به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، ما ژاوو در کلکته تصریح کرد: اختلافات دو کشور به این معنی نیست که دو کشور نمی توانند تعامل سازنده با یکدیگر داشته باشند.
وی با تاکید بر موضع چین در خصوص'دوکلم' تصریح کرد دهلی نو و پکن به رغم اختلافات به همکاری اقتصادی با یکدیگر ادامه می دهند.
این دیپلمات چینی تصریح کرد شرکت های چینی علاقه مند به سرمایه گذاری در مناطق شرق ،شمال شرق وجنوب هند است .
گوپال باگلای سخنگوی وزارت امور خارجه هند نیز گفت که دهلی نو برای یافتن یک راه حل مورد قبول تمام طرفها تلاش می کند.
این سخنان در حالی بیان می شود که وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه در بیانیه ای اعلام کرد هند باید هر چه زودتر با عقب راندن نیروهای خود از منطقه دوکلم برای کاهش تنش میان دو کشور اقدام کند.
سوشما سواراج وزیر امور خارجه هند چندی پیش گفته بود پیش از هر مذاکره ای باید نیرو های هر دو کشور از منطقه دوکلم عقب نشینی کنند.
تلاش های هند و چین تاکنون برای حل مناقشه مرزی 45 روزه به نتیجه نرسیده است.
تنش مرزی بین چین ،هند و بوتان از حدود یک ماه پیش ،پس از آغاز ساخت جاده مرزی توسط ارتش چین در خاک بوتان و ورود نیروهای هندی به خاک چین افزایش یافت.
دوکلم یا دونگ لانگ یکی ازمناطق مورد اختلاف بین چین و بوتان است که تنش بین دوکشور دراین منطقه رخ داده است.
روابط بین چین و هند مدتهاست که به دلیل اختلافات ارضی درازمدت و همچنین اجرای کریدور اقتصادی چین در پاکستان دچار مشکل بوده است.
همین اختلافات باعث شد تا هند دعوت رسمی چین در اجلاس بین المللی جاده ابریشم را که اواخر اردیبهشت ماه سالجاری در شهر پکن برگزار شد، رد کند.
بدگمانی میان دو کشور بر اثر اختلافات مرزی که پس از جنگ سال 1962 به وجود آمد، همچنان ادامه دارد و مذاکرات نزدیک به 13 سال میان طرفین در باره مسایل مرزی تاکنون نتیجه چندانی نداشته و پکن و دهلی نو موفق به تعیین دقیق سرحدات و حل آن نشده اند.