به گزارش ایسنا، دوباره لیگ یک که همیشه آبستن اتفاقات عجیب و غریب است، آغاز میشود تا شاهد شروع تب فوتبالی در شهرهایی که در لیگ برتر نماینده ندارند باشیم. البته اتفاقات عجیب و غریب لیگ یک مثل نوزاد زودرس، قبل از موعد خودشان را نشان دادند. از نحوه انتخاب سرمربی آلومینیوم اراک تا همه کاره شدن اسپانسر در صبای قم!
با همه این اوصاف، روز دوشنبه 16 مرداد این رقابتها استارت میخورد. امسال سومین فصلی است که لیگ یک در یک گروه برگزار میشود و شهرداری ماهشهر، شهرداری تبریز، برق جدید شیراز، ماشین سازی تبریز و صبای قم تازه واردان این بازی ها هستند. نکته جالب درباره تیمهای لیگ یک این است که نزدیک به 80 درصد از آنها در فاصله یک ماه مانده به آغاز این رقابتها تیمشان را تشکیل دادهاند.
آلومینیوم اراک – صبای قم؛ داربی شهر فرنگ
آلومینیوم اراک و صبای قم دو تیمی هستند که تا الان بیشتر با حواشی شان خبرساز شدهاند. اراکی ها که تا یک ماه پیش منتظر رضایت مدیران شرکت ایرالکو و کارخانه آلومینیوم اراک برای تیم داری بودند تا بدانند در لیگ یک حضور دارند. پروسه رضایت مدیران این شرکت باعث جدایی مهدی پاشازاده و اکبر محمودی، سرمربی و مدیرعامل وقت این تیم شد. پس از آن هم پروسه عجیب انتخاب سرمربی که مانند هفته خوان رستم بود و پس از اتفاق نظر روی علی مرزبان، علی حنطه به عنوان سرمربی انتخاب شد! البته این دو پروسه، آخر کار نبود و پس از آن پروسه انتخاب مدیرعامل کلید خورد. علی دهشمند به عنوان مدیرعامل انتخاب شد ولی اخباری به گوش میرسد که باشگاه هنوز مدیرعامل ندارد و این اخبار توسط خود دهشمند منتشر شده است! نکته دیگر درباره این تیم این است که هنوز پرونده تبانی فصل گذشته آنها مقابل فجر سپاسی باز است و هنوز رای آن صادر نشده است.
در سوی دیگر میدان صبای قم قرار دارد که تا همین دو سه هفته پیش منتظر سقوط نفت تهران بود تا دوباره به لیگ برتر بازگردد ولی پس از نا امید شدن از این قضیه به سراغ انتخاب سرمربی رفتند و سهراب بختیاری زاده را انتخاب کردند. اوضاع خوب پیش میرفت تا اینکه باشگاه اسپانسر جدید گرفت و آنها با حضور بختیاری زاده مخالف بودند. بختیاری زاده رفت و اسماعیل اسماعیلی که گزینه مورد تایید اسپانسر بود به عنوان سرمربی انتخاب شد. اما اسماعیلی در اقدامی عجیب در تمرینات غیبت کرد تا دو روز مانده به شروع لیگ یک ناصر بختیاری زاده سرمربی این تیم شود. باید دید تقابل این دو تیم در همین هفته ابتدایی لیگ یک به خیر و خوشی تمام میشود یا نه!
نفت مسجد سلیمان – ماشین سازی تبریز؛ دوئل دو استقلالی
نفت مسجد سلیمان خیلی زود با ادامه همکاری با محمود فکری وارد بازار نقل و انتقالات شد و توانست بازیکنان توانمندی جذب کند. آنها از معدود تیم هایی بودند که خیلی زود کارشان را برای فصل جدید انتخاب کردند. اما ماشین سازی تبریز پس از سقوط به لیگ یک، کارش را منفعلانه ادامه داد تا حدود یک ماه و نیم پیش که دوباره رسول خطیبی را به نیمکت این تیم بازگرداندند. خطیبی با علم اینکه از تیمهای دیگر عقب است با بازگرداندن همبازیان سابق در هر پست و بازیکنانی که قبلا با آنها همکاری داشته، تیم خوبی را جمع کرد. حتی او توانست مهرداد بایرامی را در مجادله با مس کرمان به تیمش بیاورد.
