ماهان شبکه ایرانیان

مدیرعامل بیمه "ما" با اشاره به فاجعه پلاسکو:

از لزوم بیمه‌های آتش سوزی تا عدم پوشش ریسک‌های سوداگرانه

در روزهای گذشته با تجربه تلخِ پلاسکو افراد بیشتری از جامعه به فکر بیمه کردن دارایی‌های خود افتاده‌اند، مدیر عامل بیمه ما، در این مورد می‌گوید صنعت بیمه باید از این فرصت استفاده کرده و با تشکیل تیمی ساختمان‌های پرریسک تهران را شناسایی کند. او معتقد است ساختمان‌هایی در تهران هستند که ریسک هایی سوداگرانه دارند و بیمه کردنشان درست نیست.

از لزوم بیمه‌های آتش سوزی تا عدم پوشش ریسک‌های سوداگرانه

به گزارش ایسنا، مجید صفدری در نشستی خبری که درباره حادثه پلاسکو تشکیل شد، گفت: با توجه به آمار و ارقامی که توسط شورای شهر و شهرداری تهران استخراج شده است، حدود 6 هزار ساختمان قدیمی در تهران وجود دارد که از دیدگاه من این ساختمان‌ها به عنوان پاشنه آشیل تهران هستند، اگر خدای نکرده این‌ها دچار حادثه آتش‌سوزی شوند ممکن است میلیاردها تومان زیان ملی ایجاد شود و ثروت‌های ملی هدر رود نکته دوم اینکه متاسفانه در این 6 هزار ساختمان نکات ایمنی رعایت نشده و در آن ها کسب و کار انجام می‌شود. این اتفاقی که برای پلاسکو رخ داد باعث شد 1600 میلیارد تومان از منابع ملی سوخت شود که این مبلغ در نزدیکی پایان سال لطمه جبران ناپذیری برای اقتصادِ مملکت خواهد بود. همچنین در آن حادثه عزیزانی که شهید شدند از دارایی‌های ملی بودند.

برای خاموش کردن آتش پلاسکو حداقل به 20 نردبان نیاز بود

وی افزود: در این ساختمان‌ها دسترسی به اطفا حریق وجود نداشته و ساخت و سازهای علمی هم در آن‌ها رعایت نشده است، اگر آن 6 هزار ساختمان دچار حریق شوند آیا آتش‌نشان‌های ما آمادگی برخورد و عملیات نجات را با این تجهیزات دارند. شما در حادثه پلاسکو دیدید که دو نردبان در خیابان جمهوری و یک نردبان در خیابان فردوسی مشغول خاموش کردن آتش بودند. هیچ جای دنیا خاموش کردن آتش چنین ساختمانی اینطور انجام نمی شود. این حجم آتش حداقل نیاز به 20 نردبان داشت. به ما اخباری رسیده است که این نردبان ها را هم شهرداری از شرکت مپنا قرض گرفته است. اگر این 6 هزار ساختمان نا ایمنِ تهران آتش بگیرد آتش‌نشانی ما می تواند با این امکانات اطفای حریق انجام دهد؟

صنعت بیمه ساختمان های قدیمی و پرریسک را شناسای می کند


مدیرعامل بیمه ما ادامه داد: ما باید در صنعت بیمه تیمی تشکیل دهیم و در مرحله اول ساختمان های قدیمی که در آن ها کسب و کار انجام می شود را شناسایی کنیم و دوما باید پس از شناسایی این ساختمان ها نکات بیمه را به آن ها یادآور شویم ما در بیمه های آتش سوزی بازدید اولیه داریم در بازدید اولیه توصیه های ایمنی را به آن ها می گوییم. برای صنعت بیمه فضای خوبی ایجاد شده و باید بتوانیم از این فضا استفاده کنیم. این کار نیاز به برنامه و تیم اجرایی و عملیاتی دارد لازم است هر کدام از شرکت های بیمه یک بخش از ساختمان‌های استان تهران را تحت نظر داشته باشد و برای بیمه آن ها برنامه ریزی کند. شرکت‌های بیمه باید اجرا، اقدام و عمل داشته باشد نه اینکه فقط حرف بزند. تئوری پردازی و نظریه پردازی در صنعت بیمه دیگر اثر گذار نیست.

