به گزارش ایسنا، این آژانس میزان رشد تقاضای مورد پیشبینی برای سال 2017 را از 1.4 میلیون بشکه در روز که در گزارش ماهانه قبلی خود ذکر کرده بود، به 1.5 میلیون بشکه در روز افزایش داد و اعلام کرد انتظار دارد تقاضا سال آینده 1.4 میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کند.
طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی که به کشورهای صنعتی درباره سیاست انرژی مشاوره میدهد، تولیدکنندگان از مشاهده تقاضا که سال به سال قویتر رشد میکند تشویق خواهند شد.
این آژانس در بخش دیگری از گزارش خود خاطرنشان کرده است اگر برخی از تولیدکنندگان تعهد بیشتری به توافق کاهش تولید نشان میدادند، اعتماد بیشتری نسبت به تعادل دوباره بازار ایجاد میشد.
اوپک تحت توافق کاهش تولید که تا مارس سال 2018 برای کمک به حمایت از قیمتها وجود دارد، تولید نفت را به میزان حدود 1.2 میلیون بشکه در روز و روسیه و سایر تولیدکنندگان غیراوپک 600 هزار بشکه در روز کاهش میدهند.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرده پایبندی اوپک به توافق کاهش تولید در ژوییه به 75 درصد کاهش پیدا کرد که پایینترین سطح از زمان آغاز اجرای این توافق در ژانویه بوده است. این آژانس کاهش سطح پایبندی اوپک را به دلیل پایبندی ضعیف الجزایر، عراق و امارات متحده عربی عنوان کرده است.
بعلاوه لیبی که عضو اوپک است، در حال حاضر از مشارکت در توافق کاهش تولید معاف شده و تولیدش را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
در نتیجه عرضه جهانی نفت مجموعا 500 هزار بشکه در روز در ژوییه افزایش یافت و 500 هزار بشکه در روز بالاتر از سطح مدت مشابه سال گذشته ایستاد.
افزایش تولید غیراوپک به چالش تولیدکنندگان نفت برای حمایت از قیمتها میافزاید. انتظار میرود تولید غیراوپک با رشد قوی در آمریکا که در توافق کاهش تولید مشارکت ندارد، 0.7 میلیون بشکه در روز در سال 2017 و 1.4 میلیون بشکه در روز در سال 2018 رشد کند.
رشد قوی تقاضای جهانی به حذف عرضه اضافی کمک کرده است. آژانس بین المللی انرژی از کاهش سطح ذخایر نفت کشورهای صنعتی در ماههای ژوئن و ژوییه خبر داده است. با اینهمه میزان ذخایر 219 میلیون بشکه بالای متوسط سطح پنج ساله مانده است.
بر اساس گزارش رویترز، آژانس بینالمللی انرژی همچنین آمار تقاضای کشورهای در حال توسعه برای نفت در سالهای 2015 و 2016 را مورد بازنگری قرار داد و به میزان 0.2 و 0.4 میلیون بشکه در روز کاهش داد.