابینه دولتدوازدهم، مشارکت سیاسی و اقتصادی زنان را از عوامل و شاخصهای اصلی توسعهیافتگی دانست و گفت: در ایران در عرصه زنان نه توسعهیافتهایم، نه در حال توسعه. زنان در کشورهای توسعهیافته از معبر سازمانیافتگی سیاسی و حزب وارد عرصههای قدرت میشوند اما در کشورهای در حال توسعه همچون پاکستان و هند زنان از طریق رابطههای خانوادگی اقبال عمومی پیدا کرده و به عنوان چهره شاخص شناخته شدند.
او با مقایسه حضور زنان در عرصه سیاست بین کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه اظهار داشت: یکی از ویژگیهای اصلی کشورهای در حال توسعه آن است که زنان همچون آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و مارگارت تاچر نخستوزیر بریتانیا هر دو از طریق احزاب خود به قدرت رسیده و تبدیل به مهرههای سیاسی جریانساز و ماندگار شدند، با این حال ایندیرا گاندی و بینظیر بوتو هم بهواسطه خانوادههای خود مطرح شده و با این رویکرد رای آوردند.
او با تاکید بر اینکه اعتماد به نفس زنان نقش بسیار مهمی در این عرصه دارد، خاطرنشان کرد: حضور زنان بهعنوان وزیر و معاون بهدلیل پست و قدرت نیست بلکه به علت بیشتر دیدهشدن بخش عظیمی از جامعه است و ما منتظریم ببینیم دولت چه تصمیمی در آینده میگیرد. شاید باید یک نسل فدا یا حتی فنا شود تا بتوان عرصه را برای مشارکت زنان باز کرد.
بروجردی با اشاره به دستاوردهای رییس دولت اصلاحات در حوزه زنان ابراز داشت: سیدمحمد خاتمی شخصا میخواست وزیر زن معرفی کند و به این مساله اعتقاد و باور داشت اما نمیتوان تشریح کرد چرا نتوانست وزیر زن معرفی کند اما احمدینژاد در دولت نهم و دهم دغدغه حفظ روحانیت را نداشت و حریم روحانیت را شکست.
2727