صفدری اظهار کرد: در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته فروش بیمه‌های آتش سوزی مان بیشتر شده است مردم و صاحبان مشاغل تشخیص دادند که خرید بیمه آتش‌سوزی کالای ضروری است.

وی با بیان اینکه اصل اول در صنعت بیمه اصل حسن نیت است که باید توسط بیمه گر و بیمه گذار رعایت شود، گفت: هر یک از مشتریانی که در پلاسکو یا اطراف پلاسکو دارای بیمه نامه مرهونات بانکی از بانک ملت باشند، حتما در اسرع وقت خسارات آن ها را پرداخت خواهیم کرد. بیمه نامه مرهونات بانکی فرایند خاص خود را دارد. شفافیت در پاسخ گویی و پرداخت سریع خسارت از جمله وظایف شرکت های بیمه است.  

بیمه نامه چک سفید امضا است

مدیرعامل بیمه ما با بیان اینکه بیمه نامه چک سفید امضا است، تشریح کرد: بیمه گر وقتی تعهد می کند باید پاسخ گو باشد. بیمه نامه عقدی است!؟ منجزِ معوضِ لازم. یعنی منِ شرکتِ بیمه چک سفید امضا به مشتری داده ام و باید به تعهداتم عمل کنم. اگر مشکل مالی دارم یا اینکه نیرو ندارم مشکل شرکت بیمه است و به بیمه گذار ارتباطی ندارد.

صفدری در پاسخ به این سوال ایسنا مبنی آیا بند 9 و 10 بخشنامه دولت درباره حادثه پلاسکو موثر است و اینکه با توجه به اینکه امکان دارد بیمه مرهونات بانکی پروسه پرداختش طولانی شود آیا این موضوع امکان دارد خلاف بخشنامه دولت پیش رود؟ گفت: منظور از بخشنامه دولت تسریع در پرداخت خسارت بوده و کار خوبی است که دولت دستورداده که بیمه ها در اسرع وقت خسارات را بپردازند این موضوع توجه به ثروت ملی داشته است چرا که پلاسکو موضوعی ملی است. ما باید از پلاسکو درس بگیریم. دولت خواسته به شرکت ها بیمه یادآوری کند که وظایف خود را به خوبی اجرایی کنند که درست هم است. نظر دولت بر این مبنی بوده است که به آسیب دیدگان کمک شود. خب مرهونات بانکی یکی از تخصصی ترین موضوعات بیمه است اینکه دولت یادش رفته است درباره مرهونات بانکی هم صحبت کند این را باید از مشاور بیمه‌ای دولت بپرسید ولی ما به شدت دنبال بیمه مرهونات بانکی هستیم. مکاتبات لازم انجام شده وقتی افرادش مشخص شود خسارت همه را پرداخت می کنیم.

مدیرعامل بیمه ما درپاسخ به این سوالی درباره علت کم بیمه گی ساختمان ها در تهران اظهار کرد: متاسفانه خیلی از مردم ما از جمله کسبه و آحاد جامعه توجهی به بیمه های آتش سوزی ندارند و همه مسائل را در قضا و قدر الهی نگاه می کنند. خداوند به همه ما عقل، فهم و شعور داده است تا دور اندیش باشیم آینده نگری و دوراندیشی هیچ ارتباطی با قضا و قدر در بیمه های آتش سوزی ندارد. سالانه حق بیمه یک ساختمان مسکونی 10 طبقه در حد 500 هزار تومان است. ما مردم برای همه چیز هزینه می کنیم ولی برای آینده مان هزینه نمی کنیم.