هر دو تیم بازی های تدارکاتی با تیم های لیگ برتری مانند تراکتورسازی و نفت تهران برگزار کردند و عملکرد نسبتا خوبی از خودشان به نمایش گذاشتند. باید دید تقابل محمود فکری و رسول خطیبی که کاپیتان و بازیکن اسبق آبی پوشان پایتخت محسوب میشود با چه نتیجه ای به پایان میرسد.
ایرانجوان بوشهر – نساجی مازندران؛ جدال محبوب ترینها
این دو تیم نه تنها از پرطرفدارترین تیمهای لیگ یک بلکه از تیمهای پرطرفدار ایران هستند. البته آنها برای حضور در فصل جدید لیگ آزاداگان سرنوشت مختلفی داشتند. ایرانجوان بوشهر حدود یک ماه پیش با یک انقلاب در سیستم مدیریتی اش مواجه شد و با برگزاری مجمع عمومی باشگاه با حضور سهامداران این باشگاه، افراد هیات مدیره ایرانجوان تغییر کردند. کبگانیان که همواره از بی پولی و انحلال صحبت میکرد رفت و علی وزیری که سابقه چندین ساله مدیریت این باشگاه را در کارنامه داشت، دوباره مدیرعامل این باشگاه شد. پس از این اتفاق سعید مفتخر به عنوان سرمربی ابقا شد و ایرانجوان که در فصل نقل و انتقالات بازیکنان اصلی اش مانند مهدی قائدی را از دست داده بود، شروع به ترمیم تیمش کرد.
اما نساجی مازندارن پس از پایان لیگ آزادگان فصل گذشته، تنها به چند هفته زمان نیاز داشت تا با اعمال تغییرات عظیم، خودش را برای حضور پر قدرت در فصل جدید این رقابت ها آماده کند. مهدی پرهام مالک این باشگاه که پس از تغییر 180 درجه ای حاضر شد برای تیمش دست به جیب شود، مهدی پاشازاده سرمربیکاربلد لیگ یک را به نساجی آورد و علی امیری را به جای عبدالحمید رمضانی به عنوان مدیرعامل باشگاه انتخاب کرد تا جمع استقلالی ها در این تیم جمع باشد. آنها یارگیری خوبی داشتند و اردوها و بازی های متعددی در راه آماده سازی برای فصل جدید رقابت های لیگ یک پشت سر گذاشتند تا به همه عاشقان این تیم نوید یک نساجی متفاوت نسبت به سالهای پیش را بدهند. هوارداران این تیم امیدوارند امسال طلسم صعود آن ها به لیگ برتر شکسته شود.
البته قائم شهری ها این هفته کار سختی دارند چون باید در گرمای بوشهر به مصاف ایرانجوان بروند و این برای تیمی که مراحل آماده سازی اش در مناطق خوش آب و هوا بوده کمی سخت است.
فجرسپاسی – بادران تهران؛ استارت نارنجی پوشان برای بهترین تیم جهان شدن
فجر سپاسی که فصل گذشته به صورت دراماتیک و بحث برانگیز با هدایت غلام حسین پیروانی در لیگ یک ماند، امسال را با علی کلانتری آغاز میکند که دو فصل پیش با هم تا پای لیگ برتر رفتند اما در ایستگاه آخر ناکام ماندند. در فصل نقل و انتقالات صحبت های زیادی از پیوستن عالیشاه و پهلوان به عنوان سرباز به این تیم بود اما در نهایت اتفاقی نیوفتاد. البته آنها کم کار هم نبودند و با جذب علی محمد نظری بازیکن سابق استقلال و مهدی دغاغله بازیکن سابق پرسپولیس در بازار نقل و انتقالات خودی نشان دادند.
زرد پوشان شیراز در همین هفته ابتدایی باید به مصاف یکی از آماده ترین تیمهای لیگ یک بروند. بادران که با پشتوانه مالی چند هزار نفر، اوضاع مالی خوبی دارد، زودتر از باقی تیمها کارش برای فصل جدید شروع کرد. آنها با محمد ربیعی همکاریشان را ادامه دادند و با جذب بازیکنان موفق فصل گذشته لیگ یک، یک تیم منسجم و قدرتمند بستند تا بتوانند امسال با صعود به لیگ برتر، یکی از موانع قهرمانی در جام باشگاه های جهان را برداشته باشند. با توجه به مهره ها و سرمربیان هردو تیم میتوان امیدوار به یک بازی خوب از سوی هردو تیم بود.
گل گهر سیرجان – اکسین البرز؛ آغاز ماموریت وینگو برای لیگ برتری شدن
وینگو بگوویچ سرمربی گل گهر در فصل گذشته بارها اعلام کرد که در فصل 97-96 لیگ آزادگان، گل گهر برای لیگ برتری شدن میجنگد. او در این راه بازیکنان با تجربهای مانند محمد غلامی و احمد حسن زاده را جذب کرد تا تجربه تیمش را بالا ببرد. این تیم هم مانند خیلی از تیم های شهرستانی لیگ یک در تهران اردو زد و با چند تیم لیگ برتری دیدار تدارکاتی برگزار کرد. در طرف دیگر میدان اکسین البرزی حاضر است که فصل را با یحیی گل محمدی به پایان رساند و امسال باید با علی لطیفی کارش را آغاز کند.
آنها که نیم فصل فصل گذشته با به خدمت گرفتن یحیی گل محمدی همه نگاه ها را به سمت خود آوردند، پس از پایان فصل با فسخ یک طرفه قرارداد از سوی این مربی مواجه شدند تا مدیران احساسی اکسین حتی تا مرز انحلال این تیم بروند. هولدینگ اکسین آمل که مالک این باشگاه است، حتی در نظر داشت که این تیم را به آمل منتقل کند تا مازندران در لیگ یک سه نماینده داشته باشد اما این اتفاق نیوفتاد.
به نظر میرسد اکسین که کارش را خیلی دیر آغاز کرد، کار سختی مقابل یکی از مدعیان این فصل لیگ آزادگان دارد.
ملوان بندرانزلی – برق جدید شیراز؛ تقابل ملوانان با بدل برق شیراز
سرمربیان هر دو تیم سابقه کار در لیگ برتر را دارند. نادر دست نشان در تیم ملوان با جذب بازیکنان جوانی که فصل گذشته در لیگ عملکرد خوبی داشتند تیم جوانی را دور هم جمع کرده است. البته او کاپیتان سابق این تیم یعنی پژمان نوری را به ملوان بازگردانده تا شاهد حضور کاپیتان کهنه کار این تیم در ملوان باشیم. البته آنها در این چند وقت درگیر پرونده شکایت زلاتکوفسکی به فیفا هم بودند و هنوز هم ممکن است از ملوانی ها امتیاز کم شود.
در طرف دیگر، برق جدید با داود مهابادی فعالیت چندانی در بازار نقل و انتقالات نداشته و مانند هندوانه سر بسته هستند. تنها نکته حائز اهمیت درباره این تیم، نامش است. فیفا بخاطر شباهت نام این تیم به باشگاه برق شیراز، فدراسیون فوتبال را 80 هزار دلار جریمه کرد.
ملوانان با اینکه در این دیدار میزبان هستند باید محتاط عمل کنند چون برقی ها میتوانند شگفتی امسال باشند.
راه آهن یزدان – شهرداری ماهشهر؛ مصاف پارس جنوبی جدید لیگ یک با بلاتکلیف ها
یکی از قدیمی ترین تیمها کشور در فاصله یک روز مانده تا آغاز لیگ آزادگان، هنوز در توقیف دادستانی تهران است و مشخص نیست که چرا باید با این شرایط اجازه حضور به این تیم در لیگ یک داده شود! هیچ چیز در باشگاه راه آهن مشخص نیست و پرونده های این باشگاه در فیفا هم باز است. البته بازیکنان این تیم به دور از هیاهو به همراه سیروس دین محمدی تمرین کردند ولی بازی دوستانه یا جذب بازیکن خاصی در این تیم اتفاق نیوفتاده است. باید دید سرنوشت این باشگاه که فصل گذشته در هفته آخر توانستند از سقوط به لیگ دو بگذرند، چه میشود و آیا امسال هم شاهد اتفاقاتی مانند سوء تغذیه و ... در این تیم هستیم یا نه؟
از شانس بد راه آهن آنها در همین هفته نخست در مقابل شهرداری ماهشهری قرار میگیرند که روی نیمکت خودش کوروش موسوی دارد. او سه فصل پیش توانست با فولاد نوین به لیگ برتر صعود کند اما از بد روزگار بخاطر حضور فولاد در لیگ برتر نتوانست با این تیم در لیگ برتر حضور پیدا کند. ماهشهریها در فصل نقل و انتقالات هم فعال بودند و چند بازیکن لیگ برتری هم جذب کردند. به نظر میرسد آنها هم به دنبال این هستند که مانند سپیدرود و پارس جنوبی خیلی زود به لیگ برتر برسند.