قرار نیست ریسک های سوداگرنه را پوشش دهیم

صفدری در پاسخ به سوالی درباره تحلیل ریسک برای صدور بیمه های آتشنشانی و اینکه آیا بیمه مرکزی در این خصوص اخطاری به شرکت های بیمه داده است، گفت: یکی از اصول بیمه گری تحلیل درست ریسک است. وقتی کارخانه را بیمه آتش سوزی می کنیم بر آورد می کنیم که اگر حداکثر خسارت رخ دهد نرخ حق بیمه چقدر باید باشد این موضوع نیاز به بخشنامه و ابلاغ ندارد. بیمه ای اعلام کرده که برخی از کسبه و سازمان ها و شرکت هایی که به ما مراجعه کردند را بیمه نکردیم این موضوع کار درستی هم بود چرا که سازه ای که مسلما فرو می ریزد با اصول بیمه گری منافات دارد بیمه گری بر اساس ریسک غیرقابل پیش بینی است. وقتی ساختمانی در اثر کوچک ترین تکان زمین آسیب می بیند من به عنوان شرکت بیمه، بیمه اش نمی‌کنم، من خطری را پوشش بیمه ای می دهم که احتمال وقوع آن 50 درصد است. ما قرار نیست که ریسک‌های سوداگرنه را پوشش دهیم.

صفدری ادامه داد: ما شرکت‌های بیمه ریسک‌های غیرقابل بررسی و تحلیل را پوشش نمی‌دهیم. ما در بیمه با قانون اعداد بزرگ و تحلیل ریسک قابل سنجش سر و کار داریم، شاید منظور آقای همتی این بوده که بدون بررسی و تحلیل بیمه نامه صادر نکنیم که این حرف درست و علمی است. تا زمانی که افراد نکات ایمنی را رعایت نکنند ما بیمه نامه صادر نخواهیم کرد نه به خاطر ترس از خسارت چرا که وقتی کارخانه ای آتش می‌گیرد سرمایه ملی از بین می رود و بحث بر سر کدام شرکت بیمه و کدام بیمه‌گذار نیست.

دنبال مقصر نباشیم چرا که همه می دانند مقصر کیست

مدیرعامل بیمه ما بیان کرد: ما باید به امثال پلاسکو بپردازیم. الان پاساژ کویتی ها، علاء‌الدین، آکسفورد نقاط بحرانی آتش زا هستند خدای نکرده شب عید چهار راه امیر اکرم یا جمهوری یا بازار تهران در  آتش بگیرد چه باید کنیم؟ ما شرکت های بیمه باید کمپین خرید بیمه نامه آتش سوزی راه بیاندایم. دنبال مقصر نگردیم لازم نیست چون همه میدانند که مقصر کیست به دنبال اصلاح کردن باشیم تا اگر پلاسکوهای جدید رخ دهد قدرت مبارزه با حریق آن را داشته باشیم؟

وی افزود: یکی از سخت‌ترین بلایای طبیعی آتش سوزی است به یادم است که در پالایشگاه اراک آتشی به اندازه کل ساختمان پلاسکو به وجود آمد، اما ایمنی وزارت نفت آنقدر پیشرفته بود که آتش را مهار کرد از آن ها یاد بگیریم. اگر آن آتش سوزی پتروشیمی بوعلی در یکی از خیابان های تهران رخ دهد فاجعه است. خدا را شکر می‌کنیم که در پلاسکو گاز نبود که اگر بود فاجعه ملی رخ می داد. یعنی کل خیابان جمهوری آتش میگرفت و ما یک هلی کوپتر نداشتیم که این آتش را خاموش کند و فقط دو شلنگ آب گرفته ایم روی ساختمانی که دارد آن طور می سوزد مگر  چنین آتشی به این صورت خاموش می شود؟ معلوم است که در نهایت ساختمان فرو می‌ریزد.