خونه به خونه بابل – مس رفسنجان، در هاله ای از ابهام مثل خونه به خونه
مالکان خونه به خونه که هر زمان دری به تخته میخورد حرف از کناره گیری میزنند، امسال هم در لیگ یک تیم داری میکنند تا شاید پس از چند فصل حضور در این رقابتها به لیگ برتر برسند. البته آنها این فصل مربی نام آشنایی روی نیمکتشان ندارند و با حسین رحمانی که یک مربی بومی است کارشان را آغاز میکنند.
مس رفسنجان هم امسال با یکی از پیشکسوتان استقلال پا به میدان میگذارد. آنها با تغییر مدیرعامل، علی سامره که سابقه حضور در مس رفسنجان را هم در کارنامه اش دارد به عنوان سرمربی انتخاب کردند تا ریسک بزرگی کرده باشند.
هر دو تیم در فصل نقل و انتقالات بی سر و صدا عمل کردند. البته خونه به خونه ای ها توانستند چند بازیکن با کیفیت لیگ یکی را جذب کنند اما بازیکنانی مانند پژمان نوری، محمد غلامی، امیرحسین فشنگچی و مازیار زارع و ... را هم از دست دادند.
البته هنوز وضعیت ورزشگاه میزبان این دیدار مشخص نیست چون سازمان لیگ اعلام کرد، ورزشگاه هفتم تیر بابل شرایط برگزاری دیدارهای لیگ یک را ندارد.
شهرداری تبریز – مس کرمان، تقابل لیگ برتری های سابق این بار در لیگ یک
دو تیمی که سابقه تقابل در لیگ برتر را دارند این بار باید در لیگ یک در مقابل هم صف آرایی کنند. شهرداری تبریز که پس از تبانی ها چند سال پیش دوباره به لیگ یک بازگشته با یک سرمربی گم نام کارش را در این رقابت ها آغاز میکند. آنها با علی صالح پناهی که موفق شد این تیم را به لیگ یک برساند، احتمالا باید به همراه تیم هایی مانند راه آهن و آلومینیوم برای بقا در لیگ یک بجنگند.
البته زمانی که این تیم به لیگ یک صعود کرد، حرف و حدیث هایی درباره احتمال عدم حضور این تیم وجود داشت چون هم شهرداری تبریز و هم ماشین سازی تبریز زیر نظر شهرداری تبریز هستند و این با قوانین بین و المللی مغایر است. به هر حال این تیم در لیگ یک حضور دارد.
مس کرمان هم که فصل گذشته به یکباره قافیه را باخت و نتوانست به لیگ برتر صعود کند، امسال به مانند شهرداری تبریز با یک مربی بومی کارش را ادامه میدهد. آنها احمد نخعی سرمربی فصل گذشته تیم دوم مس را به عنوان سرمربی انتخاب کردند. این انتخاب در حالی اتفاق افتاد که از عبدالله ویسی، علی مرزبان و حتی منصور ابراهیم زاده که فصل گذشته در مس ناکام بود به عنوان گزینه های سرمربی گری این تیم نام برده میشد.
باید دید تقابل این دو تیم قدیمی با مربیان تازه کارشان به کجا می انجامد.
برنامه کامل بازی های این هفته به شرح زیر است:
راه آهن یزدان – شهرداری تبریز، ساعت 18
ملوان بندر انزلی – برق جدید شیراز، ساعت 18
شهرداری تبریز – مس کرمان، ساعت 18
خونه به خونه بابل – مس رفسنجان، ساعت 18
آلومینیوم اراک – صبای قم، ساعت 18
فجر سپاسی شیراز – بادران تهران، ساعت 18
گل گهر سیرجان – اکسین البرز، ساعت 19:45
ایرانجوان بوشهر – نساجی مازندران، ساعت 20
نفت مسجد سلیمان – ماشین سازی تبریز، ساعت 20:30