اگر دیه با نقره محاسبه شود، مبلغش 40 درصد کاهش می‌یابد

صفدری در پاسخ به سوالی درباره محاسبه نرخ دیه، گفت: در قانون شرع اسلام، دیه به 6 روش قابل پرداخت است. ما می‌توانیم در صنعت بیمه با همکاری قوه قضاییه و وزارت دادگستری دیه را با شتر محاسبه نکنیم و آن را بر اساس حله یمنی یا بر اساس نقره یا سایر مواردی که در قانون مجازات اسلامی است، محاسبه کنیم. اگر قوه قضاییه و وزارت دادگستری تمایلی داشته باشند که دیه را با نقره محاسبه کنند دیه 40 درصد ارزان خواهد شد. نرخ دیه با مقدار تورم هیچ همخوانی ندارد.

ما باید در بخش بیمه ثالث ضرر سازمان های دیگر را هم پرداخت کنیم

وی خاطرنشان کرد: شاید بگویید قیمت جان انسان‌ که قابل تعیین نیست. بله ما هم به این موضوع اعتقاد داریم چرا که جان آدم ها میلیارد ها ارزش دارد، اما فشار نرخ دیه روی شرکت های بیمه است و این نرخ باید با مشارکت صنعت بیمه و قوه قضاییه تعیین شود. شرکت‌های بیمه بازرگانی با سود و زیان سر و کار دارند یعنی باید مدیران این شرکت‌ها در مجامع پاسخ گوی این موضوع باشند که EPS محقق شده است یا خیر. البته من کاری با بخش دولتی ندارم، نگاه خدمت به جامعه بحثی دیگر است. ما شرکت‌های بیمه در بخش ثالث باید ضرر سازمان ها، مقامات و مسئولان دیگر را هم پرداخت کنیم.

چرا بیمه ها تاوان قصور خودروسازها را بدهند؟

مدیرعامل بیمه ما ادامه داد: 30 درصد از تصادف‌های کشور ربطی به خطای انسانی ندارد و به علت استاندارد نبودن جاده‌ها و خودروها است. چرا شرکت‌های بیمه باید تاوانِ کوتاهی و قصور خودروسازها و راه های کشور را بدهند؟

قضات اجازه دهند نماینده بیمه ها در جلسات مربوط به دیه حضور داشته باشند

وی ادامه داد: در حال حاضر 30 درصد دیه هایی که به شرکت های بیمه گزارش می شود خسارت تحمیلی است. خواهش مان از قضات سراسر کشور این است که اجازه دهند در جلسات مربوط به دیه ها در بخش تصادفات نماینده شرکت های بیمه حضور داشته باشند، متاسفانه در برخی از دادگاه ها بدون حضور نماینده شرکت‌های بیمه که به صراحت در قانون به آن اشاره شده اقدام به صدور رای می کنند و این موضوع به ضرر برخی از شرکت‌های بیمه است. منابع شرکت‌های بیمه ثروت ملی است در نتیجه همه باید به این موضوع کمک کنیم.

 

دبیر کل سندیکای بیمه باید روابط خوبی در مجلس و دولت داشته باشد

صفدری در پاسخ به سوالی درباره اثرگذاری سندیکا در صنعت بیمه، گفت: دبیر کل سندیکای بیمه باید شخص اثرگذاری در توسعه صنعت بیمه باشد. او باید صنعت بیمه را بشناسد و ارتباطات مناسبی با دولت و مجلس داشته باشد. هر فردی که می خواهد باشد باید برنامه اش را اعلام کند. آیا در طی سالیان گذشته اثرگذاری مناسبی از سندیکا دیده‌ایم؟ آیا سندیکا توانسته است نرخ دیه را تعدیل کند یا مالیات بر ارزش افزوده را حذف کند؟ سندیکا چه نقشی در پیشبرد برنامه ششم توسعه در بخش بیمه داشته است؟

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان